onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Teknoloji Uzmanı Olmanıza Gerek Yok! Telefonunuzun Batarya Ömürünü Uzatmak İçin Basit ve Etkili Öneriler

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Teknoloji Uzmanı Olmanıza Gerek Yok! Telefonunuzun Batarya Ömürünü Uzatmak İçin Basit ve Etkili Öneriler

16.03.2022 - 08:00

Ellerden düşmeyen, hayatın her alanında bizlere yardımcı olan, hatta yardımcı olmanın ötesinde bir uzuv haline gelen akıllı telefonların şarjı bittiğinde hayat adeta durma noktasına geliyor. Bunu yaşamamak için daha batarya zayıf uyarısı gelmeden telefonu şarj ettiğiniz, hatta gün içerisinde birkaç kez şarj etmek zorunda kaldığınız durumlar olabiliyor. Peki, bunlar doğru yöntemler mi? Akıllı telefonların kalbi olan bataryaları nasıl daha uzun ömürlü hale getirebileceğinizi biliyor musunuz? Bu soruya cevap veremiyorsanız bataryanızın ömrünü uzatacak yöntemleri birlikte inceleyelim. Öncelikle şunu hatırlatmamız gerekiyor; akıllı telefonunuz bir Apple ürünüyse cihaz ayarlarındaki Pil bölümünden pil sağlığının yüzde kaç olduğunu görebilirsiniz. Eğer önemli ölçüde bir azalma varsa cihaz tarafından batarya değişim uyarısı verildiğini göreceksiniz. Eğer bir Android kullanıcısıysanız Play Store'da bulabileceğiniz uygulamalardan yardım alabilirsiniz. Bu uygulamalar da pil kapasitesi, sıcaklık ve kullanım bilgileri gibi ayrıntıları gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Güç tasarruf modu ile bataryanızı koruyun.

1. Güç tasarruf modu ile bataryanızı koruyun.

Arka planda çalışarak pil ömrünü tüketen uygulamaları ve arka plandaki ağ kullanımını engelleme, CPU hızını dengeleme gibi işlevleri otomatik olarak yerine getiren güç tasarruf modunu kullanın. Böylece telefon, kullanılmadığı anlarda daha fazla güç harcamayı bırakacak ve siz de pil ömrünün uzamasını sağlayacaksınız. Bunun sonucunda ise telefonunuzu uzun yıllar boyunca kullanabileceksiniz. Güç tasarruf modunu açmak için telefonunuzun durum çubuğundan Güç Tasarrufu imgesine basabilir veya cihaz ayarlarındaki Pil bölümüne girerek bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

2. GPS'i Kapatın.

2. GPS'i Kapatın.

Gün içinde siz fark etmeseniz bile telefonunuzun GPS özelliği açık kalabiliyor. Bu özelliği kullanmadığınız zamanlarda kapatarak pil tasarrufu sağlayabilir, telefonun veri akışı sağlamak için çalışır halde kalmasını engelleyebilirsiniz.

3. Aşırı soğuk ve sıcaktan kaçının.

3. Aşırı soğuk ve sıcaktan kaçının.

Telefonunuz çok ısınır veya çok soğursa bataryayı zorlayabilirsiniz. Bu durum pil ömrünü kısaltacağı için telefonunuzu çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda bulundurmamaya dikkat edin. Bu sıcaklıklara maruz kalan akıllı telefonlar genellikle kapanarak kendini korumaya çalışsa da batarya sağlığı açısından bu aşamaya gelmemekte fayda var.

4. Şarj ederken bu noktaları atlamayın.

4. Şarj ederken bu noktaları atlamayın.

Akıllı telefonlar olmadan hiçbir işin halledilemediği zamanlarda yaşadığımız için telefon ne kadar hızlı şarj edilirse o kadar iyi olduğu düşünülüyor. Ne yazık ki telefonu hızlı şarj etmek, bataryayı zorluyor. Eğer acil bir ihtiyacınız yoksa veya cihazınızı şarja takıp yatacaksanız hızlı şarj özelliğini kullanmamak batarya ömrü için daha faydalı bir hareket olur. Tabii bu kalitesiz bir şarj aleti kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor, düşük kaliteli ürünleri asla kullanmayın. Orijinal olmayan şarj aleti kullanımı hem cihazın normalden yavaş şarj olmasına hem batarya ömrünün kısalmasına sebep olur.

5. Ekran parlaklığını kısın.

5. Ekran parlaklığını kısın.

Akıllı telefon ekranı, telefon pilini en çok kullanan bileşenlerin başında geliyor. Telefonunuzu tüm gün yüksek parlaklıkta kullanmak yerine daha düşük bir parlaklık ayarı seçebileceğiniz gibi otomatik parlaklık özelliğini kullanarak cihazın gün içerisinde maruz kaldığı ışığa göre kendi ekran parlaklığını ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Ekran parlaklığını azaltarak enerji tasarrufu sağlayacağınız için bu ayar önemli ölçüde telefon bataryasını koruyacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ekran zaman aşımı süresini azaltın.

6. Ekran zaman aşımı süresini azaltın.

Eğer gerekli ayarlamaları önceden yapmadıysanız telefonu kilitlemediğiniz takdirde telefon ekranı çalışır durumda kalmaya devam ediyor. Bu durumun önüne geçmek adına bazı cihazlarda otomatik kilitleme olarak da adlandırılan ekran zaman aşımı süresini azaltarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. 1 dakika veya 30 saniye olarak ayarlayacağınız ekran zaman aşımı süresi, bataryadan tasarruf etmenizi sağlayacak. Böylece telefonunuzu şarj etmeden daha uzun süre kullanabileceksiniz.

7. Karanlık mod ile pil kullanımını en aza indirin.

7. Karanlık mod ile pil kullanımını en aza indirin.

Eğer OLED veya AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız telefonunuzu karanlık moda almak, bataryadan tasarruf etmenizi sağlayacak. Telefonunuzu yalnızca karanlık modda kullanmakla yetinmeyip uygulamaları da karanlık moda geçirebilir, bataryanız için bir iyilik daha yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın