Görüş Bildir
Haberler
Süper Kupa Galatasaray'ın!

etiket Süper Kupa Galatasaray'ın!

Mustafa Boztepe
13.08.2016 - 17:32 Son Güncelleme: 14.08.2016 - 15:10

Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaştı. 90 dakikası golsüz eşitlikle biten maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında Hakan Balta ve Chedjou'nun (kk) attığı goller skoru 1-1'e getirdi. Seri penaltı atışlarında Beşiktaş'a 3-0 üstünlük sağlayan Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray kupalara ambargo koydu

Galatasaray kupalara ambargo koydu
  • Galatasaray ile toplam 13 resmi maça çıkan Jan Olde Riekerink 2 kez kupa kaldırdı.

  • Galatasaray son beş sezonda Türkiye'deki 15 kupanın 10'unu kazanmayı başardı.

  • Galatasaray, ismi değiştikten sonra Süper Kupa'yı 5. kez müzesine götürdü.

  • Galatasaray, son 5 Süper Kupa Finali'nin 4'ünü kazandı. (2 kez Fenerbahçe'ye, 1 kez Bursaspor'a, 1 kez de Beşiktaş'a karşı)

  • Galatasaray, 2015/2016 sezonunda Türkiye'deki 3 kupanın 2'sini müzesine götürdü.

Galatasaraylı futbolcuların kupa pozu

Galatasaraylı futbolcuların kupa pozu

Galatasaray'dan kupa paylaşımları

Beşiktaş'ın Süper Kupa hasreti

Beşiktaş'ın Süper Kupa hasreti

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilki 2006'da gerçekleştirilen Süper Kupa'yı kazanan siyah-beyazlı takım, 2016'daki organizasyonda Galatasaray'a mağlup olarak, 4 kez oynadığı bu kupayı 3. kez rakiplerine kaptırdı.

Beşiktaş, kupadaki hasretini de sürdürdü. 2006'daki kupayı müzesine götüren siyah-beyazlılar, son kupayı Galatasaray'a kaptırınca bu organizasyondaki hasretini 9. yıla taşıdı.

İlk Süper Kupa'yı kazanmasının ardından 2007'de bir kez daha bu organizasyonda sahaya çıkan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. 2009'da sarı-lacivertli takıma bu sefer 2-0 yenilerek kupayı alamayan siyah-beyazlılar, 2016'da da Galatasaray'a penaltı atışlarında mağlup oldu ve kupayı üçüncü kez rakiplerine bıraktı.

Riekerink: Şampiyonluk bu taraftara armağan olsun

Riekerink: Şampiyonluk bu taraftara armağan olsun

Jan Olde Riekerink Galatasaray'daki 13 resmi maçında 2 kupa kaldırırken kupa sonrası sevincini paylaştı. Hollandalı teknik adam 'Çok mutluyum. Kendim, takımım, kulübüm, taraftar ve futbolcular adına çok sevinçliyim. Sezona iyi başlamak adına bu maç çok önemliydi. Bunu başardık, bu kupa taraftara armağan olsun' dedi.

Taraftar için 'Nerede olursak olalım, onların desteğini ve tutkusunu yanımızda hissediyoruz' diyen Riekerink'in takımın eksikleri hakkında sorulan soruya yanıtı, 'Dengeli bir maçtı ama sonunda biz kazandık. Eksiklerimiz var ama bunları ilerleyen günlerde konuşup değerlendireceğiz' şeklinde oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: Galatasaray'ı tebrik ediyorum

Şenol Güneş: Galatasaray'ı tebrik ediyorum

'Bir kupa vardı alamadık. Kupayı alsak da tebrik etme durumu vardı. Penaltı sonucu kaybedince aynı tebriğimi yaptık. Biz de kazanabilirdik. Daha iyi olmak istiyoruz. İyi işler yaptık. Top kayıpları yanında becerimizi daha iyi kullanabilirdik. Sezon başında bunları göreceğiz. Takımımla gurur duyuyorum.

Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Sezon başında olduğu için her oyuncu için olumlu olumsuz şeyler söylenebilir. Oyuncularımın yakaladığı net pozisyonları değerlendirememesi konsantrasyonlarını bozmuş olabilir. Maçın sonunda takım adına olumsuz şeyler söylemek istemiyorum. Olumlu şeylerimiz var. Hep daha iyi olmak zorundayız. Sezon başında böyle bir durumda 120 dakika oynamak önemliydi. Eksiği ve iyi durumda olan oyuncularım vardı.'

Seri penaltı atışları

Seri penaltı atışları

Galatasaray'da Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci penaltı atışını gole çevirdi.

Beşiktaş'ta topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Atiba golü bulamadı. 

Rakibine 3-0 üstünlük sağlayan Galatasaray maçı ve kupayı kazandı.

120 dakika beraberlikle sona erdi, seri penaltı atışlarına gidilecek

120 dakika beraberlikle sona erdi, seri penaltı atışlarına gidilecek

GOL! (107') Chedjou (kk)

GOL! (107') Chedjou (kk)

Ceza sahasına gönderilen uzun topu Quaresma kafasıyla altı pasa çevirdi. Chedjou'nun müdahalesinde top Galatasaray ağlarıyla buluştu.

105' | İlk uzatma devresi sona erdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

105' | Quaresma vurdu, Muslera son anda çıkardı

Beşiktaş ceza sahası dışında serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Quaresma'nın şutunu Muslera son anda köşeden kornere çeldi.

GOL! (100') Hakan Balta

GOL! (100') Hakan Balta

Wesley Sneijder serbest vuruşta topu ceza sahasına havalandırdı. Sneijder'in düzgün ortasında Hakan Balta yaptığı kafa vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu. Galatasaray bu golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

98' | Quaresma gelişine vurdu

Quaresma ceza sahası içinden sağ çaprazdan sert bir vole çıkardı ancak top üstten auta gitti.

90 dakika sona erdi

90 dakika sona erdi

Maçta 15'er dakikadan iki devre uzatma oynanacak.

89' | Beşiktaş gole yaklaştı

Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Ömer pasını Cenk'e çıkardı. Cenk net pozisyonda kaleye şutunu çekti ancak Muslera uzanarak topu kontrol etmeyi başardı. Pozisyondan 1 dakika sonra Oğuzhan'ın getirdiği topa Cenk ceza sahasında vurmak istedi ancak savunma son anda araya girdi ve top direğin yanından kornere çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

72' | Galatasaray, Bruma ile tehlikeli geldi

Hakan Balta sol kanattaki Bruma'ya pasını çıkardı. Bruma rakiplerini geçip ceza sahasına hareketlendi. Bruma topu içerideki arkadaşlarına çevirmek istedi ancak Tolga topu son anda kontrol etti.

70' | Necip'in ters vuruşu direğin yanından dışarı çıktı

Sinan topu ceza yayına kadar taşıdı ve pasını Sneijder'e gönderdi. Sneijder topu ceza sahası içine çevirdi ve Necip'in ters vuruşu kornere gitti.

54' | Maçın en net pozisyonu

Olcay'ın ara pasında Cenk Tosun ceza sahasında topla buluştu. Cenk Muslera ile karşı karşıya kayarak topa vurdu ancak top çok az farkla auta çıktı.

46' | İkinci yarı başladı

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Beşiktaş 0-0 Galatasaray

Topla oynama: %59-%41

Pas yüzdesi: %89-%84

Toplam şut: 3-5

İsabetli şut: 1-1

İçeriğin Devamı Aşağıda

34' | Oğuzhan'ın şutunu Muslera köşeden çıkardı

Beşiktaş sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Oğuzhan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü ancak Muslera köşeden topu çıkarmayı başardı.

27' | Sahaya yabancı maddeler atıldı

27' | Sahaya yabancı maddeler atıldı

Galatasaray tribünlerinden atılan meşaleler nedeniyle Konya'da oyun durdu. 3 dakika sonra maça kaldığı yerden devam edildi

13' | Galatasaray defansının hatası pahalıya mal oluyordu

Chedjou Muslera'ya kafasıyla topu göndermek istedi ancak pas kısa düştü. Cenk araya girdi ancak son anda Muslera topu kontrol etmeyi başardı.

1' | Mücadele başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Galatasaray, Turkcell Süper Kupa maçında Konya'da karşı karşıya geliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan yönetiyor. 

339. randevu

Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da yarın Konya'da yapacakları sezonun ilk derbisiyle 339. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 338 maçta sarı-kırmızılı ekibin galibiyet ve gol sayısında rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor.

Rekabetteki 338 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 477 golüne, siyah-beyazlılar 444 golle karşılık verdi.

Taraflar arasında geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş, evinde 2-1, deplasmanda da 1-0'lık sonuçlarla kazandı.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş 1, Galatasaray 4 defa kazandı.

İLK 11'LER

  • Beşiktaş: Tolga Zengin - Beck, Marcelo, Necip, Tosic - Hutchinson, Tolgay - Kerim, Oğuzhan, Olcay - Cenk Tosun

  • Galatasaray: Muslera, Linnes, Hakan, Chedjou, Carole, Tolga, Selçuk, Sinan, Sneijder, Bruma, Podolski.

Takımların soyunma odaları hazır

Takımların soyunma odaları hazır
Takımların soyunma odaları hazır

OptaCan verileriyle maç öncesi bilgiler

  • Beşiktaş ve Galatasaray, Süper Kupa’da (Cumhurbaşkanlığı Kupası dahil) en fazla karşılaşan iki takım. Bu finallerde Galatasaray dört, Beşiktaş üç kez galip geldi.

  • İki takımın Süper Kupa finallerinde ilk dört karşılaşmasını Galatasaray (1966, 1982, 1991, 1993) kazanırken, son üçünü Beşiktaş kazandı (1994, 1998, 2006).

  • Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki yedi finalin beşinde karşılıklı gol olmadı.

  • Galatasaray (14) bu organizasyonun en başarılı takımı konumundayken, Beşiktaş (8; Trabzonspor’la birlikte) Fenerbahçe’yi takip ediyor (9).

  • Galatasaray, organizasyonun Süper Kupa adını aldığı 2006’dan bu yana kupayı en fazla kazanan takım (4). Beşiktaş ise Süper Kupa’yı sadece 2006’da kazandı, ancak o galibiyetini de Galatasaray karşısında aldı.

  • Galatasaray, son dört Süper Kupa finalinde de vardı, bunların üçünü kazandı.

  • Son üç Süper Kupa finalinde atılan toplam gol sayısı sadece iki. Onun öncesindeki beş finalde ise 16 gol atılmıştı (maç başına 3,2 gol).

  • Süper Kupa/Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihinde üst üste en fazla oynayan takım, 1989-1995 arasında yedi kez katılan Beşiktaş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
432
262
65
52
36
18
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eliiffcalisir

Muslera ne adamsın helal valla 👍👏👏

Gizem Çebin

Kupa görünce dayanamıyoruz napalım dşljaşdas :D

disi-kartal

Kulüp adını Muslera SK diye değiştirsin.