Görüş Bildir
Haberler
TÜRGEV'den Alp Gürkan Açıklaması

TÜRGEV'den Alp Gürkan Açıklaması

adem kara
22.05.2014 - 14:01

TÜRGEV, yaptığı açıklamada; 'Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan tarafından TÜRGEV'e ya da İSEGEV'e yapılmış herhangi bir bağış bulunmadığı gibi, Soma Holding ve bağlı şirketleri ile ilgili kurum ve veya kişilerden de vakfımıza yapılmış herhangi bir bağış bulunmamaktadır' denildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun TBMM'ye sunduğu soru önergesinde 'Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'nın 2013 yılında TÜRGEV adlı vakfa bağış yaptığı iddiası doğru mudur?' diye sorması üzerine açıklama yaptı. Vakıf'tan yazılı olarak yapılan açıklamada, Alp Gürkan'ın TÜRGEV ya da İSEGEV'e herhangi bir bağış yapmadığı belirtildi. TÜRGEV'den yapılan açıklama şöyle; 'Soma'da yaşanan ve bütün milletimizi yasa boğan maden faciasının ardından, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu tarafından TBMM Başkanlığı'na vakıf tüzel kişiliğimizi ilgilendiren bir soru önergesi verilmiştir.

Bu önergeyle ilgili olarak çeşitli basın yayın organlarında çıkan asılsız ve yanıltıcı haberler üzerine kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu vesileyle; bir kez daha Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. CHP İstanbul Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, 'Soma Kömür İşletmeleri AŞ unvanlı şirketin bağlı olduğu Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'nın 2013 yılında TÜRGEV adlı vakfa bağış yaptığı iddiası doğru mudur? Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan tarafından, son beş yılda TÜRGEV Vakfı'na, Temmuz 2012'den önce de İSEGEV adlı vakfa herhangi bir para bağışı yapılmışsa yapılan nakdi bağışların toplam tutarı ne kadardır?' denilmiştir. Konuyla ilgili olarak ifade etmek isteriz ki; Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan tarafından TÜRGEV'e ya da İSEGEV'e yapılmış herhangi bir bağış bulunmadığı gibi, Soma Holding ve bağlı şirketleri ile ilgili kurum ve veya kişilerden de vakfımıza yapılmış herhangi bir bağış bulunmamaktadır.'

ANKARA,(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/alp-gurkan-tara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0