Görüş Bildir
Haberler
Spor Bakanı Çağatay Kılıç Şampiyon Sporcuları Kabul Etti

Spor Bakanı Çağatay Kılıç Şampiyon Sporcuları Kabul Etti

Fatih
28.05.2014 - 20:53

Spor Bakanı Çağatay Kılıç Şampiyon Sporcuları Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa şampiyonalarında halter, güreş ve tekvando branşlarında madalya alan sporcuları kabul etti. Kabulde Başbakan Erdoğan”ın sporcuların başarılarını yakından takip ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,”Sizlerden daha büyük başarılar bekliyoruz” dedi.

Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına, 'Evinize hoş geldiniz' diyerek başladı. başarılardan dolayı sporcuları tebrik etti . Bakan Çağatay Kılıç, 'Bu duyguları bize yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. En büyük amacımız sizin daha da büyük başarılara imza atabilmeniz. Sizler artık birer rol modelsiniz. Sizden sonra gelen kardeşlerinize örnek teşkil ediyorsunuz. Bu anlamda büyük bir sorumluluğunuz var. Spor hayatınızı bu sorumluluk içinde devam ettireceksiniz' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcu kimliğinin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 'Başbakanımız, sizleri ve başarılarınızı çok yakından takip ediyor. Başarı yolundaki çalışmalarımız konusunda sürekli bilgi alıyor, önerilerde bulunuyor ve talimatlar veriyor' ifadesini kullandı.

Sporculara, her zaman gururla taşıyabilecekleri başarılara imza atmaları ricasında bulunan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

'Temiz spor, bugünlerde yoğun olarak üstünde çalıştığımız bir konu. Bunun ne kadar önemli olduğunu her fırsatta sizlerle paylaşıyorum. Bugün olimpik spor branşlarının başkanlarıyla bir araya geldik ve sizlerin nasıl daha başarılı olabileceğinizle ilgili nasıl çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. Bu noktada siz sporcularla olan iletişim çok önemli. Yöneticilerinizle bağlarınız kuvvetli olması gerek. Bunu bildiğimiz için yöneticilerinize, bu yönde telkinlerde bulunuyoruz. Sizler şanslısınız çünkü branşların bir çoğunda, daha önce sizin gibi sporculuk yapmış ağabey ve abla dediğiniz büyükleriniz var. Onlarla olan iyi diyalogunuzu devam ettireceğinize inanıyoruz.'

Bakan Kılıç, madalya alan sporcuların farklı insanlar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

'Sizler ülkemizin bayrağını göndere çekip, milli marşımızı çaldırma şerefine nail oluyorsunuz. 70 milyonu mutlu ediyorsunuz. Şunu unutmayın, sizlerin geçtiği yoldan şu an birçok kardeşiniz geçiyor. Aralarında sizler gibi çok başarılı olacak olanlar veya daha azını elde edecekler var. Önemli olan sizlerin takım ruhuyla kardeşlerinizi desteklemeniz. Kardeşlerinize destek olacağınıza inancım tam.' dedi.

Toplantıya dereceye giren sporcular ve antrenörlerle Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın yanı sıra şampiyon sporculardan Güreş Milli Takımı'ndan Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Cenk İldem, Servet Coşkun, Soner Demirtaş, Yakup Gör ve Yunus Özel, Taekwondo Milli Takımı'ndan Servet Tazegül, Nur Tatar, Mehmet Dolaş, Ali Sarı ve Furkan Asena Aydın, Halter Milli Takımı'ndan Ayşegül Çoban, Nurcan Taylan İsmet Algül ve Bünyamin Sezer katıldı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/gures/spor-ba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın