Görüş Bildir
Haberler
Siri Otomobilin Sesi Olacak

Siri Otomobilin Sesi Olacak

Batuhan
03.03.2014 - 10:53 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 16:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siri Otomobilin Sesi Olacak

Apple, uzun süredir beklenen araç içi sistemi CarPlay’i başlattı. Apple’ın iş ortakları Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo, CarPlay’i bu hafta otomobillerinde sergileyecek.

Apple, CarPlay isimli araç içi eğlence ve yönetim sistemini “Otomobilde iPhone kullanmanın daha akıllı, daha güvenli ve daha eğlenceli yolu” olarak tanımlıyor. Sürücüler, CarPlay’i araçlarının konsolundan veya direksiyonlarındaki tuşa basılı tutarak Siri’yi devreye sokarak kullanabilecekler.

iPhone, CarPlay aracılığıyla otomobile bağlandıktan sonra, sürücüler Siri ile konuşarak rehbere erişebilecek, aramalar yapabilecek, cevapsız çağrılara geri dönebilecek ve sesli mesajları aktarabilecek. Siri ayrıca sürücünün sesli komutlarını yerine getirebilecek, SMS’leri okuyabilecek ve sürücünün söylediklerini yazılı mesajlara dönüştürebilecek.

CarPlay ayrıca Apple Maps ile birlikte çalışarak, sürücüye yol tarif edebilecek, trafik durumunu bildirebilecek ve tahmini hedefe varış sürelerini hesaplayabilecek.

Eğlence kısmında ise CarPlay sürücülere iTunes erişimi sağlıyor. iTunes Radio dahil, sürücüler herhangi bir şarkı dinlemek istediklerinde, bunu Siri’ye söylemeleri yeterli olacak. CarPlay ayrıca, Spotify ve Deezer gibi üçüncü parti müzik servislerini de destekliyor.

Apple CarPlay, iOS 7 işletim sistemli iPhone 5c, iPhone 5s ve iPhone 5 ile kullanılabiliyor. CarPlay önyüklü otomobiller, ilk olarak Ferrari, Volvo ve Mercedes-Benz tarafından bu yıl satışa sunulacak. Otomobillerinde CarPlay’e yer verecek diğer üreticilerin tam listesi ise şu şekilde sıralanıyor; BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki ve Toyota.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/03/siri-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın