Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Gazetesi HDP'nin Tekzipini Yayımlamadı

Türkiye Gazetesi HDP'nin Tekzipini Yayımlamadı

adem kara
19.08.2014 - 12:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazetesi'nin sanatçı Rojin'in 'Demirtaş bana yardım etmedi' açıklamasının yer aldığı habere hem Rojin'den hem de HDP'den tekzip geldi. Ancak gazete ne düzeltme ne de açıklama yaptı.

Türkiye Gazetesi Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tekzipini yayımlamadı.

Gazete, dünkü baskısında, müzisyen Rojin ’in koruması olan üç polis memurunun trafik kazasında öldüğüne yer vermiş, telefonla sanatçıdan şu görüşü aldığını yazmıştı:

“Ben istemez miyim yanımda tanımadığım koruma polisleri olmadan özgürce, tek başıma dolaşmayı. Kaç kere darp edildim, saldırıya uğradım. Van'da konser vereceğim zaman aldığım tehditler üzerine Selahattin Demirtaş'ı arayıp yardım istedim. Bugün demokrasiden dem vuran Demirtaş bana 'Tabandan senin AKP'li olduğuna dair bir algı var' demişti. O zaman anlamıştım üzerime yönelik saldırıların arkasında bir karar olduğunu.”

Bu haberin üzerine Rojin Twitter hesabından “Twitter ve Facebook’tan yazdıklarım haricinde hiçbir basına demecim olmamıştır” yazmıştı.

HDP ise Rojin’in mesajının ardından “Asılsız haber yapmak basın meslek etik kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Eş Genel Başkanımız hakkında gerçek dışı haber yapan ilgili muhabiri ve bu haberi doğruymuş gibi yayınlayan Türkiye Gazetesi'ni kınıyor ve haberlerini derhal düzeltmeye çağırıyoruz” diyerek, tekzip yayımlanmadığı takdirde hukuki işlem başlatacaklarını yazmıştı.

Türkiye Gazetesi dün haberiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı, düzeltme de yayımlamadı. Ancak gazetenin ilk sayfasında aralarında Rojin’in de olduğu “Can Kayıplarına Sebep Olan Ünlüler” başlıklı haber yer aldı. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/medya/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0