Türk Kartallar 'Yuvasını' Dünyaya Açtı
Havacılıktaki 104 yıllık tecrübesi ve yüksek teknolojik imkanlarıyla dünyanın dikkatini çeken Türk Hava Kuvvetleri, müttefik ülkelerin pilot adaylarına eğitim verecek.
Dünyanın en tecrübeli hava kuvvetleri arasında gösterilen Türk Hava Kuvvetleri, 104 yıllık tecrübesi ve yüksek teknolojik imkanlarını NATO üyesi müttefik ülkelere açtı. Yabancı pilot adayları, bröve takabilmek için Türk Hava Kuvvetlerinin 'pilot yuvası' olan 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezinde eğitim alacak.
Türk Hava Kuvvetlerinin yegane pilot kaynağı niteliğindeki üste kurulan Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi, haziran ayında göreve başlayacak. Anadolu Ajansı (AA) 'Anadolu kartallarının' her türlü koşulda görev yapabilecek şekilde yetiştirildiği Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki eğitim aşamalarını görüntüledi.
Yabancı pilot adaylarının İzmir'deki eğitimi 1,5 yıl sürecek. Eğitimlerde pilot adayına önce kaza kırım durumunda nasıl hayatta kalacakları öğretilecek. Farklı senaryolara göre kaçma kurtulma yöntemlerini öğrenecek pilot adayları, fiziki olarak da her türlü zorluğa hazır hale getirilecek.
'Yüksek tecrübeye sahibiz'
122. Filo Harekat Eğitim Subayı Binbaşı Abdülkadir Kırkpınar, Türk Hava Kuvvetlerinin kurulduğu 1911 yılından itibaren gerek bulunduğu bölge, gerekse yaptığı görevler kapsamında yüksek tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.
Bu tecrübenin NATO üyesi ve müttefik ülkelerle birlikte kullanması için Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezinin kurulduğunu ifade eden Kırkpınar, 'Haziran ayından itibaren göreve başlayacak merkezde dostlarımıza sahip olduğumuz yüksek teknoloji imkanlarıyla tecrübemizi aktaracak, daha sonra beraber görevler yapabilmek için eğitimler vereceğiz. Uçuş eğitiminde şu anda çoğu ülkenin sahip olmadığı teknolojik imkanları kullanacağız. Türk Hava Kuvvetleri son dönemlerde gerçekleştirdiği atılımlarla sistemlerini daha ileri teknoloji düzeyine çıkartabilmiş düzeyde' diye konuştu.