Görüş Bildir
Haberler
Savcılık Yıldırım'ın İddialarını Soruşturacak

Savcılık Yıldırım'ın İddialarını Soruşturacak

Batuhan
02.01.2015 - 12:11

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine, şike soruşturmasında 'kumpas' olup olmadığını araştıracak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın, şike soruşturmasında kendisine ve kulübe 'kumpas' kurulduğu iddialarına ilişkin suç duyurusu üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Yıldırım'ın şikayet dilekçesini, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na gönderdi. Dilekçeyi değerlendiren büro soruşturma başlattı ve bir savcı görevlendirdi.

Savcılık, şike soruşturmasında Aziz Yıldırım ve kulübe yönelik kumpas yapılıp yapılmadığını araştıracak, şike soruşturmasında görev alan polisler ile diğer ilgili kamu görevlilerinin hukuka aykırı işlem yapıp yapmadığı, görevini kötüye kullanıp kullanmadığı gibi konuları ele alacak. Soruşturma kapsamında Aziz Yıldırım, mağdur sıfatıyla ifadeye çağrılabilecek.

Yarsuvat'ın iddiası da incelenecek

Savcılık ayrıca, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın 'Gülen grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı' şeklindeki sözlerini, soruşturma kapsamında inceleyecek, gerek görürse Duygun Yarsuvat'ın da bilgisine başvurabilecek.

Aziz Yıldırım'ın dilekçesinde, şike soruşturmasında görev alan polis, savcı ve hakim ile diğer kamu görevlileri hakkında 'Silahlı örgüt kurmak, yönetmek', 'Görevi kötüye kullanma', 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal', 'Kişisel verilerin kaydedilmesi' ve 'Tehdit' suçlarından dava açılması ve cezalandırılması talep ediliyor.

Aziz Yıldırım'ın hapis cezası aldığı şike davası yeniden görülecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'ın yeniden yargılanma talebini kabul etmişti.

Yıldırım, şike davasında hakkında verilen yeniden yargılama kararı sonrası 13 Ocak 2015'te hakim karşısına çıkacak.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0