Görüş Bildir
Haberler
Suarez En Büyük Ödülüne Kavuştu

Suarez En Büyük Ödülüne Kavuştu

Fatih
15.10.2014 - 21:03

Suarez En Büyük Ödülüne Kavuştu

Liverpool formasıyla geride kalan sezonda 31 gol atarak Real Madridli Cristiano Ronaldo ile birlikte Avrupa liglerinin en golcü futbolcusu olan Luis Suarez , Barcelona 'da düzenlenen törenle ' Altın Ayakkabı ' ödülünü aldı.

Avrupa Sport Medyası (ESM) tarafından organize edilen ve Barcelona'daki antik bir bira fabrikasında düzenlenen törende Luis Suarez 'e ödülünü, Liverpool Kulübü'nün efsane futbolcusu olan ve farklı dönemlerde Liverpool'da teknik direktörlük yapan Kenny Dalglish verdi. Törende Kenny Dalglish'in hazır bulunmasının Suarez'in özel talebi olduğu belirtildi.

Suarez, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, 'Kişisel olarak her zaman önemli bir ödül ama takım arkadaşlarım olmadan kazanılmayacak bir ödül' dedi.

'OYNAMAK İÇİN ÇOK AZ KALDI'

Yaklaşık 4 aydır resmi maçlarda forma giyemeyen Suarez, şöyle devam etti:

'Biraz sabırlı olmak gerekti ama oynamak için az kaldı. İlk maçı Real Madrid'e karşı oynamak güzel olacak ama bekleyip görmek lazım. Ben her zaman Barcelona'da oynamak istedim. Umarım istediğim kupaları kazanırım. Cezam kalkar kalmaz teknik direktörün emri altında olacağım. Fiziksel ve psikolojk olarak beklediğimden çok daha iyi durumdayım. Yüzde 100'deyim. Tek arzum, takım arkadaşlarımla birlikte bir futbolcunun normal gününü yaşamaya başlamak.'

Suarez, 'Altın Ayakkabı' ödülünü kazanan 2. Uruguaylı olurken, 2008-2009 sezonunda Atletico Madrid forması ile 32 gol atan Diego Forlan da bu ödülü kazanmıştı.

Bu arada, bir dönem Suarez'in de forma giydiği Liverpool'u çalıştıran Dalglish de, 'Bu futbolcuyu televizyonda ve daha sonra sahada gördüğümde 'Evet, transfer etmemiz gereken futbolcu bu' demiştim. O İngiltere'ye geldikten sonra hep kendini geliştirdi. Bugün bir golf maçım vardı ve bana Luis Suarez'e ödül vereceğim söylenince 'golf maçı bekleyebilir' dedim. Suarez için Barcelona'ya gelmekten büyük mutluluk duydum' şeklinde konuştu.

'SUAREZ LIVERPOOL'A DÖNMEK İSTERSE...'

İskoç teknik adam, 'Sizce Suarez Barcelona'da da başarılı olacak mı?' sorusuna ise 'Hollanda ve İngiltere'de olağanüstü bir futbol oynadı. Eminim ki Barcelona'da da bunu devam ettirecektir. Eğer burada işler yolunda gitmez ve Liverpool'a geri dönmek isterse, eminim kapı ona açık olacaktır' cevabını verdi.

Törene, Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, Barcelonalı futbolculardan Xavi Hernandez, Andres Iniesta ile eski futbolculardan Carlos Rexach, Tente Sanchez, Josep Marai Fuste, Salvador Sadurni ve spor dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Brezilya'daki Dünya Kupası'nda, İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi maç sırasında ısırmasıyla uzun süre gündemden düşmeyen Suarez'in bu olaydan dolayı aldığı 4 aylık cezası, La Liga'da El Clasico'nun (Real Madrid-Barcelona) oynanayacağı 25 Ekim tarihinden bir gün önce dolacak.

Luis Suarez ile birlikte geçen sezon en çok gol atan diğer bir futbolcu Cristiano Ronaldo'nun ödülünü Kasım ayında Madrid'de düzenlenecek törende alması planlanıyor. Portekizli futbolcu kariyerinde 3. kez 'Altın Ayakkabı' ödülünü alacak.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/dunya/isp...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0