Görüş Bildir
Haberler
Serinin En İyisi Bile Olabilir: GTA 4'ü GTA 5'ten Çok Daha İyi Kılan 11 Özellik

Serinin En İyisi Bile Olabilir: GTA 4'ü GTA 5'ten Çok Daha İyi Kılan 11 Özellik

Kerem Doğan Karakoç
01.12.2021 - 15:00 Son Güncelleme: 01.12.2021 - 15:40

Grand Theft Auto serisi yakın dönemde çıkış yapan GTA: The Trilogy - Definitive Edition ile bizi üzse de oyun dünyasının en sağlam yapımlarıyla hatıralarımızda kalmaya devam ediyor. Özellikle GTA 4 ile 2008'de oyun dünyasını derinden sarsan seri, belki de yine aynı yapımla kendisi için de aşılması zor bir standart belirledi.

GTA 5 2013'ten Rockstar Games için para basmaya ve oyuncuları binlerce saat sürebilecek eğlenceye çağırmaya devam ediyor. Fakat serinin dördüncü halkası bize kalırsa bazı şeyleri GTA 5'ten çok daha iyi yapıyor. Gelin GTA 4'ü GTA 5'ten daha iyi kılan yanlarına bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Senaryoya Önem Veren Bir Oyun

1. Senaryoya Önem Veren Bir Oyun

GTA 4 Episodes From Liberty City ile beraber iki ayrı ek paket, oyuncuların şehirde yeni hikayelere yön  vermesini sağlamıştı. The Lost and the Damned motor kulübünün bir üyesi olmak ve Tony'nin yancısı Luis olarak tekinsiz işler yapmak çok keyifliydi.

GTA 5 ise Los Angeles klişelerini eleştirmek için yola çıkmış ve sonrasında da tüm odağını online moduna çevirmişti.

2. Bağ Kurulabilen Bir Ana Karakter

2. Bağ Kurulabilen Bir Ana Karakter

Niko Bellic de bizim gibi bir yabancıydı. Bu Amerikalıların derdinin ne olduğunu bir türlü anlamıyor, Liberty City ona kaotik, problemli ve zaman zaman korkutucu geliyordu. Birçok oyuncu için Niko ile bağ kurmak Michael ya da Franklin ile bağ kurmaktan daha kolaydı.

3. Daha İyi Araç Fizikleri

3. Daha İyi Araç Fizikleri

GTA 4'te araç fiziklerindeki detaycı ve gerçekçi yapı oyunu GTA 5'ten daha iyi kılan bir diğer özellikti. Patlamalarda GTA 5'teki araçların camı çoğu zaman kırılmıyor, araç kapısı kurşunlandığında ivme kazanarak kapanmıyordu. 

Bu tür detaylar Rockstar Games'in en başarılı oyunlarından biri olan GTA 4'te bolca mevcuttu.

4. Daha İyi Bir Yakın Dövüş Sistemi

4. Daha İyi Bir Yakın Dövüş Sistemi

GTA 4'te yumruklaşmak ve yakın dövüş sistemi çok daha detaylı ve zorlayıcıydı. Rakibin yumruklarını bloklamak ve karşı saldırıda bulunmak GTA 5'te büyük oranda kolaylaştırıldı.

5. İnsanların Oyuncuya Tepkisi

5. İnsanların Oyuncuya Tepkisi

Liberty City sakinleri elinizde bir roketle gezdiğinizde korkarak koşmaya başlıyor ve oyuncunun hareketlerine daha gerçekçi tepkiler veriyordu. Serinin son halkasında ise Kaliforniyalılar elinde bazukayla gezen bir adama alışmış gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerçekçi Animasyonlar

6. Gerçekçi Animasyonlar

Yağmur yağdığında Niko hava durumuna gerçekçi bir tepki veriyor, sırılsıklam ıslandığında hakaretler savunup hareketleniyordu. GTA 5'te ise Michael, Trevor ya da Franklin durum hakkında yorum bile yapmıyor.

7. Yan Etkinlikler

7. Yan Etkinlikler

Şehri birbirine katıp mafyayı karşınıza almaktan sıkıldınız mı? Arkadaşlarınızı arayın ve bowling oynamaya gidin. Kuzen Roman ile beraber stand-up gösterisinde Ricky Gervais'i izleyin. Çünkü bunların birçoğunu GTA 5'te yapamayacaksınız.

8. Sevgililer, Randevular

8. Sevgililer, Randevular

GTA 4'te kız arkadaşınızla randevulara çıkabiliyor ve beraber keyifli vakit geçirebiliyordunuz. GTA 5'te ise ana karakterlerimizin aşk ve ilişki üçgenlerine ancak şahit olabiliyoruz.

9. Akılda Kalıcı Yan Karakterler

9. Akılda Kalıcı Yan Karakterler

Roman, Little Jacob, Yusuf Amir ve birçoğuyla oyun bizleri akılda kalan birçok renkli karakterle tanıştırmış ve onlarla yapılan görevleri çok daha anlamlı kılmıştı. GTA 5'te ise ya herkes aşırı dengesiz, aşırı öfkeli ya da aşırı umursamazdı.

10. Ateş Etme ve Vurulma Animasyonları

10. Ateş Etme ve Vurulma Animasyonları

Serinin dördüncü halkasında kurşun yiyen karakterler gerçekçi tepkiler verebiliyor ve hasar aldıkları uzuvlara göre hareket ediyordu. GTA 5 bunu kesinlikle kötü yapmıyor fakat zaman zaman GTA 4'ün çatışmalarını da aratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daha Az Öfkeli Polisler

11. Daha Az Öfkeli Polisler

GTA 5'te kendilerine yan gözle baktığınız anda tüm departmanı üzerinize yığan polisler, önceki oyunda aşırıya kaçmadığınız sürece peşinize düşmüyordu. Serinin son halkasında size adeta nefes aldırmayan aynasızlar Liberty City'de biraz daha sakindi.

 Bu da oyuncuyu nispeten daha özgür kılıyor ve GTA'yı eğlenceli kılan illegal girişimleri de yapılması daha rahat hale getiriyordu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
24
11
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Piyano

mal Rockstar pamuk şekeri grafikli Gta 3 ve tayfasını remaster yapacağına Gta 4 ve Red Dead Redemption 1'i remaster yapmalı. ne aptal adamlar bunlar ya

sinan

Aptalliktan degilde zamaninin gelmesini bekliyorlardir nasilsa obur oyunlari bu halleriyle bile yok satiyor gta 5 hala peynir ekmek gibi aliniyor. Simdiden z... Devamını Gör

sinan

Her kiymeti bilinmeyen gibi gta ivdunde kiymeti bilinmedi gta iv ozellikle karanlik atmosferi yasayan sehiri (yagmur altinda gazeteyle korunanlar mi dersin, ... Devamını Gör

kabus

gta 3 en iyisi arabalar harika sirf arabaları icin bile oynanır gta san andreas rezalet ötesi arabalar rezalet. oyunu mahvettiler gta 5 çöp