Görüş Bildir
Haberler
Halkbank Eski Genel Müdürü Transfer Oldu!

Halkbank Eski Genel Müdürü Transfer Oldu!

adem kara
08.04.2014 - 10:41

Süleyman Aslan Gün İçerisinde Yemin Ediyor

Ziraat Bankası'nın normal genel kurulu toplantı tutanağına göre, Halkbank eski Genel Müdürü ve İdare Kurulu Üyesi Süleyman Aslan'ın üç sene zaman ile İdare Kurulu üyeliğine seçilmesi oy birliği ile onaylandı.

Reuters'ın banka yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Aslan'ın gün içerisinde yemin etmesi ve peşinden İdare Kurulu'ndaki görevine resmi olarak başlaması beklenmekte.

Bankanın 31 Mart'ta meydana gelen Genel Kurulu'nun toplantı tutanağı, dün kabul edildi; yeni açıklama dün akşam saatlerinde KAP'a yapıldı.

Tutanağa göre, Muharrem Karslı, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Salim Alkan Mustafa Çetin, Metin Özdemir, Feyzi Çutur ve Fahrettin Özdemirci'nin görevlerine devam etmesine karar verildi ve Aslan ise üç yıllığına yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Yolsuzluk iddiaları üzerine 17 Aralık'ta başlatılan tahkikat öncesinde İdare Kurulu üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini yürüten Aslan, söz konusu tahkikat çerçevesinde tutuklanmasının peşinden 7 Şubat'ta Genel Müdürlük görevinden ayrılmış, 14 Şubat'ta tahliye edilmişti.

Aslan'ın 31 Mart'a kadar süren Halkbank İdare kurulu üyeliği ise, bu tarihte yapılan genel kurul toplantısıyla sona erdi. Aslan, aynı gün akşam saatlerinde başlayan Ziraat Bankası genel kurulunda üç sene süreyle yönetim kurulu üyeliğine tayin edildi.

Ayrıca, 2014 senesi için genel müdür olan yönetim kurulu üyesi için 23,500 lira, kamu görevi bulunmayan yönetim kurulu üyeleri için 11,400 lira ve kamu görevi mevcut bulunan yönetim kurulu üyeleri için 4,750 lira ücret saptadı.

Kaynak: Arcajanas

Kaynak: http://www.arcaajans.com/haber/ekonom...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0