Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraflarını Profesyonelleştirmek İsteyenler İçin: Bu Açılar Sayesinde Fotoğraflarınız Çok Daha Güzel Olacak

Fotoğraflarını Profesyonelleştirmek İsteyenler İçin: Bu Açılar Sayesinde Fotoğraflarınız Çok Daha Güzel Olacak

09.02.2022 - 07:15

Günümüzde fotoğrafların önemi, yadsınamayacak kadar büyük bir yer tutuyor. Doğum günleri, düğünler, çocuğunuzun ilk adımları, mezuniyet törenleri ve gezdiğiniz şehirler gibi birçok özel günün ardından çektiğiniz fotoğraflar kalıyor. Arkadaşlarla ya da aileyle paylaşılan anıları kayıt altına almayı ve o anları tekrar tekrar yaşamayı istemek çok normal. Peki, bu fotoğrafları daha estetik ve profesyonel ellerden çıkmış gibi çekmeyi ister misiniz? Üstelik bunu fotoğrafçılık kurslarına para harcamadan da yapmanız mümkün! Sizler için hazırladığımız küçük ipuçlarıyla sadece açıyı değiştirerek çok daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. Haydi, beraber göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alışagelmiş açılardan kaçının.

1. Alışagelmiş açılardan kaçının.

Gökyüzünü de işin içine katarak aşağıdan çekilen bir fotoğraf, aradığınız sanatsallık olabilir. Bu açıyla bir film sahnesinden fırlamış gibi görüneceksiniz! Örneğin bulutlu, yağmurlu, karlı veya bol yıldızlı gökyüzünün altında fotoğraf çekildiğinizde size harika bir atmosfer sağlayacak ve fotoğraf olduğundan da estetik görünecek. Denemekte fayda var!

2. Ana objeyi ortalamak yerine kaydırın.

2. Ana objeyi ortalamak yerine kaydırın.

Buna 1/3 kuralı da deniyor. Fotoğrafı çekilen bir insan veya herhangi bir manzara olsa da bu teknik çok işe yarıyor. Amaç ana konuyu kadrajın ortasında tutmak yerine sola ya da sağa kaydırmak. Fotoğrafı sıradanlıktan çıkartmak için yapılan bu küçük tüyo, çok şeyi değiştirebilir. Hem de çok basit! Siz de bu yöntemi herhangi bir zamanda deneyimleyebilirsiniz.

3. Gözleri ön plana alın.

3. Gözleri ön plana alın.

Yakın plan çekimlerde açıyı göz hizasında tutmak, görüntüye derinlik katıyor. Fotoğrafa bakan birine, sanki sizinle orada bulunuyormuş ve fotoğrafı çeken kişi kendisiymiş gibi hissettirebilir. Bu yöntemle ana odağı gözlerde tutarak cezbedici fotoğraflara siz de sahip olabilirsiniz!

4. Kameraya tersten bakın.

4. Kameraya tersten bakın.

Amaç algıyı değiştirmek. Fotoğrafınıza bakıldığında yüzünüzü ve bulunduğunuz yeri tersten göstermek, aynı zamanda sıradanlıktan da uzaklaştıracak. Çimlerin arasında, karların içinde veya ortamı daha da romantik kılmak için sonbahar yapraklarının üstünde uzanarak bunu deneyebilirsiniz. Bu amaçla çekilmeyen bir fotoğrafı da küçük bir düzenlemeyle döndürüp, baş aşağıymış gibi göstermek de çok kolay ve zahmetsiz!

5. Kuş bakışı çekilmiş fotoğraflara bir şans verin.

5. Kuş bakışı çekilmiş fotoğraflara bir şans verin.

Her yerde gördüğünüz, fotoğrafa tam tepeden baktığınız bu açı cidden de çok popüler! Yattığınız yatak dâhil en basit mekânı bile güzelleştirip daha hoş gösteren bu yöntemle, sosyal medyanızda da harika fotoğraflara ev sahipliği yapın! Okuduğunuz bir kitabı ya da içtiğiniz kahveyi çekmek için de bu açıyı kullanabilir ve verimli sonuçlar alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Simetrinin inanılmaz kuvvetinden yararlanın.

6. Simetrinin inanılmaz kuvvetinden yararlanın.

Tam orantılı ve göze hitap eden fotoğraflar için galerinizde yer açın! 2. maddede, kadrajı ortalamak yerine kaydırmaktan bahsetmiştik. Fakat bu tarz mekânları daha da büyüleyici göstermek için şimdi tam tersini tavsiye ediyoruz. Gün ışığının yarattığı gölgeleri de kullanarak simetriyi çarpıcı bir şekilde ortaya çıkarmak akıllıca bir seçenek! Telefonunuzun ya da fotoğraf makinenizin 'matris çizgileri' özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

7. Arka planı da iyi seçmelisiniz.

7. Arka planı da iyi seçmelisiniz.

Tatile gittiniz ve yüzlerce fotoğraf çektiniz ama istediğiniz gibi çıkmıyor mu? Sebebi arka planı doğru seçmemekten kaynaklı olabilir. Denizin ve gökyüzünün birleştiği, ikisini de aynı anda görebileceğimiz bir açıyla harikalar yaratabilirsiniz. Bunun için sadece denize de ihtiyacınız yok. Doğa bize hâlihazırda birçok olanak sunuyor. Ağaçlarla çevrelenmiş bir orman, rengârenk çiçeklerle bezenmiş bir bahçe ya da tertemiz bir göl kenarı. İşin içine arka planı da dâhil edip çektiğiniz fotoğrafların ne kadar güzel çıktığını görünce çok şaşıracaksınız!

8. Bakış açınızı değiştirin.

8. Bakış açınızı değiştirin.

Daha önce ayna karşısında fotoğraf çekilmeyen var mı? Elbette hepimiz yaptık fakat bunun için de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Aynayı daha etkili kullanarak sıra dışı fotoğraflar yaratabilirsiniz ve kendinize veya bulunduğunuz ortama 3 boyutlu bir açı katabilirsiniz. Bu sayede elde edeceğiniz görüntülerle çok özel fotoğraflara sahip olmak sizin elinizde!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın