Görüş Bildir
Haberler
'Her İşin Üstesinden Gelirim, Sadece Yardıma İhtiyacım Var' Diyenler İçin Kullanışlı Motivasyon Uygulamaları

'Her İşin Üstesinden Gelirim, Sadece Yardıma İhtiyacım Var' Diyenler İçin Kullanışlı Motivasyon Uygulamaları

27.02.2022 - 08:00

Bir işi yapabilmek, bir hayali gerçekleştirebilmek için öncelikle motive olmak gerekiyor. 'Her şeyi yapabilirsin, yeter ki iste.' cümlesi motive olmak için temel motto. Ancak başarı için insanın o amaca karşı istekli olması gerekiyor. Motivasyonsuz, isteksiz yapılan işler kişiyi mutsuz ettiği gibi performanslarını da olumsuz yönde etkiliyor. Yapmanız gereken bir sürü iş olduğu halde bir türlü harekete geçemiyorsanız kendinizi motive etme konusunda sorun yaşıyor olabilirsiniz. Elbette artık bu sorunu da akıllı telefon uygulamalarıyla rahatlıkla çözebilirsiniz. Sizi motive edecek uygulamaların neler olduğunu merak ediyorsanız haydi buyurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thinkup

1. Thinkup

Bu uygulamada motive edici metinler bulunuyor. Uygulamanın kütüphanesinde bulunan hazır bir metni seslendirerek motive olabilirsiniz; ya da kendiniz hem metni oluşturup hem seslendirme yapabilirsiniz. Ayrıca metni, motive edici bir müzik eşliğinde günde birkaç kez dinleyerek motivasyonunuzu sürekli yüksek tutabilirsiniz. Thinkup, kendi motivasyonunu kendi sesinden duymak isteyenler için etkili bir seçim.

2. Motivation - Daily Quotes

2. Motivation - Daily Quotes

Motivation - Daily Quotes; günlük mottolar ve bildirimlerle hayatın her alanında size destek olacak bir uygulama. Kişisel hedeflerinizle ilgili sizi harekete geçirecek ve gün içinde pozitif hissetmenizi sağlayacak bu mottoları dilerseniz sosyal medyada da paylaşabilirsiniz. Özellikle sağlıklı yaşam ve günlük odaklanma konusunda bu uygulamadan sık sık yararlanmanız mümkün.

3. Quitzilla

3. Quitzilla

Quitzilla, bırakılmak istenen herhangi bir alışkanlık için kullanılabilecek etkili bir uygulama. Uygulama, her gün motive edici bir söz paylaşıyor. Kendinize verdiğiniz sözü ne kadar süredir tuttuğunuzu saniyesi saniyesine gösteriyor. Tırnak yeme alışkanlığı, sigarayı bırakmak gibi rahatsız olduğunuz, devam ettirmek istemediğiniz alışkanlıklarınızı bırakmak için Quitzilla'yı kullanabilirsiniz.

4. Peptalk

4. Peptalk

Peptalk, popüler motivasyon konuşmacılarının konuşmalarını içeren bir uygulama. Uygulamadan Mel Robbins, William Hollis, Tim Ferris gibi ünlü konuşmacıların konuşmalarını dinleyerek motive olabilirsiniz. Hayatta hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız ve öz güveninizi yükseltmek istiyorsanız bu uygulamadan konuşmaları dinleyerek farklı bakış açıları edinebilirsiniz.

5. Affirmation Transformation

5. Affirmation Transformation

Affirmation Transformation, vaatler içeren bir liste bir uygulama. Telefonunuzu sallayarak rastgele vaatlere ulaşıyorsunuz. 55 farklı vaatten oluşan liste, görsellerle birlikte sunuluyor. Aynı zamanda her bir vaat kartı ekran kilidi olarak da kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günlük Olumlama

6. Günlük Olumlama

Eğer meditasyon yapmayı seviyorsanız meditasyon sırasında kendinize telkin edeceğiniz cümleleri bulmanızda yardımcı olan bir uygulama. Parmağınızı uygulamanın butonuna basıp bekliyorsunuz, bir süre sonra ekranda günlük olumlama cümleniz çıkıyor. Motive olamadığınız durumlarda bu uygulamayı kullanarak kendinize destek olabilirsiniz. Hatta uygulamayı eğlenceli bir oyuna da dönüştürebilirsiniz.

7. Fabulous

7. Fabulous

Bu, neredeyse dijital yaşam koçu olarak tanımlanabilecek bir uygulama. Çünkü hayatınızı düzene koyup faydalı alışkanlıklar edinmenize yardımcı oluyor. Uygulamayı açıp hedefinizi seçtiğinizde bu hedefe ulaşmanız için hangi alışkanlıkları kazanmanız gerektiğini size söylüyor. Uygulama, görevleri neden yapmanız gerektiği hakkında metin şeklinde hazırlanmış kısa bilgiler de içeriyor.

8. Motivation Quates

8. Motivation Quates

En çok kullanılan motivasyon uygulamalarından olan Motivation Quates, bir şeye başlamak istiyorsanız fakat bir türlü başlayamıyorsanız kullanabileceğiniz bir uygulama. Uygulama iş, spor, aşk, arkadaşlık gibi birçok konuda motive edici sözlerle günlük enerjinizi yükseltmek için tasarlanmış. Hayallerinize doğru hemen harekete geçmek için bir denemenizi öneriyoruz.

9. Freedom

9. Freedom

Sosyal medyada zaman geçirmek çok zamanınızı alıyorsa bu uygulama tam size göre. Yaptığınız her işe, okuduğunuz kitaba ya da projelerinize odaklanmakta sorun yaşıyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Freedom, aklınızı dağıtan sosyal medya, oyun gibi diğer uygulamaları bloklayarak yaptığınız işe odaklanmanızı sağlıyor.

10. Headspace

10. Headspace

Headspace: Meditation and Sleep uygulaması yaşam kalitesini artırmak için en çok kullanılan uygulamalardan biri. Akşam uyumadan önce veya sabahları kullanılan bu uygulama, meditasyon yaparak uyumayı sağlıyor. Ya da güne daha iyi bir şekilde başlamak için kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Forest

11. Forest

Odaklanmayı sağlayan en popüler uygulamalardan biri olan Forest, uygulamaya odaklandığınız sürece bir ağaç yetiştirmenizi sağlıyor. Eğer bu uygulamayı bırakıp başka bir uygulamaya geçerseniz ağacınız ölüyor. Sanal orman oluşturabilmeniz için uzun süre bu uygulamaya odaklanmanız gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın