Görüş Bildir
Haberler
Tekin'den Kurultayı Terk Eden AKP'lilere: 'AKP Kongresinde CHP'ye Gül mü Attılar?'

Tekin'den Kurultayı Terk Eden AKP'lilere: 'AKP Kongresinde CHP'ye Gül mü Attılar?'

ATKN
17.01.2016 - 17:19 Son Güncelleme: 17.01.2016 - 19:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' demesi üzerinden başlayan tartışmayla ilgili CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kurultayı terk eden AKP'lilere, 'Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi? AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda Cumhurbaşkanı'na yönelik ifadeleri üzerine salonu terk etti. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?' sorusuna Tekin, siyasi partilerin kurultaylarında, siyasi konuşmaların yapılacağını söyleyerek yanıt verdi. 

'Herhalde gelen arkadaşlarımız düğün davetine gelmiş değiller' diyen Tekin, şöyle devam etti:

'Ben, AKP'nin iki kez kurultayına gittim, tanıklık yaptım, dinledim ve basına da çıkıp herhangi bir cümle söylemedim. Gerek Sayın Davutoğlu, gerek Sayın Erdoğan'ın CHP ile ilgili söylediği lafların tamamına bakabilirler. Bu kadar siyasi nezaketsizlik, tarihimizin hiçbir döneminde görülmüş değil. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Erdoğan için kullanmış olduğu cümle sadece bugüne mahsus değildir, uzun süredir tutumundan, anayasayı ihlâlden dolayı bu cümleleri hep kullanır. Ama eğer arkadaşlarımız kendilerine vazife edinip sadece yağcılık olsun diye yapmışlarsa, o başka bir şey ama öbür türlü kurumsal parti adına terk edip basına demeç vermişlerse, şiddetle kınıyorum. Siyasi nezaketin hiçbir tarafına uyan bir tablo değil.'

'Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak?'

'Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak?'

Bir soru üzerine Tekin, kongre sırasında herhangi bir rahatsızlığın kendilerine iletilmediğini, yalnızca basına demeç verildiğini belirterek, 'Kaldı ki bize de iletilmesi doğru bir şey değil. Siyasi partilerin kurultaylarında, kongrelerinde siyasi söylemler olur. Sayın Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi? Niye ben terk etmedim? AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?' yanıtını verdi.

İlk gittiği kurultayda, o dönem AK Parti Genel Başkanı olan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu, CHP'nin tarihinin tamamını eleştiren cümleler kullandığını savunan eden Tekin, 'Bu davranışa umut ediyorum ki, öyle zannediyorum Sayın Davutoğlu da üzülmüştür. En azından parti yöneticileri bu konuda nasıl bir cevap verecek, merak ediyorum' dedi.

'Tepki oyu değil'

Tekin, '248 geçersiz oy var. Bunlar tepki oyu olarak belirtiliyor. Ne dersiniz?' sorusu üzerine, kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Tekin, 'Bir kısım arkadaşlarımız, divanda da uyarı yapılmayınca işaretlememişler. Bir tepki oyu olduğunu düşünmüyorum. Elbette kısmen olmuş olabilir. Belki gelmeyenleri tepki olarak kabul edebilirsiniz, 38 kişi gelmemiş. Onun dışında tepki olarak kabul edemeyiz' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu ne demişti?
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Kongresi'ndeki konuşması sırasında yaptığı açıklamada, 'Düşünceyi açıklayan kendi düşüncelerini açıklayan akademisyenler tek tek gözaltına alındı. Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla tek tek gözaltına alınıyor' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından AK Partililer, salonu terk etmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş, 'Biz bunu bir düşünce değil, ahlâksızlık olarak görüyoruz' demişti. Bozdağ, 'Böylesi siyasete lanet olsun'' diye konuşmuştu.

Başbakan Davutoğlu da, 'Cumhurbaşkanımıza yaptığı ithamı kendisine aynen iade ediyorum' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
27
8
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
don quijote

3 muhalefet partisi lideri de neden cb. diktatör diyor acaba? Akp seçmeni bunu iyi düşünsün..

Andy Dufresne

hepsi bir merkezden yönetildiği için olmasın.

oncebiyabancımuzik

Gül atmadılar da.Genel Başkan gibi Ahlaksızca eleştiri de yapmadılar.Herkes eleştri yapmakta serbest.Ayrıca sol kesmi temsil eden,bilim yanlısı,Atatürk terbi... Devamını Gör

Berkay Öztürk

iyi laftan anlamaz türk milleti tayyip hep bagırıp cagırıyor yalan söylüyor

Freya

Ya AKP'li arkadaşlar Tayyip Erdoğan'ın yıllardır kullandığı kutuplaştırıcı dilini, diğer siyasetçilere ve hatta siyasetçi olmayanlara, hata toplumun kesimler... Devamını Gör