Görüş Bildir
Haberler
Eskimiş Kıyafetlerle Mucizeler Yaratın: Kıyafetlerini Değerlendirmek İsteyenlere Harika Öneriler

Eskimiş Kıyafetlerle Mucizeler Yaratın: Kıyafetlerini Değerlendirmek İsteyenlere Harika Öneriler

04.03.2022 - 07:45

Dolaplarınızda yer kaplayan, belki bir gün giyerim umuduyla saklamış olduğunuz eski kıyafetlerden kurtulmanın artık zamanı gelmedi mi? Yıllardır elinizi bile sürmediğiniz eskimiş kıyafetlerinizi değerlendirebilirsiniz. Üzerinizde paralanıp yıllarca giydiğiniz kıyafetlerinizi ve hala daha biraz ömrü vardır diye beklettiklerinizi de dönüştürebilirsiniz. Dolapları elden geçirmenin vakti geldiyse eskimiş kıyafetlerinizle neler yapabilirsiniz birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin için eskimiş olan başkası için umut olabilir!

Sizin için eskimiş olan başkası için umut olabilir!

Eskimiş kıyafetleri değerlendirmenin en anlamlı yolu onları bağışlamak. Sizin için artık eski olan bir parça, başkasının yüzünü güldürebiliyorsa bundan daha anlamlı ne olabilir ki? Kıyafetlerinizi bağışlayabileceğiniz birçok kuruluş veya platform mevcut. Bunlardan sizin için en uygununu seçerek bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bağışlayacağınız kıyafetlerin iyi ve kullanılabilir durumda olduklarına emin olun ve deforme kısımları varsa da onarmayı unutmayın.

Yenilere yer açmanın zamanı geldi.

Yenilere yer açmanın zamanı geldi.

Yenilere yer açmak için eskilerden kurtulmak gerek. Eskilerden kurtulmanın etkili yöntemlerinden bir diğeriyse ikinci el platformlarında onları değerlendirmek. Günümüzde ikinci el satışı inanılmaz hızlı bir sektör. İnsanlar çoğu ihtiyacının yenisini satın almak yerine daha az ödeyerek ikinci elini almaya yöneliyor. Siz de kullanmadığınız eskimiş kıyafetlerinizi bu platformlarda satışa sunabilirsiniz.

Pantolonları değiştirmek yerine renklendirin.

Pantolonları değiştirmek yerine renklendirin.

Bedeninizde bir değişiklik yoksa yeni bir pantolon almanın çoğu zaman bir anlamı olmayabiliyor. “Fakat eskisinden de sıkıldım” dediğinizi duyar gibiyiz. Yenisi almayın demek hiç değişiklik yapmayın demek değil. Pantolonlarınızdan sıkıldıysanız onları renklendirmeyi denemeye ne dersiniz? Pantolonlarınızın belirli bölgelerine kesikler atın ve iç kısmına renkli iplikler veya kumaştan oluşan parçalar dikin. Bu sayede eski pantolonlarınız çok daha renkli bir görünüm kazanacak.

Tasarrufun sınırlarını aşıyoruz: Ev yapımı bez çantalara merhaba deyin.

Tasarrufun sınırlarını aşıyoruz: Ev yapımı bez çantalara merhaba deyin.

Özellikle poşetlerin ücretli olmasının ardından bez çantaların kullanımı son zamanlarda hızla arttı. Eskimiş kıyafetlerinizi çok basit bir şekilde bez çantalara dönüştürebilirsiniz. Bunun için kıyafetinizden yarım daire şeklinde iki eşit parça kesin, kenarlarını basitçe diktikten sonra kumaşın esnemesi için üzerine ufak kesikler atın. Böylece aynı zamanda file görünümü de elde etmiş olacaksınız. İşte bu kadar kolay, bez çantanız hazır.

Biraz kesin biraz dikin: Bebelere bere

Biraz kesin biraz dikin: Bebelere bere

Bez çanta mantığı ile yapabileceğiniz çok kolay dönüşümlerden biri de bebek bereleri. Bebek bereleri, tekstil firmalarında da genellikle kalan kumaşlardan yapılan basit ürünler. Aynı mantık ile kolayca evinizdeki kıyafetleri de geri dönüştürebilirsiniz. Bebeğinizin baş çevresine uygun olacak şekilde iki eşit yarım daire halinde kumaşı kesin. İç taraftan olacak şekilde kenarlarına basitçe dikiş atın. Tuhafiyelerden alabileceğiniz bebek veya çizgi film figürlerini üzerine ekleyerek çok daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can dostlarımızı unutmadık.

Can dostlarımızı unutmadık.

Eskimiş kıyafetleriniz can dostlarımız için de sıcacık bir yuva olabilir. İster evdeki kendi hayvanınız isterseniz de dışarıdaki dostlar için eski kıyafetlerinizden yumuşacık battaniyeler yapabilirsiniz. Minik dostlarımızın bizler gibi görsel kaygısı olmadığı için battaniyenin işlevsel olması çok daha önemli. Eski kıyafetlerinizi kalın bir battaniye olacak şekilde kesip uç uca birleştirin. Minik dostların yuvalarının zeminine bunları yayarak hem yumuşak hem sıcacık bir uyku geçirmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Geri dönüşüm kampanyalarını takip edin.

Geri dönüşüm kampanyalarını takip edin.

Tekstil sektörünün günümüzdeki en önemli konusu sürdürülebilirlik. Biraz geç oldu ama dünyaya verdiğimiz zararı sanıyoruz sonunda anlayabildik. Moda markaları bu nedenle tüketicilerine yönelik ciddi geri dönüşüm kampanyaları düzenliyor. Mağazalardaki geri dönüşüm kutuları dikkatinizi çekmiştir. Geri dönüşüm kutularına kıyafetlerinizi bırakarak mağazalardan indirim kuponları kazanabiliyorsunuz. Markalar bıraktığınız bu kıyafetleri geri dönüştürerek yeni üretimlerde kullanılıyor. Böylece yeni üretilen ürünler doğaya daha az zarar veriyor. Kıyafetlerinizi değerlendirmek istiyorsanız geri dönüşüm kampanyalarını mutlaka düşünmelisiniz.

Bonus: Yenisini satın almadan önce bir kez daha düşünün.

Bonus: Yenisini satın almadan önce bir kez daha düşünün.

Dünyaya verdiğimiz tahribat her geçen gün artıyor. Bu tahribatın en önemli sebeplerinden birini de tüketim alışkanlıklarımız oluşturuyor. Eski kıyafetlerimizi yenileri ile değiştirirken gerçekten yenilerine ihtiyacımız olup olmadığını iyi düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz. Hiç düşünmeden aldığımız kıyafetlerimizin üretiminde yer alan tekstil sektörü, tüm dünyadaki gaz emisyonlarının %10'unu oluşturuyor. Aynı zamanda dünyada en çok su tüketen ikinci büyük endüstri moda endüstrisi. Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek hepimizin dünyaya en büyük borcu. Bu nedenle eskilerden kurtulup yenilere yer açarken ihtiyaçlarımızı bir kez daha düşünmeyi atlamayalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın