Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ve Dünyada Soma Duyarlılığı

Türkiye ve Dünyada Soma Duyarlılığı

Efelerin Efesi
17.05.2014 - 11:50 Son Güncelleme: 17.05.2014 - 12:36

Türkiye Ve Dünyada Soma Duyarlılığı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasından dolayı tüm Türkiye'nin ve Dünya'nın gözü Soma'ya çevrilmiş durumda. Farklı yerlerden farklı insanlar Soma konusunda duyarlılıklarını çeşitli şekillerde ifade ediyorlar.

Antalyalı işçilerden mevlit

Antalya'da çalıştıkları fabrikanın kapatılması nedeniyle işsiz kaldıkları gerekçesiyle 7 gündür oturma eylemi yapan bir grup işçi, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için mevlit okuttu.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir iplik ve dokuma fabrikasının girişini konteynerlerle kapatan işçiler, eylemlerinin 7'nci gününde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için mevlit okutup, dua etti. İşçilerden Ali Ertan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki facianın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Yetkililerden sorunlarının çözülmesini isteyen Ertan, 'Eylemimiz gidebildiği kadar gidecek. 20 yıllık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz' dedi.

İşçilerden Zekeriya Korkmaz ise Soma'daki faciada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Korkmaz, bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Konya'da gıyabi cenaze namazı

Faciada hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Pariste hatim okutuldu

-Fransa- Fransa'nın başkenti Paris'te de maden faciasında hayatını kaybedenler için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi Camisi'nde hatim okundu ve dualar edildi. Maden faciasına ilişkin cuma hutbesi, DİTİB Genel Merkezi Camisi'nde Paris Din Hizmetleri Ataşesi Gençağa Sayan tarafından okundu. Cuma namazı için camide saf tutan Türk vatandaşlar, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua etti.

Kopenhag'ta Soma için mevlit

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da mevlit okutularak.....

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/turkiye-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0