Görüş Bildir
Haberler
Sigaraya Son! Stresli Anlarınızda Sizi Anında Pamuk Gibi Yapacak Vitamin Deposu Besinler

Sigaraya Son! Stresli Anlarınızda Sizi Anında Pamuk Gibi Yapacak Vitamin Deposu Besinler

Stres atmanın tek yolu alkol, sigara kullanımı veya abur cubur tüketimi değildir. Hatta bu alışkanlıklar size kilo aldırmakla kalmaz sağlığınıza da ciddi zararlar verebilir. Stresinizi azaltmanın en iyi yollarından biri C vitamini kaynağı olan besinleri tüketmektir. Bu sebze ve meyveleri tüketerek rahatlayabilir aynı zamanda sağlığınıza iyi yönde katkı sağlayabilirsiniz. Uzmanınıza danışarak beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Papaya

1. Papaya

C vitamini içeriği: 1 fincan, 88 mg, %146 GD

Papaya, bazı yerlerde 'meleklerin meyveleri' olarak adlandırılır. Bu meyve göz ardı edilmiş bir altın madeni. Bu egzotik meyve, 62 kalori ve 11 gram şeker içeriyor. 88 miligram C vitamini ve 2.5 gram lif sağlıyor.

2. Portakal

2. Portakal

C vitamini içeriği: 1 orta, 70 mg, %117 GD

100 gramlık bir portakalda günlük tavsiye edilen miktarın %88'ine sahip uzun süreli bir C vitamini ve iyi bir lif ve potasyum kaynağıdır ayrıca kanserle mücadele eden narenciye limonoitler açısından zengindir. Portakal parçalarını yoğurda ekleyin ve yiyin, mükemmel bir dinlendirici atıştırmalık edinin.

3. Kivi

3. Kivi

C vitamini içeriği: 1 orta, 64 mg, %107 GD

Sadece bir tane kivi tüketmek, tüm gün cildini C vitamini ile yenilemeni sağlayacaktır. Beslenme Bilimi'ndeki bir araştırmaya göre, bu meyve yorgunluk, depresyon ve kaygı ile mücadelede yardımcı olabilir. Turunçgilleri tahıl grubuyla birlikte tüketebilirsiniz.

4. Ananas

4. Ananas

C vitamini içeriği: 1 su bardağı ananas parçası, 79 mg, %131 GD

Ananas, 79 miligram C vitaminine ilaveten, gıdayı parçalamaya ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olan bir sindirim enzimi içerir. Ayrıca göbeğinizi küçültmede de yardımcı olur.

5. Kıvırcık lahana

5. Kıvırcık lahana

C vitamini içeriği: 1 su bardağı kıyılmış, 87 mg, %145 GD

Üretim koridorunun gayri resmi kralı olan kıvırcık lahana, gün içindeki A vitaminin %133'ünü, önerilen C vitamininin yaklaşık bir buçuk katı kadarını sağlama oranına sahiptir. Sandviçlerin içine konabilir ve birçok besinle birlikte tüketilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çilek

6. Çilek

C vitamini içeriği: 1 fincan, 89 mg, 148% GD

Çilek isteklerini karşılamak için lezzetli bir yol ve içeriğindeki polifenoller, kilo vermenize yardımcı olabilecek güçlü doğal kimyasallar ve hatta yağ oluşumunu durduran maddelerle doludur.

7. Brüksel lahanası

7. Brüksel lahanası

C vitamini içeriği: 1 fincan pişmiş, 97 mg, %161 GD

Yaklaşık iki gün boyunca vücuduna C vitamini sağlayabilmesine ek olarak bu sebze iyi bir omega-3 kaynağıdır ve kalp sağlığında da etkili olabilir. Balık yemek istemiyorsanız ceviz ve keten tohumu gibi besleyici maddeler açısından zengin gıdalarla birlikte tüketebilirsiniz.

8. Kırmızı biber

8. Kırmızı biber

C vitamini içeriği: 1 fincan, çiğ kıyılmış, 190 mg , %316 GD

Metabolizma artırıcı bileşik olan dihidrokapsiat ve yüksek C vitamini içeriği sayesinde biber, herhangi bir kilo verme diyetine sağlam bir katkı sağlar. Sebzeyi humus içine daldırıp, vejetaryen sandviçlere ve salatalara ekleyin.

9. Brokoli

9. Brokoli

C vitamini içeriği: 1 fincan pişmiş, 102 mg, %170 GD

Etkileyici C vitamini içeriğine ek olarak brokoli, testesteronu arttıran ve vücut yağını depolayan ve sizi sakinleştiren güçlü bir kanser önleme maddesi olan sulforafan ile doludur.

10. Greyfurt

10. Greyfurt

C vitamini içeriği: 1 orta, 78 mg, %130 GD

C vitamini ile taşan bir greyfurt, stres hormonlarınızı dengede tutmanıza yardımcı olabilir. Bir metabolizma çalışması, yemeklerden önce yarım greyfurt yendiğinde, karın yağı ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kavun

11. Kavun

C vitamini içeriği: 1 su bardağı, 58 mg, %96 GD

Stres enerjinizi düşürebilir ve libidoyu öldürür. Turuncu meyveler bir günlük C vitaminini paketler ve yağ yakıcı detoks sularından hafif ve ferahlatıcı bir meyve salatasına kadar her şeye lezzetli bir katkı sağlarlar.

12. Guava

12. Guava

C vitamini içeriği: 1 su bardağı çiğ, 376 mg, %626 GD

Guava, dünyadaki en fazla C vitamini bulunduran gıdalardan biridir. Tatlı meyve yaklaşık bir haftalık C vitamini paketini sadece bir fincanıyla yapar. Aynı zamanda likopenin konsantrasyonu (kansere karşı savaşan bir antioksidan) diğer meyve veya sebzelere göre daha yüksektir.

13. Karnabahar

13. Karnabahar

C vitamini içeriği: 1 fincan, 52 mg, %86 GD

Yoğun besleyici ve lif kaynağı karnabaharı püre haline getirerek de lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

14. Çarkıfelek

14. Çarkıfelek

C vitamini içeriği: 1 fincan, 71 mg,% 118 GD

Ülkemizde pek de rastlamadığımız bu Güney Amerika meyvesi, C vitamini kaynağı olmanın yanı sıra, A vitamini ve doymuş lif içeriğiyle güçlü bir görme kaynağıdır.

15. Kuşkonmaz

15. Kuşkonmaz

C vitamini içeriği: 1 su bardağı haşlanmış, 13.8 mg, %23 GD

Bu diüretik sebze, serotonin stimülasyonunun temelini oluşturan triptofanın en iyi bitki kaynaklarından biridir. Kuşkonmaz ayrıca yüksek düzeyde folatla depresyonla mücadele edebilecek besin ögesine sahiptir. Tüm bunlar ve C vitamini ile birlikte bu yeşil saplar anlık sevinç için tatlı, küçük çubuklara benziyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Domates

16. Domates

C vitamini içeriği: 1 fincan, 10.2 mg, %34 GD

Geleneksel olarak yetiştirilen domatesler sağlığınız için iyidir, ancak araştırmalar organik çeşitlerin daha da iyi olduğunu göstermektedir. Çünkü hastalıklarla mücadele eden polifenoller ve C vitamini seviyeleri daha yüksektir.

17. Ispanak

17. Ispanak

C vitamini içeriği: 1 su bardağı kıyılmış, 195 mg, %325 GD

Ispanak, süpermarketlerde bulabileceğiniz en çok C  vitamini dolgulu sebzeler arasındadır. Geldiği ailenin çoğu (karnabahar, lahana ve brokoli gibi) besleyici maddelerin güçlü kaynaklarıdır.

18. Mango

18. Mango

C vitamini içeriği: 1 fincan, 60 mg, %100 GD

Mango'nun tropik kokusu, her bardakta bir günlük C vitamini sunmanın yanısıra size rahatlatıcı bir geçiş sağlayacaktır böylece stresi keser ve aynı anda rahatlamanıza yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
14
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahunaz

papayanı papatya diye okudum ve bir kaç saniye bu nasıl bir papatya diye ekrana baktım. o kadar saçma geldi:DDDD

Eluine

Papayayı hayatım boyunca sadece tek bir yerde gördüm o da world of warcraftta papaya toplama görevi var. Orda bile yiyememiştim. -.-

A Kadir Aydemir

Eğer sigara içiyor olsaydım, 'sigarayı bırakıp bunlara para vereceğime parliament marlboro alır içerim' diye düşünürdüm :d