Görüş Bildir
Haberler
O Yakıcı Bakışlar ve Kor Gibi Yanışlar İçin Doğal Görünen Eyeliner Uygulama Tüyoları

O Yakıcı Bakışlar ve Kor Gibi Yanışlar İçin Doğal Görünen Eyeliner Uygulama Tüyoları

27.02.2022 - 08:15

Çekmesi herkesin harcı olmasa da eyeliner, sunduğu muhteşem görüntüyle tüm makyaj tutkunlarının sevgilisi. En şık kombinlerde tarzınızı tamamlayan bu uygulama, sunduğu keskin bakışlarla çekiciliğinize çekicilik katıyor. Ancak bazen fazla abartılmış bir göz makyajı günlük ve doğal görünüşü bozabiliyor. Sakın üzülmeyin, göz çevrenize çekici bir hava veren eyeliner ile bakışlarınıza daha doğal ve yumuşak bir hava katmanız elbette mümkün. Gelin, eyeliner uygulamasını daha doğal gösterecek birkaç ipucuna göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğal eyeliner görünümünde kullanacağınız renklere dikkat!

1. Doğal eyeliner görünümünde kullanacağınız renklere dikkat!

Göz makyajında tercih edilen her renk görünüşe farklı bir hava katıyor. Elbette, bu uygulamanın vazgeçilmezi siyah; ancak doğal bir eyeliner görüntüsü istiyorsanız siyah eyeliner çekmek her zaman çok doğru bir seçim olmayabilir. Siyah size keskin ve etkileyici bakışlar sağlıyor ama doğallık için çareyi toprak tonlarında bulacaksınız. Koyu kahverengi tonları bakışlarınızı güçlendirirken yüzünüzle bütünleşerek size yapay olmayan bir görüntü sağlayacak. Gri gibi soluk tonlar da bu noktada yardımcınız olabilir. Mavi, yeşil, mor gibi hareketli renklerle doğallıktan uzaklaşma ihtimaliniz olduğunu unutmayın.

2. Yumuşak bakışlar için kalem eyeliner deneyin

2. Yumuşak bakışlar için kalem eyeliner deneyin

Kalem eyeliner kolayca dağılan yapısı sayesinde size daha doğal bir görünüm vadediyor. Siyah ya da kahverengi gibi seçeneklere sahip kalem uçlu eyelinerları göz makyajınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca kalem formlar fırçayla kolayca dağıtılabilir. Bu da doğal görünüm için işinizi oldukça kolaylaştıracak. Baz üstüne uyguladığınız kalem eyelinerı göz renginize uyumlu farlarla tamamlayarak arzuladığınız doğal görünüme kavuşacaksınız.

3. Eyelinerı kirpik diplerinize uygulayın

3. Eyelinerı kirpik diplerinize uygulayın

Doğal görünen toprak tonlarında kalem uçlu bir eyeliner tercih ettiniz. Şimdi sıra daha yumuşak bir hava oluşturmak için onu uygulama biçiminize geldi. Kalem eyeliner'ı kirpik diplerinize uygulayarak dikkatleri doğal yollardan bakışlarınıza çekebilir, makyajınızdaki en büyük etkiyi gözlerinizle verebilirsiniz. Kirpik diplerinizin iç tarafına çekeceğiniz kalem eyeliner hem bakışlarınızı ortaya çıkaracak hem yumuşak bir bitişle doğal bir görünüm sağlayacak.

4. Göz kalemiyle doğal bir eyeliner görüntüsüne kavuşun

4. Göz kalemiyle doğal bir eyeliner görüntüsüne kavuşun

Sade ve doğal göz makyaj için kalem eyeliner yerine sıradan göz kalemlerini de kullanabilirsiniz. Suya dayanıklı bir ürün seçerseniz kalemlerden en az eyelinerlar kadar verim almanız mümkün. Ayrıca kalemlerin uygulanması çok daha kolay. Eğer göz kalemi kullanmayı tercih edecekseniz siyah ya da diğer koyu tonlar eyeliner uygulamasında olduğu kadar keskin görünmeyecek. Bu da gözlerinizde doğal bir çerçeve yaratmak için ideal seçim. Dilerseniz far fırçasıyla kirpik diplerine çekeceğiniz kalemin duruşunu yumuşatabilirsiniz. Kalemlerin ucunu sivriltmeden kullanırsanız bu işleme bile gerek kalmayacak.

5. Eyeliner görünümünü gözlerinizle bütünleştirin

5. Eyeliner görünümünü gözlerinizle bütünleştirin

Her ne kadar doğal görünümü göz kalemi veya kalem eyeliner ile sağlamak mümkün gibi görünse de yumuşak hatlar için çektiğiniz çizgiyi dağıtmayı ihmal etmeyin. Belirgin bir eyeliner çizgisi makyajın doğallığını bozabilir. Bu nedenle göz makyajınıza parmak ucu ya da fırça kullanarak hafif hafif dokunuşlar yapabilir, eyeliner çizgisini gözlerinizle bütünleştirebilirsiniz. Aynı işlemi göz kapağı ve göz altları için uygulamanız mümkün. Bu sayede bakışlarınızı güçlendirirken doğallığınızdan ödün vermemiş olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz farını eyeliner olarak da kullanabilirsiniz

6. Göz farını eyeliner olarak da kullanabilirsiniz

Göz farınızı da eyeliner etkisi vermek için kullanabilirsiniz. Bunun için gözlerinizi far bazı kullanarak makyaja hazırlayın. Baz uygulaması, farla yapacağınız eyeliner görünümünün kalıcılığını artıracak. Daha sonra teninize uygun toprak tonlu göz farını göz kapağınızın bütününe uygulayın. Paletin en koyu rengi ya da dilerseniz siyah bir farla kirpik diplerinizi belirginleştirin. Göz kapağı çizginizdeki birikmeleri fırçayla dağıtın. Eyeliner görünümünü tam olarak yaratmak için makyaj sabitleyici sıkarak nemli bıraktığınız fırçanın ucunu mat bir fara batırın, bu fırça ile gözünüze ince bir çizgi çekin.

7. Doğal bir göz makyajı için doğru far uygulaması şart

7. Doğal bir göz makyajı için doğru far uygulaması şart

Eyeliner uygulamasını ne kadar doğal yaparsanız yapın göz makyajının tamamında aynı doğallığı yakalamadan istediğiniz sonucu elde etmeniz zor. Bu nedenle göz makyajında mutlaka gözün tamamı için doğru far uygulaması yapmak gerek. Far ya da baz kullanmadan doğrudan eyeliner uyguladığınızda hiç de doğal durmayan, hatta biraz göze batan bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu aşamada toprak tonları yine imdadınıza yetişiyor. Açık renk bir baz üzerine doğal bir kahverengiyi tüm göz kapağına uygulayın. Ardından koyu bir tonla göz çukurlarınızı belirginleştirin. İşte şimdi dilediğiniz türde eyeliner uygulaması yapmaya hazırsınız.

8. Hem doğal hem buğulu bakışlar

8. Hem doğal hem buğulu bakışlar

Modası geçmeyen buğulu göz makyajını da daha doğal hale getirmek mümkün. Bunun için yine toprak tonlu bir far paletine ihtiyacınız olacak. Baz uyguladıktan sonra mat ya da ışıltılı koyu renk farla göz kapağınız boyunca kalın bir çizgi çekin. Bu kalın çizgiyi çekerken fırçanıza bol miktarda far alabilirsiniz. Daha ince bir fırçayla daha ince bir çizgiyi önceki çizginin üzerinden geçerek oluşturun. Karıştırma fırçasıyla göz kapağınızdaki renkleri karıştırarak dumanlı ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın