Görüş Bildir
Haberler
367 Vekil Onaylarsa, MHP'li Engin Alan da Serbest Kalacak

367 Vekil Onaylarsa, MHP'li Engin Alan da Serbest Kalacak

adem kara
06.01.2014 - 16:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutuklu Milletvekilleri İçin Anlaşıldı

TBMM'de kurulan tutuklu milletvekilleri komisyonu anayasa değişikliği için anlaştı. Komisyonda AK Parti, CHP ve BDP'li üyeler var. Öneri milletvekillerinin gözaltına alınma, tutuklanma ve yargılanmasını 367 milletvekilinin kabul oyuna bağlıyor.

DEĞİŞİKLİK GEÇERSE ENGİN ALAN TAHLİYE EDİLECEK

Alınan karar en çok cezaevinde bulunan ve Meclis'te kararların okunmasıyla vekillikleri düşecek olan MHP'li Engin Alan ve BDP'li Sabahat Tuncel'i ilgilendiriyor. Anayasa değişiklği geçerse Engin Alan tahliye edilecek. Cezasının infazı dönem sonuna bırakılacak.

ensonhaber.com

Kaynak: http://www.ensonhaber.com/tutuklu-mil...

Tutuklu Vekilde Flaş Gelişme

Tutuklu milletvekili sorununa çözüm bulmak için toplanan AK Parti, CHP ve BDP yöneticileri, anayasa değişikliği konusunda uzlaştı.

Anayasanın 83. Maddesinde değişiklikle yapılacak. Ağır cezayı gerektiren suçüstü ve kasten adam öldürme suçu dışında milletvekilleri tutuklanamayacak, dosyaları dönem sonuna ertelenecek. Bu hükümden halen yargılanan milletvekillerinin yararlanması için de geçici madde konulacak. Bu öneri üç partinin yetkili kurullarında tartışılacak. Ak Parti, CHP ve BDP'li vekillerden oluşan komisyon kararı gerçekleşirse MHP'li Engin Alan da serbest kalacak.

Tutuklu milletvekilleri için AK Parti, CHP ve BDP'nin oluşturduğu komisyon, Meclis'te ilk toplantısını yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda AK Partili Mustafa Şentop, CHP'den Atilla Kart ve BDP'den Hasip Kaplan hazır bulundu.

Toplantının başında basın mensuplarının görüntü alması ve fotoğraf çekmesine izin verildi. Ancak komisyonun çalışmalarına ilişkin bir bilgi verilmedi. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası alınan kararlara göre milletvekilleri Meclis kararı olmadan yakalanamayacak, sorgulanamayacak ve tutuklanamayacak.

367 ŞARTI

Milletvekili hakkında soruşturma açılabilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda 367 oy çıkması gerekiyor. 367 milletvekili onaylarsa MHP'li Engin Alan da serbest kalacak.

Turan YILMAZ/ANKARA

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0