onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tartışma Sonrası Partnerinizden Özür Dilerken Muhtemelen Yaptığınızı Fark Etmediğiniz 10 Hata

etiket Tartışma Sonrası Partnerinizden Özür Dilerken Muhtemelen Yaptığınızı Fark Etmediğiniz 10 Hata

İlişki çatışmaları her ilişkide yaşanan bir durumdur. Nasıl ve ne zaman özür dileyeceğinizi bilmek bir ilişkideki hasarı onarabilir. Ancak samimi bir şekilde özür dilemesini bilmiyorsanız, işleri daha da kötüleştirebilirsiniz. Aslında içtenlikle özür dilerken bazen fark etmediğiniz hatalar yapabilirsiniz. İşte, partnerinizden özür dilerken yaptığınızı fark etmediğiniz hatalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Eylemleri neden yaptığınızı açıklamak.

www.google.com

Özür, çoğu zaman bir eylemi neden yaptığınızın açıklaması haline gelir. Aslında bu partnerinizin daha iyi hissetmesi için onu incitmek istemediğinizi gösterme girişimidir. Ancak karşı taraf bunu bahane uyduruyorsunuz gibi hissedebilir.

2. Çok erken özür dilemek.

2. Çok erken özür dilemek.

Ne zaman özür dileyeceğinizi bilmek, nasıl özür dileyeceğinizi bilmek kadar mühim bir konudur. Bu sebeple zamansız özürlerden kaçınmalısınız. Özellikle partnerinizin sakin olduğu bir zamanı seçmelisiniz.

3. "Eğer" ve "Ama" ile başlayan cümleler kurmak.

www.google.com

Çoğu uzman, özür dilerken bu kelimeleri sözcük dağarcığınızdan silmeniz gerektiğini düşünüyor. Bu kelimeler genellikle yaptığınız hatanın sorumluluğunu partnerinize yükler.

4. Yanlış sebeplerden dolayı özür dilemek.

4. Yanlış sebeplerden dolayı özür dilemek.

Bir kere karşınızdaki kişinin neye kırıldığını iyi bilmelisiniz. Bu sayede yanlış sebeplerden dolayı özür dilememiş olursunuz.

5. Samimiyetsiz olmak.

www.google.com

İyi bir şekilde özür dilemek istiyorsanız, samimi olmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca aynı hatayı yapmamak için çaba harcamalısınız. Bunun için aynı hatayı yapmayacağınıza dair söz verebilirsiniz. Partnerinizle romantik bir yemeğe çıkabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Bencil olmak.

6. Bencil olmak.

Her zaman empati yapmasını bilmelisiniz. Evet, kendini koruma dürtüsü her insanda var. Ancak özür dilerken egonuzu kontrol edip, partnerinizin bakış açısıyla olaylara bakmalısınız. Bunun için neden özür dilediğinize odaklanabilirsiniz. Bu sizi bencil düşüncelerden kurtaracaktır.

7. Çok fazla açıklama yapmak.

www.google.com

Elbette kendinizi açıklamalısınız ama karşı tarafı baymadan bunu yapmalısınız. Dozunda açıklamalar partneriniz için yeterli olacaktır. Dolaylı yollara hiçbir şekilde başvurmamalısınız. Doğrudan üzgün olduğunuzu dile getirmelisiniz.

8. Mesaj yoluyla özür dilemek.

www.google.com

Birçok insan yüz yüze özür dilemekten rahatsızlık duyar. Ancak mesaj yoluyla özür dilemek bazı hatalar için resmi olabilir. Mesajınıza bir cevap gelmezse de partnerinizle çatışma içerisinde kalabilirsiniz. Yüz yüze özür dilemek mümkün değilse, teknolojiyi kullanarak görüntülü konuşmalar yapabilirsiniz.

9. Çok geç özür dilemek.

www.google.com

Özür dilemek için uzun süre beklememelisiniz. Ancak elinizde olmayan sebeplerle çok geç kalmışsanız, yine de bir yanlışı düzeltmeye çalışabilirsiniz. Bazen geç olması hiç olmamasından iyidir.

10. Hemen affedilmeyi beklemek.

www.google.com

Özür dilerim demek bir yanlışı hemen düzeltmez. Partnerinize iyileşmesi için zaman tanımalısınız. Hataları onarmak zaman alacaktır. Bunun bilincinde olarak hareket etmelisiniz.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
4
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın