Görüş Bildir
Haberler
Teknolojinin Kalbi Las Vegas'ta Atacak

Teknolojinin Kalbi Las Vegas'ta Atacak

ATKN
05.01.2015 - 10:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük elektronik fuarı olan CES bu yıl 6-9 Ocak tarihleri arasında ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenleniyor. Bu yıl fuarda Nesnelerin İnterneti kavramının öne çıkması bekleniyor.

Son kullanıcıya yönelik teknoloji fuarları içinde en büyüğü olan CES (Consumer Electronic Show - Tüketici Elektroniği Fuarı) bu yıl 6-9 Ocak tarihleri arasında ABD'nin Las Vegas şehrinde gerçekleştiriliyor. Fuarın bu yıl öne çıkan kavram ise Nesnelerin İnterneti (Internet of Things). Birçok cihazın birbirine bağlandığı ve akıllandığı günümüzde fuara da bu cihazların damgasını vurması bekleniyor.

3 bin 500'e yakın firmanın katılacağı CES'te giyilebilir cihazlardan, kendi kendine hareket edebilen otomobillere, Quantum Dot televizyonlardan, otonom uçan araçlara kadar birçok yeni ürün sergilenecek. Fuarda aynı zamanda telefon ve bilgisayar üreticileri de katılıyor. CES'te az da olsa fotoğraf makinesi duyuruları da yapılıyor. Geçen yıllarda yeni fotoğraf makinelerinin bazıları bu fuarda tanıtılmıştı.

Fuara aralarında Sony, Asus, Samsung, LG ve Intel gibi teknoloji devlerinin yanısıra BMW, Hyundai ve Audi gibi otomobil üreticileri de katılıyor. Ayrıca teknolojiyle ilgili diğer sektörlerin de ilgi gösterdiği fuarda birçok yeni akıllı saat ve giyilebilir teknoloji ürünün duyurulması da bekleniyor.

Geçen yıl 160 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda 20 binin üzerinde yeni ürün duyurusu yapılmıştı. Fuarın basın açılışı ise 5 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Fuarın resmi açılışı ise 6 Ocak tarihinde yapılacak.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tek...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0