Görüş Bildir
Haberler
"Gerçek Kanuni'nin Torunlarıyız"

"Gerçek Kanuni'nin Torunlarıyız"

Yüksel Venedik
16.02.2014 - 15:14 Son Güncelleme: 16.02.2014 - 18:00

Gerçek Kanuni'nin Torunlarıyız

İkitelli Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören alanını dolduran vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Biz televizyon ekranlarında yayınlanan Kanuni’nin değil gerçek Kanuni’nin torunlarıyız. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen Kanuni’nin torunlarıyız. Yani bir sağlıklı nefese, koskoca cihan imparatorluğunu feda edebilecek bir iradeye sahip bir ecdadın torunlarıyız. İşte şimdi burada da bu şehir hastanesini de bu anlayışla kuruyoruz. İnşallah Asya yakasında, Anadolu yakasında da bu hastaneleri kuracağız. Siz bize yürüyün dediniz yürüdük ve beraber yürüdük.

Hiç endişeniz olmasın. Ne dedik? Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Hastaneye gitmek tedavi olmak ilaç almak insanı başlı başına hasta eden bir süreçti. 2012’de iş başına geldik, ne dedik? Önce eğitim. İkinci sırada ne dedik? Sağlık. Bu kadar önemli, bu iki konu çok önemliydi. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Hala yapıyoruz, yapacağız. Önce insan diyerek yola çıktık. İnsan olmadan devlet olur mu ya. Devleti arkaya aldık insanı öne çıkardık.

Dünyada gelişmiş ülkelerinin bir çoğunun bile yapamadığı sağlık reformunu yaptık. Türkiye’nin her yerine hastaneler sağlık ocakları inşa ettik. Cihazları, ambulansları, doktor hemşire sayısını kat kat artırdık. Bir röntgen için 6 ay 7 ay sonrasına gün verirlerdi.”

“Ben burada özellikle bir şeyi daha hatırlatıyorum. Şehir hastanelerine aile hekimliğine benzer bir hayali, bizden önce birinin daha kurduğunu, onun da böyle hayalleri olduğunu öğrendim. Kim o biliyor musunuz? Merhum Adnan Menderes. 50’li yıllarda halkın kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için o da kurmuş. Ama o hayali 60 darbesiyle sükuta uğratmışlar. Senaryo aynı senaryo, zihniyet aynı zihniyet. Merhum Menderes’i halkına hizmet ettiği için, değer verdiği için o malum çevreler sevmediler. Merhum Menderes’ten Türkiye’yi büyüttüğü için, itibarına itibar kattığı için gücüne güç kattığı için hiç hazetmediler. Milli iradeye sahip çıktığı için rahat bırakmadılar, yaşatmadılar. İşte merhum Menderes’e o gün yapılanlar şimdi bize yapmak istiyor. Bizim hayallerimizin de önüne geçmeye çalışıyorlar. O gün merhum Menderes’e ne yaptılarsa, bugün de inanın aynısını yapmaya çalışıyorlar.”

“İşte gördünüz bir gazete. MİT tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Bu ülkenin teşkilatına işte o paralel, var ya bir paralel yapı. Önü öğrendiniz değil mi? Olur ya sizin de kapınızı gelip çalabilir. Bazı bayanlar gelebilir. Bazı ablalar gelebilir. Onlara şunu söyleyin, biz halimizden memnunuz, ülkemizde olanları görüyoruz, eğer sizin de kendinize güveniniz varsa partinizi kurun da öyle ortaya çıkın deyin. O paralel savcı operasyon yapıyor, MİT mensuplarına silah doğrultuyorlar. Yere yatırıp tekmeliyorlar. Kim talimatıyla oluyor bunlar? Emniyetin jandarmanın yargının içine sızan paralel yapının talimatıyla. İşte bunlar yurt dışındaki odaklardan talimat alıp silah doğrultacak kadar vatana ihanet içindeler.

Ey savcı, paralel yapının savcısı. Sen benim bilgim olmadan, iznim olmadan MİT’e müdahale edemezsin. Yasa bunu emrediyor. Bu ne cesaret? Bu millet bunu affetmez. Bu millet bunu unutmaz. Bu ajanlık faaliyetin, casusluğun hesabını hepsinden tutacağız. Kim adına yapıyorlar, bunlar ortaya çıkacka. Bunlara talimat veren ele başılarından da soracağız. Biz sabırlıyız.”

“Üzerinden aylar geçtikten sonra Kabataş görüntülerini yayınlayıp oradaki çirkinliği örtmeye çalışıyorlar. Türkiye genelinde gezi olayları sırasında başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar. İfade tutanağına itibar etmiyorlar, adli tıp raporlarına itibar etmiyorlar. Çıkmışlar bir görüntü üzerinden olayın nasıl olmadığını anlatmaya çalışıyorlar. İşte bu kadar sorumsuzlar. Kadına şiddet konusu gündeme gelince bunlar aslan kesilir aslan. Ama söz konusu bir başörtülüyse bunların pusulası böyle şaşar. Tekrar ediyorum elinizden geleni yapın. Ne marifetiniz varsa ortaya dökün. Ama son manşeti ey medya siz atmayacaksınız, son manşeti benim milletim atacak milletim.”

Kaynak: http://zete.com/2014/02/erdogan-gerce...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son Manşeti Millet Atacak

İkitelli Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '30 Mart’ta son manşeti benim milletim atacak' dedi.

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 'Biz hayali temeller atmıyoruz' dedi.

Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, 'Köylü, işçi tüm vatandaşım tedavisini oluyor, ilacını her eczaneden alabiliyor' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulansın, Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında yaşamını yitiren Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesini almak üzere yola çıktığını bildirdi.

Türkiye'nin yeni uydusunun nisan ayında fırlatılacağını ifade eden Erdoğan, 'Beşinci uydudan sonraki uydularımızı kendi mühendislerimiz üretecek' şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında değindiği önemli satırbaşları şunlar:

-Anamuhalefetin Genel Müdürü SSK'nın başındayken yoksul kardeşim yeri geldi rehin alındı.

-Kanal İstanbul’u engellemelere, karşı çıkmalara rağmen yapacağız.

-Kendinize güveniniz varsa parti kurun öyle karşımıza çıkın.

-Ey savcı, benim iznim olmadan müdahale edemezsin, operasyon yapamazsın.

-Bu operasyonlar karşısında geri adım atmayız, ellerinden geleni yapsınlar.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/288817...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0