Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Üzerinden Suriye'ye Giden ABD Yardımı 'Yolsuzluk' Gerekçesiyle Kesildi

Türkiye Üzerinden Suriye'ye Giden ABD Yardımı 'Yolsuzluk' Gerekçesiyle Kesildi

Onedio Medya
12.05.2016 - 16:29 Son Güncelleme: 12.05.2016 - 16:53

Amerikan hükümetinin uluslararası kalkınma kurumu USAID, Türkiye üzerinden Suriye'ye bir dizi insani yardım faaliyetini, müfettişleri tarafından sistemli ve kapsamlı yolsuzluk yapıldığının belirlenmesi üzerine askıya aldığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin verdiği bilgiye göre yolsuzluk suçlamaları, Türkiye üzerinden Suriye'ye yardım malzemesi ileten bazı yardım kuruluşları, bunların çalışanları ve alış-veriş yaptıkları Türk şirketleri ile aracıları kapsıyor.

ABD hükümetinin resmi yardım ajansı olan USAID’in sözcüsü Ben Edwards dün yaptığı yazılı açıklamada

“USAID, Suriyeli sığınmacılara yönelik bazı yardım çalışmalarını, Ajans müfettişlerinin verdiği yolsuzluk bilgileri nedeniyle askıya almıştır. USAID ayrıca, kişilere ve aracılara verdiği yardımları da durdurmuştur” ifadesini kullandı.

Açıklamada, USAID‘in “Amerikan vatandaşlarının verdikleri vergileri akıllıca, etkili ve amacına uygun şekilde kullanmayı en büyük öncelik yaptığını” vurgulayan Ajans Sözcüsü Edwards, “Yolsuzluk konusunda sıfır tolerans politikamız vardır” dedi.

'Alternatif yollar' arayışında olduğu da kaydedildi

'Alternatif yollar' arayışında olduğu da kaydedildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada, USAID’in yolsuzluk nedeniyle yardımları askıya almasının ihtiyacı olan Suriyeli sığınmacıları olumsuz etkilememesi için, yardımları ulaştıracak “alternatif yollar” arayışında olduğu da kaydedilerek, “USAID, ihtiyacı olan insanlara erişmeye devam edecektir. Yaşanan bu insani krizde Suriyelilere yönelik yardım kararlılığımız devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

Mal alımlarında yolsuzluk

Mal alımlarında yolsuzluk

Amerikan hükümeti, sınır ötesinden Suriye'ye yardım çalışmalarını ağırlıkla Türkiye ve Ürdün, çok daha küçük ölçekte de Lübnan üzerinden, çok sayıda hükümet dışı yardım kuruluşunun aracı olduğu operasyonlarla yürütüyor.

USAID denetim dairesi geçen hafta bir açıklama yaparak, yürütülen bir soruşturmada bu faaliyetlerin Türkiye ayağında, çok sayıda yardım kuruluşunu içine alan ciddi yolsuzluklar belirlendiğini açıklamıştı.

14 kuruluş ve kişi

14 kuruluş ve kişi

Bu açıklamada soruşturma sonucu Türkiye'deki Suriye yardım operasyonlarını yürüten 14 kuruluş ve kişiyle ilişkilerin askıya alındığı, yani ABD hükümeti fonlarının kesildiği kaydedilmişti.

USAID fonlarından yararlanan bir kuruluşun, faaliyetlerini etkileyen yolsuzluk sorunlarını farkedip ihbar etmesi üzerine başlatıldığı kaydedilen soruşturma sonucu Amerikan hükümeti tarafından desteklenen yardım operasyonlarının bir kısmının durdurulduğu ve yardım kuruluşlarının da yolsuzluğa adı karışan bazı çalışanlarının görevlerine son verdiği de açıklanmıştı.

USAID nedir?

USAID nedir?

USAID, dünya çapındaki yoksulluğu sona erdirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri çıkarlarına hizmet eden bağımsız bir yardım kuruluşudur. Amaçları arasında yoksullukla mücadelede potansiyellerini gerçekleştirebilmek için esnek ve demokratik toplumlar hedefi bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
34
8
6
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzundonlu_kisot

türkiye üzerinden yardım malzemesi gönderilir mi be akılsızlar.. !

Pasif Kullanıcı

akpnin rezillikleri

Bilim Aşığı

Hangi taşın altını kaldırıyorsun hırsızlık, ahlaksızlık çıkıyor. Nasıl kursağınızdan geçiyor o zavallı insanlara giden yardım paraları benim aklım almıyor. K... Devamını Gör