Görüş Bildir
Haberler
Til Şeir Tepesi IŞİD'in 'Eline Geçti'

Til Şeir Tepesi IŞİD'in 'Eline Geçti'

adem kara
23.10.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 23.10.2014 - 17:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin Kürt kenti Kobani'de stratejik önemde olduğu söylenen bir tepe Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolüne geçerken, kentte IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri (YPG)'ye takviye olarak gelmesi planlanan Peşmerge güçleri ile ilgili ayrıntılar giderek netleşiyor.

BBC Arapça servisine konuşan Kürt kaynaklar Kobani'nin 4 kilometre kadar batısında bulunan stratejik önemdeki bir yer olan Til Şeir tepesinin IŞİD'in eline geçtiğini söyledi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY)'den yayın yapan Rûdaw gazetesi de, tepenin IŞİD kontrolüne geçtiğini yazdı. Tepe bundan dokuz gün önce, YPG'nin eline geçmişti.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin Suriye sınırında bulunan muhabiri kentten şiddetli çatışma sesleri geldiğini, ağır silahların ve havan topu seslerinin duyulduğunu söyledi.

Bu arada Peşmerge'nin Kobani'ye gönderilmesini onaylanan IKBY parlamentosunda konuşan Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, askerlerin Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani'ye geçeceğini söyledi. Rûdaw'ın haberine göre Kadir 'Barzani'nin talebi ve Türkiye'nin desteğiyle peşmerge Suriye'ye gidiyor. Suriyeli Kürt partileri, daha çok ağır silah istiyor. Halkımızın isteği üzerine peşmergeyi bölgeye gönderiyoruz' dedi.

Bakan, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış özel kuvvetlere mensup 200 peşmergenin Kobani'ye gönderileceğini belirtti.

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ise, Kobani'ye Peşmerge Güçleri'nden önce ağır silahlar gönderileceğini belirtti.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Suriye'deki hava operasyonunda bir ayda 553 ölü

Suriye'deki hava operasyonunda bir ayda 553 ölü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 23 Eylül'den bu yana Suriye'de düzeledikleri hava operasyonunda en az 553 kişi öldü.

Gözlemevi, 464 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesinin Humus, Hama, Halep, Rakka, Haseke ve Deyr Ez-Zor bölgelerindeki saldırılarda öldüğünü duyurdu.

Hava saldırılarında tek hedef IŞİD değildi. Koalisyon uçakları aynı zamanda İdlib ve Halep'in batısındaki Nusra Cephesi'ne ait mevzileri de vurdu. Bombardıman sonucu 57 Nusra Cephesi üyesi öldü.

Gözlemevi'ne göre, Haseke'deki petrol tesisleri, Deyr Ez-Zor, Rakka'daki bir fabrika, İdlib'in Kefer Deryan köyü ve Mumbuç'taki hava bombardımanında ayrıca 32 sivil hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden siviller arasında 6 çocuk ve 5 kadın da bulunuyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0