Görüş Bildir
Haberler
Sony Xperia Z Ve Apple İphone 5 64Gb Karşılaştırma

Sony Xperia Z Ve Apple İphone 5 64Gb Karşılaştırma

Philodoks Net
25.03.2014 - 10:56 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 10:59

Sony Xperia Z Ve Apple İphone 5 64Gb Karşılaştırma

Sony Xperia Z ve Apple iPhone 5 karşılaştırması ile bu yazımızda sizlerle beraber olacağız. Bir tarafta çok geniş elektronik market yelpazesine sahip SONY, diğer tarafta ise, son yıllarda akıllı ürünlerde başı çeken APPLE, yazımızın eğlenceli olacağını düşünüyoruz. Her zaman olduğu gibi, en iyi akıllı telefonlar listemizden yine en iyilerini karşılaştırarak, kafalardaki soru işaretlerini azaltmak istedik. Teknoloji her alanda gelişiyor, ancak mobil teknoloji artık çok daha hızla ilerleyerek büyüyor. Sony Xperia Z de, Apple iPhone 5 de bu rolü üstlenen iki parlayan yıldız. Sizlere yazımızın içersinde tüm özelliklerini ayrıntılı olarak karşılaştırmaya ve böylelikle hem Xperia Z incelemesi yapmaya, hem de iPhone 5 ile arasındaki farkları ortaya koymaya çalışacağız. Philodox.Net okurları için hazırladığı Sony Xperia Z ve Apple iPhone 5 karşılaştırmasını gelin birlikte inceleyelim. 2 Ana başlık içersinde inceleyeceğiz. Bunlar:

Sony Xperia Z harici bellek yuvasına sahiptir. Ancak iPhone 5 dışarıdan hafıza eklenmesini desteklemez. Dolayısıyla ilerde telefon hafızası yetersiz kaldığında, iPhone 5 ile genişletmeniz mümkün olmayacaktır. Bununla birlikte microSD kart yuvası ile Xperia Z’yi dilediğiniz gibi özgürce kullanabileceksiniz.

DLNA ne demektir? Video ve çekilen filmleri standart olarak gelen DLNA protokolü üzerinden onAir yöntemiyle diğer cihazlara yayabilme ve yayınlayabilme özelliğidir. Bu özellik yine Sony Xperia Z de bulunurken, iPhone 5 DLNA özelliğinden mahrum bırakılmıştır.

Yakın/Kısa alan iletişimi denilen NFC sistemi ile kablosuz alışveriş keyfi yine Sony Xperia Z ile karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji maalesef iPhone 5’te nedense gerek görülmemiş.

USB yığın depo ve veri aktarım desteği, Sony Xperia Z ile bizlere sunulurken, iPhone 5 bunun için ek uygulamalara gereksinim duymaktadır. Dosya, resim, müzik, fotoğraf gibi günlük objeleri bilgisayara transfer ederken büyük kolaylık sağlamaktadır bu özellik.

Sony Xperia Z, iPhone 5’e göre 2,85 kat daha iyi çözünürlüğe sahiptir. 1080 x 1920 px Xperia Z, 640 x 1136 px iPhone 5 çözünürlükleriyle bizlerle buluşmaktadırlar.

Piksel yoğunluğu ile de Xperia Z fark yaratıyor. Sony Xperia Z 441 ppi ile bizlerle buluşurken, iPhone 5 sadece 326 ppi da kalıyor. Bu da %36’lık bir fark yaratılmasını sağlıyor.

Fiziksel ekran boyutu Xperia Z ile 5 inch, iPhone 5 ise 4 inch olarak karşımıza çıkıyor. %26’ya varan kullanılabilir fiziksel ekran ile kullanıcıya daha özgür bir kullanım sağlıyor.

İşletim sisteminin bir armağanı olarak Sony Xperia Z ile Word Wrap özelliği de bizlerle buluşmaktadır. Bu özellik ile web tarayıcınızda iki kere tıkladığınızda, web sayfasını uzatıp yakınlaştırarak, sağa sola kaydırmanızdan tasarruf ettirerek, okuma kolaylığı sağlamaktadır. Bu önemli özellik Apple iPhone 5 ile maalesef gelmemektedir.

Gözle görülür bir batarya gücüyle gelen Sony Xperia Z, tam 2330 mAh, Apple iPhone 5 ise sadece 1440 mAh ile gelmektedir. Bu da 1,62 kat daha fazla batarya ömrüne yakındır.

Toz, su, çamur, yağmur artık Sony Xperia Z üzerinde etkisi yoktur. Su geçirmez, toz geçirmez özellikleri ile tam bir sağlam akıllı telefon özelliği olma yolundadır. iPhone 5 ise maalesef sudan çok çabuk etkilenmektedir. – IP67, IP6x, IP7x

Arka kameraları karşılaştırdığımızda Sony Xperia Z 13,1 MP ile gelirken, iPhone 5 sadece 8 MP’dir. Ön kameraları ise 2 MP olan Sony, 1,2 MP ile Apple bizleri karşılamaktadır.

2 GB dahili RAM’e sahip olan Xperia Z oldukça rahat ve hızlı çalışmaktadır. Bunun yanında iPhone 5 ise 1 GB dahili RAM’e sahiptir.

CPU clock hızı – yada işlemci saat hızı Xperia Z de 4 x 1,5 GHz iken, iPhone 5 ile bu sadece 2 x 1,3 GHz olarak gelmektedir. Bu da 2,32 lik daha fazla hız demektir ki, çoklu uygulamalar kullanan kişiler için büyük fark yaratmak anlamına gelmektedir.

Dahili depolama alanı 64 GB gelen iPhone 5 kullanıcıya ek ücret ödemeden büyük dosya depolanmasına olanak sağlarken, Xperia Z de dahili depolama alanı sadece 16 GB’dır.

İşletim sistemi bildiğiniz üzere iOS olduğu ve tekelde bulunduğu için, iPhone 5 direk bağımsız güncelleştirilebilirken, Sony Xperia Z için güncelleştirme geldikten sonra telefonunuza optimize edilmesi beklenir, bu da güncelleştirme süresini uzatır.

Apple iPhone 5 7,6 mm kalınlığıyla, 7,9 mm kalınlıktaki Sony Xperia Z’ye göre daha incedir.

123,8 mm uzunluğundaki iPhone 5, 139 mm uzunluğundaki Xperia Z’ye göre 15,2 mm daha kısadır. Tüm bunlara ek olarak Apple 112 gram iken, Sony 146 gramdır.

Apple iPhone 5 özel bir kamera düğmesine sahipken, Xperia Z bundan mahrum bırakılmıştır. Ayrıca AF izlemesi de yine iPhone 5 de olup, Xperia da olmayan bir özelliktir. Bu özellik ile auto-focus sıkıntıları giderilmiştir. Yani bir objeye odaklanıldıktan sonra, o obje yerinden kaybolursa, hemen ardındaki objeye anlık odak sağlanmaktadır. Bu da hiçbir anı kaybetmemenizi sağlar.

Apple iPhone 5 16 GB 2,099,00 TL ile satılırken, Sony Xperia Z C6603 ise 1,848,99 TL’den satılmaktadır. Tüm bu karşılaştırmadan sonra, kullanıcı olarak hangisiyle daha fazla mutlu olabileceğinizi düşünüyorsanız, o cihazı almanızı tavsiye ediyoruz. Philodox.Net olarak sadece sizlere objektif bir gözlem yapmaya çalıştık. Şimdiden iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Kaynak: http://philodox.net/sony-xperia-z-ve-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın