Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp Durumlarında Font Değiştirme Nasıl Yapılır?

WhatsApp Durumlarında Font Değiştirme Nasıl Yapılır?

16.02.2022 - 15:00

WhatsApp yazışmalarınızı daha ilgi çekici bir hale getirmeniz artık mümkün. Dilediğiniz şekilde yazı tiplerinizi belirleyerek kullanabilirsiniz. Durumlarınızda kullandığınız bu fontlar, herkesin ilgi kaynağı olabilir. WhatsApp uygulamasında ekli olan kişilerden 'Bu fontu nasıl yaptın?' gibi sorular duyabilirsiniz. Pek çok kişiyle bu sayede samimi bile olabilir, bu yazı tipleriyle daha havalı gözükebilirsiniz. Peki, herkesin merak ettiği bu fontlar nasıl yapılıyor? Haydi gelin, WhatsApp durum fontu değiştirme yöntemlerini birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Konuşmalarda kelimeleri kalın yazmak

1. Konuşmalarda kelimeleri kalın yazmak

WhatsApp font değiştirme işlemi zannettiğiniz kadar zor değil. Çok basit bir yöntem ile kelimelerinizi daha kalın yazabilirsiniz. Bu sayede mesajlarınız daha belirgin ve göz alıcı olabilir.

● İlk olarak WhatsApp uygulamasını açın ve bir sohbet seçin.

● Kurmak istediğiniz kelime ya da cümlenin başına ve sonuna yıldız (*) işaretini koyun ve mesajınızı gönderin.

● Yıldız (*) işaretini bu şekilde kullandığınız takdirde cümleleriniz kalın fontta yazılır. Örneğin; '*Bugün gelecek misin?*'

2. WhatsApp'ta italik yazı yazmak

2. WhatsApp'ta italik yazı yazmak

Kelimeleri vurgulamak istiyorsanız italik yazı tipi tam size göre. Yazdığınız mesajın daha dikkat çekici olmasını sağlayabilirsiniz. Peki, WhatsApp konuşmalarında italik yazı nasıl yazılır? Çok basit bir işlemle kelimelerinizi italik yazabilirsiniz.

● İlk olarak WhatsApp uygulamasını açın ve bir sohbete girin. 

● İtalik olmasını istediğiniz metnin başına ve sonuna alt tire ( _ ) işaretini ekleyin.

● Örneğin; '_Günaydın_' . Alt tire İşaretini ekledikten sonra mesajınız italiğe dönüşür. Artık mesajınızı gönderebilirsiniz.

3. WhatsApp'ta üstü çizili yazı yazmak

3. WhatsApp'ta üstü çizili yazı yazmak

Yazdığınız kelimeleri düzeltmek veya kelimeleri yinelemek amacıyla üstü çizili kelimeler işinize yarayabilir. Çok basit bir yöntemle bunu yapmak mümkün.

WhatsApp uygulamasını açın ve bir sohbete girin.

● Yazmak istediğiniz cümlenin başına veya sonuna yaklaşık (~) işareti koyun.

● Örneğin; '~Naber~' Bu şekilde ekledikten sonra mesajınızı gönderin.

4. Standart yazı tipinin değiştirilmesi

4. Standart yazı tipinin değiştirilmesi

WhatsApp'ta herkesin kullandığı standart yazı tipi bulunuyor. Standart yazı tipinin haricinde WhatsApp, Monospace adı verilen yazı tipini de destekliyor. Ancak yazı tipini değiştirebilmek için her metni ayrı ayrı değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. Uygulamanız gereken adımlar aslında çok basit.

● WhatsApp uygulamasını açın ve bir sohbete girin.

● Yazmak istediğiniz mesajın başına ve sonuna 3 tane kesme işareti (`) simgesi ekleyin.

● Ekledikten sonra gönder butonuna tıklayın. Gönderdiğinizde yazı tipinin değiştiğini fark edebilirsiniz.

5. Biçimlendirme seçenekleri

5. Biçimlendirme seçenekleri

WhatsApp'ta yazışırken tek bir kelime veya cümlede birbirinden farklı biçimlendirme şekilleri kullanabilirsiniz. Bu sayede mesajlarınız daha dikkat çekici hale gelebilir. Aynı kelime veya cümleyi aynı anda kalın, italik ve üstü çizili yazabilirsiniz. Hatta yazı tipini bile değiştirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz: 

● Biçimlendirmek istediğiniz kelime veya cümleyi sembollerin içerisine alın.

● Önemli olan nokta ise ilk kullandığınız sembol son olarak kapatılır. Yani, ilk önce yazdığımız yıldız (*) işaretini kelime ya da cümleden sonra en sona yazmalıyız.

● Örneğin; '*_~ Güzel_~*'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. WhatsApp'ta renkli mesaj yazabilmek

6. WhatsApp'ta renkli mesaj yazabilmek

Android cihazlarda girdiğiniz metnin rengini değiştirebildiğinizi biliyor muydunuz? Çok basit bir yöntemle mesajlarınız da sizin gibi rengarenk olabilir. Ancak WhatsApp bu özelliği resmi olarak desteklemiyor. Bunun için ayrı bir uygulama indirmeniz gerekiyor. BlueWords uygulaması ile metinlerinizi daha renkli hale getirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra uygulamaya yazmak istediğiniz metni girin. Girdiğiniz metnin rengini değiştirebilirsiniz. Rengi değişen metni kopyalayıp WhatsApp'a yapıştırarak mesajınızı iletebilirsiniz.

7. WhatsApp'ta yazı tipi boyutu değiştirmek

7. WhatsApp'ta yazı tipi boyutu değiştirmek

WhatsApp'ın hep aynı olan yazı tipi boyutundan sıkıldınız mı? Eğer cevabınız 'Evet' ise onu nasıl yapacağınızı da hemen anlatalım. WhatsApp'ta metnin boyutunu değiştirebilmek için yerel bir ayar mevcut. Ancak bu özellik sadece Android telefonlarda kullanılabiliyor.

● Android cihazınızda WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşede yer alan üç noktalı işarete dokunun.

● Çıkan seçeneklerden ayarlar kısmını seçin. Önünüze çıkan ekranda sohbetler kısmına dokunun.

● Bu noktadan sonra karşınıza küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı yazı tipi çıkıyor. İstediğiniz yazı tipini boyutunu seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın