Görüş Bildir
Haberler
Spotify'ın Yeni Rakibi Amazon

Spotify'ın Yeni Rakibi Amazon

Onedio Medya
12.06.2014 - 13:38 Son Güncelleme: 12.06.2014 - 14:34

Spotify'ın Yeni Rakibi Amazon

Amazon’un müzik servisi başlatacağıyla ilgili uzun süredir devam eden söylentiler bugün netleşti; Amazon Prime servisinin içine müzik dinleme servisini de dahil etti. Mevcut Amazon Prime müşterilerinin fazladan bir ücret ödemeden erişebilecekleri servis mobil dahil olmak üzere tüm platformlarda çalışacak.

Apple’ın Beats’i satın alarak Spotify’a rakip olmasından sonra hareketlenen online müzik dinleme pazarı Amazon’un da girmesiyle neredeyse tüm ilgiyi çeker hale geldi. Her ne kadar Amazon, Prime üyeliği olmayanlara servisi açmayacak olsa da Amazon Prime’ın 20 milyon üyesi olduğunu düşündüğümüzde pazardaki etkisini küçümsemek doğru olmaz.

Amazon’un 99 dolara hızlı kargonun yanında film ve kitap servislerini de sunduğunu Prime servisine dahil ettiği Prime Music sadece müzik dinlemek isteyenleri bile Amazon’a yönlendirebilir. Spotify’ın ABD’de yıllık 120 dolar fiyat uygulamasına karşılık Prime’ın 99 dolarlık fiyat etiketi önemli bir fark da yaratacaktır.

Amazon’un ek servis olarak koyduğu Prime Music’teki 1 milyon şarkıyla belki müziğin kopyasına sahip olmayı tercih eden müzikseverleri çekemeyecek ama geniş bir kitle tarafından önemli bir alternatif olarak görülecektir.

Apple’dan sonra Amazon’un da dahil olmasıyla müzik dünyasında yeni bir dönem başladı. Albüm satış sayısından iTunes’da şarkı satış sayısına geçen müzik sektörü, şimdilerde “dinleme” sayılarıyla planlama yapıp para kazanacak.

webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/06/12/spotif...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0