Görüş Bildir
Haberler
Şimşek: 'Merkez Bankası'nın Elini Güçlendirmeliyiz'

Şimşek: 'Merkez Bankası'nın Elini Güçlendirmeliyiz'

adem kara
28.05.2014 - 12:45

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstanbul’da bugün İstanbul’da düzenlenen bir toplantı sonrasında gazetecilerin Merkez Bankası’nın bağımsızlığına ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirilmesi yönünde yaptığı sert açıklamaların ardından tartışmaya açılan konu hakkında Şimşek, “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı Türkiye’nin en büyük kazanımlarındandır. Bağımsızlığı kredibilitesi Türk ekonomisinin geleceği açısından çok önemli. Enflasyonla mücadelede Merkez Bankası’nın elini güçlendirmeliyiz” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de tartışmalara katıldı. Zeybekçi, “Başbakanının isyanını haklı buluyorum. Faiz yüksek olduğu için sıcak para akışının beklenenden fazla olduğu bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik beklentilerimiz yönünde Merkez Bankası’nın politikalarına yönelik talepte bulunmamız normal” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da dün verdiği demeçte “Kurumlarımızın kendi görev alanlarında ana prensiplerden vazgeçmeden uygulamalarına devam etmeli” demiş ve bu açıklamalar Merkez Bankası’na destek olarak yorumlanmıştı.

Başbakan salı günü Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Merkez Bankası enflasyonu tutturamıyor yeter artık” demiş ve faizlerin indirilmesini istemişti.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://realtime.wsj.com/turkey/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0