Görüş Bildir
Haberler
Hakan Yaman: 'Soruşturma Dahi Açılmadı'

Hakan Yaman: 'Soruşturma Dahi Açılmadı'

Batuhan
29.01.2014 - 13:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma Dahi Açılmadı

Gezi Direnişi’nde polis şiddeti gören Yaman 4 ameliyat oldu, 6 ameliyat daha olacak.

İki çocuğu ile birlikte mütevazı bir yaşam sürdüren Hakan Barış Yaman’ın hayatı, Gezi Direnişi sırasında polisin uyguladığı orantısız güç sonucu altüst oldu. Yaman yaralandı, ateşe atıldı, 4 kez ameliyat oldu, şimdi yardımseverlerin desteği ile çocuklarını okutuyor, yaşama tutunmaya ve bundan sonra geçirmesi beklenen ameliyatlara hazırlanıyor. Yaman’ın eşi Nihal Yaman ise eşinin kaybettiği işinden başka gelirlerinin olmadığından bahsediyor.

Gazetemize yaşadığı 8 ayı anlatan Hakan Barış Yaman, Gezi Parkı eylemleri sırasında 3 Haziran günü Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde polis tarafından dövüldü ve dövüldükten sonra ateşe atıldığı öne sürüldü. Servis şöförü Yaman’ın saldırı sırasında 1 gözü parçalandı, yüz kemikleri tuzla buz oldu, sırtında 2. derece yanıklar oluştu ve ölümden döndü. Dün 4. ameliyatını olan Yaman, 8 aydır yaşadıklarını hayatındaki en zor süreç olarak değerlendirdi. Yaman hâlâ olması gereken 6 ameliyatın daha olduğunu belirterek yaşadığı o günü şöyle devam etti:

“O gün evime gelmek için yürümek zorundaydım. Her zaman evime gitmek için geçtiğim cadde. Polis önce TOMA ile tazyikli su sıktı. Gaz kapsülüyle karın boşluğumdan vurdu. Öylece nefessiz kaldım. Kaçamadım. Ölümden döndüm. Ölümcül darbeler aldım. Kafama vurduklarını hep hissediyordum. Bir tane sivil polis gözüme bir şey soktu ve gözümü patlattı. 30 metre daha yerde sürükleyip ateşin içine bıraktılar. Suratımdaki bütün kemikler kırıktı. İçeri doğru göçmüştü. İşimi yapamıyorum. Yapamayacağım da. 2 tane çocuğum var başka bir mesleğim yok zaten.”

 Depresyon ilaçları kullanmaya başladım’

“Sokakta resmen ağır bir işkence gördüm” diyerek yaşadıklarını ifade eden Yaman, şöyle konuştu: “Bir insanın suçu olsa bile takarsın kelepçeyi. Beni zaten savunmasız hale getirmişsin. Götürürsün cezam varsa çekerim. 20 yıldır burada oturuyorum. Çarşı’ya gittiğim zaman polislerle karşılaşıyorum. Polislerin olduğu yerden geçiyorum. Beni çok rahatsız ediyor. ‘Acaba bana bunu yapan polisler burada mıdır’ diye soruyorum kendime. Hâlâ görev başındalar, 8 aydır bir soruşturma dahi açılmadı. Tek istediğimiz onların yakalanması. Adalet varsa adaletin önüne çıkarılması. Bana bunu yapanlar cezalandırılmalı. Bugün bunu bana yapanlar yarın başkasına yapacak.”

Yaman, 8 aylık süreçten sadece kendisinin değil bütün ailesinin de olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek “Annem, babam hepimiz çok kötü etkilendik. Ben geceleri uyuyamıyorum artık. Depresyon ilaçları almaya başladım” dedi. Eşi Nihal Yaman da yaşadığı süreci şöyle özetledi:

“Küçük kızım ilk zamanlarda babasının trafik kazası geçirdiğini sanıyordu. Babasını gördüğü zaman ilk 1 ay babasıyla hiç konuşmadı ve hiç babasına yaklaşmadı. Okulunda çok çok başarılıydı. Dersleri düştü. Kitabı elinden düşürmeyen çocuk eline kitabı almaz oldu. Büyük kızımda da derslerinde düşüş oldu. Yıprandılar. Anlam veremediler. Davanın bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Çok uzadı. Bunu yapanlar cezası çeksin. Bir nebze de olsa içimiz rahatlamış olacak.

Hazal Ocak | Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0