Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye Hava Yolları' Açıklamasına AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Düzeltme' Geldi

'Türkiye Hava Yolları' Açıklamasına AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Düzeltme' Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Türkiye Hava Yolları yazacağız' ifadesine ilişkin açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik 'Cumhurbaşkanımız, sanki Türk yerine Türkiye kullansın demiş gibi bir yaklaşım söyleniyor. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise orada Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Türkiye Hava Yolları" açıklaması tartışma yarattı

"Türkiye Hava Yolları" açıklaması tartışma yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada 'Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız' dedi.

Erdoğan'ın sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Turkish Airlines' ifadesinin Türkçe karşılığının 'Türk Hava Yolları' olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları 'Türkiye Hava Yolları' ifadesine eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en üst düzey eleştiri İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı' dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: "Türkçesi Türk ise Türk kullanılacak"

AKP Sözcüsü Çelik: "Türkçesi Türk ise Türk kullanılacak"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan Çelik “Cumhurbaşkanımız, sanki Türk yerine Türkiye kullansın demiş gibi bir yaklaşım söyleniyor. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise orada Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Sanki Sayın Cumhurbaşkanımız Türk ifadesinde karşı da orada Türkiye kullanılsın gibisinden sosyal medyada bir tartışma yürüyor. Bu konudaki tartışma yanlış bir tartışmadır. Kullanılan kelimelerin karşılıkları Türkiye ise Türkiye olarak kullanılacak Türkçesi. Türk ise Türk olarak kullanılacak Türkçesi. Mesele bundan ibarettir.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada Bahçeli tartışması

Sosyal medyada Bahçeli tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngilizcede “Türk Havayolları” anlamına gelen “Turkish  Airlines” yerine, “Türkiye Havayolları” ifadesinin kullanılacağını açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne tepki vereceği sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

"T.C. tabelalarını kaldıranlardan hesap sormazsam namerdim" demişti 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecinde devlet dairelerinden T.C. tabelalarının kaldırılmasına çok sert tepki göstermişti. Bahçeli, bir mitinginde 'T.C.'yi geri getirmezsem namerdim. Bunların alayının hesabını sormazsam namerdim' diye seslenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
32
22
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ardens

Yahu onedio editorleri bu tenis oyunu reklami nedir ya allahinizi severseniz kaldirin icerik okuyamiyoz

Sometimes

Chrome adblock eklentisi kur

Bozkurt

Cumhur İttifakı'nın Türk milliyetçisi ortağı kim ki bunu kabul etmeyecek?!

Deneri

Turkish kelimesi Türk zaten Türkiye değil ki. Türkiye olsa Turkey airlines olurdu