Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'ten Türkiye'ye 'Süleyman Şah' Tehdidi

IŞİD'ten Türkiye'ye 'Süleyman Şah' Tehdidi

Ulaş
22.03.2014 - 12:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

El Kaide Türkiye Askerine Çekilmesi İçin Süre Tanıdı

El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti Örgütü, Halep'teki Süleyman Şah Karakolu'ndaki Türk askerinin çekilmesi için süre tanıdı. Tehdit Dışişlerince doğrulandı, güvenlik önlemleri en üst düzeyde.

Diplomatik misyonlar dışındaki Türkiye'nin tek toprak parçası, Süleyman Şah Karakolu. Karakolun çevresi geçtiğimiz hafta IŞİD'in denetimine geçmiş, karakolu savunan 25 asker gergin bekleyişe girmişti.

IŞİD'den tansiyonu artıracak hamle geldi. 16 Mart'ta internet sitesinde yayınlanan videoda, IŞİD, Türk askerinin çekilmesi için süre tanıdı. Çekilmedikleri takdirde türbenin yerle bir edileceği tehdidinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz hafta, 'Gelebilecek herhangi bir saldırı ayniyle mukabele görür' açıklaması yapmıştı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/el...

Türk Askerlerinin Süleyman Şah Türbesi'ni Boşaltması İçin 3 Günü Var

El Kaide bağlantılı IŞİD örgütü, Suriye sınırı içindeki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması için Türk askerlerine 3 gün süre verdi

Suriye'de iç savaş devam ederken Şanlıurfa'nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleymanşah Türbesi Irak Şam İslam Devleti (IŞİ,D) örgütünün tehdidi altında.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Irak Şam İslam Devleti Örgütü dün gece yayınladığı bildiride, Suriye sınırlarındaki tek Türk toprağı olan Süleymanşah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.

Örgüt sözcüsü Youtube üzerinden yayınladığı videoda 'Süleymanşah türbesindeki Türk askerleri orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. 3 gün içinde türbeyi boşaltıp Türk bayrağını indirmedikleri takdirde türbeyi yerle bir edeceğiz' diye konuştu.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/isid-turk-ask...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0