Görüş Bildir
Haberler
Ters Tepmişti: 'CHP Yalan Üretim Merkezi' Videosunu Erdoğan Kaldırttı İddiası

Ters Tepmişti: 'CHP Yalan Üretim Merkezi' Videosunu Erdoğan Kaldırttı İddiası

AKP’nin, “Devamı gelecek” diyerek sosyal medya hesabından paylaştığı “CHP Yalan Üretim Merkezi” adlı animasyonun kaldırılmasını bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istediği belirtildi. İksir içirilmesiyle '128 milyar doları'n tekrarlanması Erdoğan'ı kızdırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, Erdoğan’ın, videoda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na içirilen “sözde papağan iksiri” sonrasında, “128 milyar dolar nerede” sorusunu tekrarlamaya başladığı ve bu nedenle de “videonun AKP’den çok muhalefetin tezlerini destekler durumda olduğu” belirtilerek animasyonu hazırlayanlara da sert tepki gösterdiği kaydedildi.

Erdoğan, videoyu başarısız bularak 'kaldırın' talimatı vermiş

Erdoğan, videoyu başarısız bularak 'kaldırın' talimatı vermiş

Videoyu “başarısız” bulan Erdoğan’ın, yayımlanmasından kısa bir süre sonra parti yönetimine “Kaldırın” talimatı verdiği ifade edildi. Erdoğan’ı, animasyonda en fazla kızdıran bölümün ise “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde iksiri içtikten sonra ‘128 milyar dolar nerede’ sorusunu tekrar tekrar sorması ve videoda akılda kalan tek kısmın ‘Kılıçdaroğlu’nun sorularının’ olması” gösterildi.

CHP'yi savunmak için hazırlanmış gibi

CHP'yi savunmak için hazırlanmış gibi

Erdoğan’ın da videoyu izlediği zaman en fazla bu noktaya “takıldığı” ve Kılıçdaroğlu’nun sürekli “128 milyar dolar nerede” sorusunu sormasıyla videonun “sanki AKP’nin değil, CHP’nin tezini savunmak amacıyla hazırlanmış algısı yarattığına” işaret ettiği belirtildi Videonun bu nedenle ilk yayımlandığı andan itibaren “AKP’den çok muhalefet cephesini hareketlendirdiği ve muhalefet cephesinde karşı hashtag’lerin açıldığı vurgulandı. Erdoğan’ın videoyu “içerikte CHP ile ilgili sabit, somutlaşmış güncel tespitlerin yer almamasına” da “kızdığı” belirtiliyor. Erdoğan’ın böylesi bir videodan beklentisinin “CHP’nin iddialarına karşılık tek cümlelik, akıcı ve akılda yanıtlar verilmesi olduğuna” işaret edildi.

Eski tartışmaları yeniden gündeme getirdi

Eski tartışmaları yeniden gündeme getirdi

Erdoğan’ın videoya “eski tartışmaları yeniden gündeme getirdiği gerekçesiyle de tepki gösterdiği” öğrenildi. Özellikle “Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialara yer verilen videonun böylece “AKP’den çok CHP’ye yaradığı” da belirtiliyor. 

Erdoğan’ın söz konusu videonun, partiyi kamuoyu nezdinde “başarısız kampanya üreten bir parti konumuna getirdiği” gerekçesiyle de hazırlayanlara tepki gösterdiği ve parti yönetimine “Kaldırın” talimatını verdiği iddia edildi.

AKP'nin yayınladığı video biranda sosyal medyanın gündemine oturmuştu

Videonun ardından '128 milyar dolar nerede?' tekrar gündeme gelmişti

Videonun ters tepmesinin ardından AKP tarafından yayından kaldırılmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
13
7
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Kendileri yükseldiler, kendileri batıyorlar, muhalefet sağolsun hep aynı hep aynı... Olan 20 senemize, daha doğrusu son 10 senemize oldu. Ve ömrümüzün 20 sen... Devamını Gör

feyk

akp nin en iyi yaptigi is algi yonetimidir ve algi yonetiminin tekrar ve telkin uzerine kurulu oldugunu cok iyi bilirler. animasyonun son kismindaki papagan ... Devamını Gör

Ya tabi ki o kaldırttı, reise sormadan iş yapacak biri var mı sanki :D