Görüş Bildir
Haberler
Devir Yine Tasarruf Devri: Paketini Hemen Bitirmek İstemeyenlere Mobil Veriden Tasarruf Etme Rehberi

Devir Yine Tasarruf Devri: Paketini Hemen Bitirmek İstemeyenlere Mobil Veriden Tasarruf Etme Rehberi

05.03.2022 - 09:15

Akıllı telefonlar sadece arama yapmakla ile sınırlı kalmayan, sayısız çevrimiçi ve çevrimdışı uygulama ile günlük hayatımızı kolaylaştıran cihazlar. Son dönemde akıllı telefonların sahip olduğu çoğu uygulama ne yazık ki internetsiz kullanılamadığından internet paketi bulunmayan bir telefon işlevsel bir cihaz olmaktan çıkıyor. Bu noktada ise özellikle kotalı internet paketi kullanmak zorunda olan telefon kullanıcıları için önemli bir soru gündeme geliyor: “Mobil veriden nasıl tasarruf ederim?” 

Gelişen telefon özellikleri ve yeni nesil görüntü teknolojileri, telefonlarda epey veri kullanımına sebep oluyor. Fakat insanlık için küçük, sizin için büyük adımlardan bazılarıyla mobil internet paketinizden tasarruf etmeniz mümkün. Özellikle aldığınız aylık internet paketi henüz haftasını bile doldurmadan bitiyorsa bu yazı derdinize derman olmaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düşük veri kullanımı seçeneğini aktif edin.

1. Düşük veri kullanımı seçeneğini aktif edin.

iOS ve Android işlemcili telefonların hemen hepsinde var olan bu özellikle gereksiz veri kullanımını azaltabilirsiniz. Peki, bu seçenek veri kullanımını nasıl azaltıyor? Hemen anlatalım:

● Arka planda uygulamalarınızın yenilenmesi özelliği kapanır.

● Çalınan müzikler ve oynatılan videoların kalitesi düşebilir.

● Bulut servislerin güncellemeleri duraklatılır.

● Otomatik indirmeler ve yedekleme seçenekleri kapanır.

2. Uygulamaların hücresel veri kullanım özelliğini kapatın.

2. Uygulamaların hücresel veri kullanım özelliğini kapatın.

Özellikle iOS kullanıcılarını ilgilendiren bu özellik, uygulamaların hücresel veri kullanım özelliğini kapatarak arka planda yenilenmesini engelliyor. Bu özelliğin kapalı kalması ile ciddi tasarruf edeceksiniz. Uygulamaları kullanmak istediğinizde mobil veri kullanımını dilerseniz aktifleştirebilirsiniz.

3. Videolarınızı en düşük kalitede izleyin.

3. Videolarınızı en düşük kalitede izleyin.

Uzun yazıların önemini yitirdiği, hatta onları okumak için motivasyonumuzun ve konsantrasyonumuzun kalmadığı şu dönemlerde video izlemek daha konforlu bir seçenek. Bilgiye kısa sürede ve öz şekilde ulaşma aracı videolar, bu sebep herkesin favorisi. İzlediğiniz videolar dinlemeye elverişli, yani 'görüntü olmasa da olur' dediğiniz videolardansa bu videoları en düşük video kalitesinde (144p formatında) izlemenizi öneririz. Bu da hatırı sayılır bir tasarruf etme yöntemi.

4. Arka planda uygulama yenilemesini kapatın.

4. Arka planda uygulama yenilemesini kapatın.

Arka planda uygulamaların sizden habersiz yenileniyor olması, üstelik bunu mobil veri kullanarak yapması kotayı dert eden kullanıcılar için oldukça can sıkıcı. O yüzden arka planda uygulama yenileme seçeneğini kapalı tutmak da tasarruf yöntemlerinden biri.

5. Wi-Fi Assist (Wi-Fi Yardımını) kapatmak

5. Wi-Fi Assist (Wi-Fi Yardımını) kapatmak

Bu seçenek aktifken Wi-Fi sinyalinizin düşük olduğu durumlarda telefonunuz internetten kopmamak için hücresel veriden (mobil veriden) yardım alıyor. Fakat düşük sinyal sıkıntısını sürekli yaşayan ve 'İnternet paketim hemen bitmesin.' diyen Iphone kullanıcılarının mutlaka bu yardım panelini kapatmasını tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Whatsapp gibi uygulamalardaki görüntü ve videoları otomatik indirme seçeneğini kapatın.

6. Whatsapp gibi uygulamalardaki görüntü ve videoları otomatik indirme seçeneğini kapatın.

Sabah gözünüzü açtığınızda dahil olduğunuz bir WP grubundan mesaj bombardımanına tutulabilirsiniz. Mesajlar, fotoğraflar, videolar. Eğer ayarlar seçeneğindeki otomatik indirmelerde mobil veri aktifse yandınız! Böyle durumlarda otomatik indirme seçeneğini kapatmak ve mümkün olduğunca indirme bağlantısı için Wi-Fi kullanımını tercih etmek önemli. Özellikle bu tarz uygulamaları yoğun şekilde kullanıp kota derdi yaşayanlara nefes aldıracak yöntem.

7. Mobil veri takibi yapmak

7. Mobil veri takibi yapmak

Telefonlarda mobil veri takibi yapmak yine tasarruf için yapılacak hamlelerden biri. Bu sayede hangi uygulamada ne kadar internet harcandığını takip edebilirsiniz. Böylece uygulamalarda neye, ne kadar sınırlama getireceğinize karar verebilirsiniz. Bu takibi telefonlar kendileri yapabildiği gibi daha detaylı takipler için uygulama mağazalarından bu alanla ilgili programlar da indirebilirsiniz. iOS ve Android işlemcili cihazlar için uygun pek çok mobil veri takip uygulaması bulmak mümkün.

8. İnternet kullanımını sınırlandırmak

8. İnternet kullanımını sınırlandırmak

Son olarak en etkili tasarruf yöntemlerinden biri internette zamanı etkili şekilde kullanmak. Yani iradenizle hareket etmek. Hem kota sıkıntısı yaşayıp hem internette amaçsızca, çılgınlar gibi zaman harcamak; sadece internet kotanızı değil hayatınızın bazım kısımlarını da olumsuz yönde etkileyecek. Yani, kotanıza dikkat ettiğiniz kadar hedefleriniz, eylemleriniz ve zamanınıza da dikkat etmelisiniz. Bunun için de yine iPhone'daki ekran süresi seçeneğini aktif ederek telefonda geçirdiğiniz vakti sınırlayabilir, bazı uygulamalar hayatınızdan çıkarabilir ve zamanı verimli kullanmak adına bir değişime gidebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu An

Neden Sınırsız mobil İnternet yok.