Görüş Bildir
Haberler
Tek Bölgedeki Fazlalıklardan Kurtulmak İsteyenlerin Kaçırmak İstemeyeceği Bölgesel Zayıflama Taktikleri

Tek Bölgedeki Fazlalıklardan Kurtulmak İsteyenlerin Kaçırmak İstemeyeceği Bölgesel Zayıflama Taktikleri

05.02.2022 - 08:15

'Elinizde sihirli bir değnek olsaydı vücudunuzda neyi değiştirmek isterdiniz?' diye sorsak pek çok insan fazla kilolarından yakınır. Kilo orantılı olduğunda istenilen sonuca, doğru beslenme ve fiziksel aktiviteyle yaklaşılabilir ama bölgesel kilolarda çözüm bu kadar basit değil. Hadi, bölgesel kilolardan kurtulmanın yollarına bir göz atalım.

Neden kilo alırız?

Neden kilo alırız?

Cinsiyet, yaş, genetik ve yaşam tarzı gibi faktörler; kilo alımında ve inatçı bölgesel yağların birikmesinde büyük rol oynar. Her insan, farklı bir vücut yapısına sahip. Vücut tipini belirleyen etkenler arasında en önemli olanlardan biri ise tabii ki beslenme alışkanlıkları. Eğer sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeniniz yoksa bölgesel yağlanmalar sürpriz olmamalı. Kadınlarda doğum sonrası bir türlü erimeyen göbek ve basenler de bölgesel yağlanmaya örnek gösterilebilir. Tabii menopoza yaklaşıldığında ve menopoz sonrasında değişen hormonlar da çeşitli bölgelerde yağ birikmesine sebep olabiliyor. Erkeklerde ise kilo genellikle göbek ve basen çevresinde biriktiği için yine bölgesel kilolar söz konusu oluyor.

Nasıl zayıflarız?

Nasıl zayıflarız?

Kadın ya da erkek, herkes orantılı görünen fit bir vücudun hayalini kurar. İstenen o vücuda ulaşmak için zaman ve çaba gerekiyor ama imkansız görünen bu isteğin aslında formülü çok basit. Vücudun belirli bölgelerini inceltmeye çalışırken bölgesel egzersizlerin ve sağlıklı beslenmenin gücünden faydalanılmalı. Yapılan yanlış şok diyetler, yoğun tempolu ağır sporlar, bitkisel takviyeler ve en kötüsü kendini aç bırakmalar; beklenilenin aksine daha fazla kilo aldırabilir.

Tek bölgeden zayıflama

Tek bölgeden zayıflama

Vücudun bir bölgesinde biriken yağlar canımızı sıkmaya başladığında hepimiz bir makas alıp o bölgeye dilediğimiz şekli vermenin hayalini kuruyoruz ama bu, ne yazık ki bu kadar kolay ulaşılabilecek bir hayal değil. Hemen zayıflamak istesek bile vücudumuz yağ yakımını zorunlu olmadan başlatmaz. Çünkü fazlasını istemediğimiz o yağ dokusu, vücudun en önemli enerji deposu. Bu kaynağı aktif bir şekilde yakmak ve parçalamak için kişiye özel bir diyet ve istikrarlı egzersizler şart.

Beslenme önerileri

Beslenme önerileri

Beslenme düzeninizi belirlerken sosyal medyada, internet sitelerinde ya da televizyon programlarında gördüğünüz ezbere önerilerden kaçınmalısınız. Çünkü her bedenin beslenme ihtiyaçları farklı ve kulaktan dolma önerilerin bedeninize neler yapabileceğini kestirebilmeniz çok zor. Oysa bu konuda bir uzmandan yardım aldığınızda kiloların eriyip eriyip yok olduğunu gözlerinizle göreceksiniz. Bir uzman yardımı alamıyor ya da almak istemiyorsanız hazır diyet listeleri yerine artık doğruluğu kabul edilmiş önerilerle beslenme alışkanlıklarınızı yeniden şekillendirebilirsiniz. Fast food ve paket gıdaları hayatınızdan çıkardıktan sonra sebze ve protein ağırlıklı bir beslenmeye yönelebilirsiniz. Meyve tüketecekseniz bünyesindeki şeker oranını hesaba katmalısınız. Uzun süreli tokluk hissi için yoğurt, peynir, haşlanmış yumurta gibi protein kaynaklarını öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Protein ihtiyacınızı tavuk ve balık gibi hafif etlerle de karşılayabilirsiniz. Sağlıklı yağları ihmal etmemek için makul miktarda ceviz, badem veya badem tüketebilirsiniz.

Zayıflama egzersizleri

Zayıflama egzersizleri

Kol, kalça, göbek, kol veya sırt… İstenmeyen yağlar nerede birikirse biriksin, bölgesel egzersizlerin faydasını zamanla göreceksiniz. Bu egzersizler; yağları kasa çevirmeyi değil, doğrudan yakmayı hedefler. Denemeye başlamadan önce ısınmak ve kasları hazırlamak çok önemli. Sonrasında birer pilates topu ve bandı, birkaç dambılla evde bile form kazanabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise bel ve boyun rahatsızlığı olanların bu egzersizleri mutlaka doktor kontrolünden sonra ve bir spor hocası eşliğinde yapması.

En çok uygulanan egzersizler

En çok uygulanan egzersizler
  • Kalça ve bacak inceltmek için: Squat, Donkey Kicks, Lateral Band Walks, Dumbbell Sumo Squat

  • Kol sıkılaştırmak için: Kick Back, Bench Dips, Dumbbell Curl

  • Karın kaslarını sıkılaştırmak için: Crunch, Hundred, Cross body V ups

  • Göğüs bölgesini sıkılaştırma için: Dumbbell Press, Dumbell Fly, Pullover,

  • Sırt ve kanat sıkılaştırma için: Reverse Dumbbell Fly ve Bent Over Dumbbell Row

Alternatif yöntemler

Alternatif yöntemler

'Ben ne diyet ne de egzersiz yapabilirim!' diyorsanız çeşitli bölgesel zayıflama işlemlerini deneyebilirsiniz. Artık cerrahi yöntemlerin yerini alan çeşitli ameliyatsız, acısız uygulamalar sayesinde istediğiniz görünüme zahmetsizce kavuşabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
10
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın