Görüş Bildir
Haberler
Sinemacıların İstanbul'da En Çok Takıldıkları 10 Mekan

Sinemacıların İstanbul'da En Çok Takıldıkları 10 Mekan

EC was here.
02.01.2015 - 13:42 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:39

kiralik.com.tr ekibi yaklaşık 1800 sinemacı, sinema oyuncusu, kamera arkası çalışanlar ile röportajlar gerçekleştirip geniş katılımlı bir anket ile sinemacıların sürekli takıldıkları mekanları belirlemişler. Genellikle ortak cevaplar veren sinemacılar, görünen o ki daha çok Cihangir civarlarında takılıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Firuzağa Kahvesi

1. Firuzağa Kahvesi

Asmalı Kahve ismiyle de bilinir. Çayının ve kahvaltısının methedildiği bir mekandır. Her gittiğinizde birden fazla sinemacıyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle de Zeki Dumurkubuz sıkı müdavimleri arasında. Dizi oyuncusu Ufuk Bayraktar tarafından işletiliyor.

Adres:Kılıç Ali Paşa Mahallesi Akarsu Yokuşu No:36 Giriş Kat, Cihangir / Beyoğlu

2. Melekler Kahvesi

2. Melekler Kahvesi

Beyoğlu'nda Melekler Sokak'ta yer alan Melekler Kahvesi, falcılarıyla meşhur bir mekan. Cihangir’in hemen üst tarafında. Yer bulmanın çok kolay olmadığı, her türlü oyunun oynanabileceği, nargile çeşitleriyle ünlü bir cafe.

Adres: Kuloğlu Mahallesi, Ayhan Işık sokak, No 32-A, 34333 Beyoğlu

3. White Mill

3. White Mill

Dışarıdan bakıldığında ufak bir tasarım ürünleri mağazasını andıran White Mill’in aslında oldukça geniş iç ve dış mekanı var. Belki de bu gizli kalmışlığı sayesinde pek çok ünlünün de uğrak yeri. Sessiz sakin ortamı ile stres atmak için ideal bir ortam.

Adres: Susam Sokak No:13 Cihangir / Beyoğlu

4. Savoy Balık

4. Savoy Balık

Balık ve mezenin Cihangir’deki adıdır Savoy! Deniz manzarasına gerek duymayacağınız eğlenceli bir balık restoranı. Yer bulması biraz sıkıntıdır ancak mezeler için bile erken rezervasyon yaptırmaya değer.

Adres: Sıraselviler cad. Bakraç Sk. No:32 Cihangir, Beyoğlu

5. Hatay Medeniyetler Sofrası

5. Hatay Medeniyetler Sofrası

Kebap ve Hatay sofrası için ünlülerin vazgeçemediği mekanlardan biri. Özellikle Yeşilçam oyuncularının uğrak yeri. Yer bulma zorluğuna ve fiyatlarının tuzlu olmasına rağmen yemeklerini tattıktan sonra buna değdiğini anlıyorsunuz.

Adres: İstiklal Caddesi No:39 Taksim, 34433 İstanbul / Beyoğlu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Line

6. Line

Canlı müziğin ve alternatif pop müziğin sinema dünyasındaki önemli adreslerinden biri olarak anılır. Sahnesine iyi müzisyenlerin çıkmasıyla da bilinir.

Adres: İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı Sokak No : 14 a-b, Beyoğlu, 34433 İstanbul

7. Hayal Kahvesi

7. Hayal Kahvesi

Sinemacıların bir başka mekanı da Cihangir’in hemen üstündeki Hayal Kahvesi. Kapısında sürekli magazincilerin cirit attığı bir mekan. Müzik kalitesi gerçekten takdire değer.

Adres: Katip Çelebi Mh., Büyük Parmakkapı Sk No:19, Beyoğlu

8. Chanta

8. Chanta

2013 yılında kurulmasına karşın adından sıkça söz ettiren bir gece kulübü. Film, dizi, klip çekimlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca film gösterimleri de yapılır. Her gittiğinizde onlarca sinemacıyla karşılaşabilirsiniz.

Adres: Asmalı Mescit Mh., Kallavi Sk, Beyoğlu

9. Smyrna

9. Smyrna

Cihangir’in ilk akla gelen mekanlarından biri olan Smyrna, hem dizaynı hem de lezzetleriyle insanlarda alışkanlık yapan yerlerden birisi. Burası da aslında bir mahalle mekanı sayılır. Ünlülerin de sık sık takıldığı mekanda bir süre sonra onları görmek size normal geleceği için tepki vermemeye başlayabilirsiniz.

Adres: Akarsu Caddesi, No:29, Cihangir / Beyoğlu

10. Susam Cafe

10. Susam Cafe

Cihangir ahalisinin mahalle barı da diyebileceğimiz Susam Bar, Susam Sokak’ta yer alıyor. Kahvaltıdan, akşam yemeğine kadar uzanan menüsü ile kendinizi ev rahatlığında hissedebilirsiniz. Senaristlerin ilk tercihleri arasındaki bu mekanda duyumlara göre Ezel'in senaryosu da burada yazılmış.

Adres: Susam Sokak, No:11, Cihangir / Beyoğlu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
6
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın