Görüş Bildir
Haberler
Sarı Virüs Geliyor

Sarı Virüs Geliyor

Fatih UZUN
06.03.2014 - 23:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı Virüs Geliyor

48 sanatçıyı bir araya getiren Hardan sanat topluluğu yeni bir sergiyle izleyicinin karşısında. Bir rengin kökenlerine inen serginin adı “Sarı Virüs

Sarı rengin farklı kültürlerdeki karşılıkları üzerine düşünen ve rengin hem arkeolojisini hem de bir anlamda etimolojisini çıkaran Sarı Virüs sergisi Cihangir Sanat Galerisi’nde 13 Mart’ta açılıyor. Dimitris Vogdanis Danis, Harris Louvros ve Özlem Haliloğlu tarafından 2008 yılında kurulan Hardan Art Team (Hardan Sanat Ekibi) öncülüğünde bir araya gelen 48 sanatçı, sarı renk üzerine çalışmalar yaptı ve “Sarı Virüs” sergisi ortaya çıktı.

Hardan sanat topluluğunun öngörüsüne göre, Antik Çağ’da tanrısal gücü, ışığı ve güneşi temsil etmesi açısından önem taşıyan sarı renk, bugün en yaygın şekliyle taksiler, olay yerinde güvenlik şenitleri ya da trafik ikaz ışığı olarak aklımızda yer ediyor. Sarı kimi zaman ayrılığı anlatan bir gül rengi olarak kimi zaman da dünyanın en çok izlenen şarkıcısının saç rengi de olarak karşımıza çıkıyor.

İçinde karşıt anlamları barındıran sarı rengin hikâyesini anlatan “Sarı Virüs” sergisi 24 Mart’a dek devam edecek. Kalabalık bir ekip ve kapsamlı bir çalışma gerektiren serginin destekçisi Promart.

Hardan Art Team

Hardan Sanat Ekibi görsel sanatçı / kostüm tasarımcısı Dimitris Vogdanis ve fotoğrafçı / sanatçı Harris Louvros tarafından 2008 yılında kuruldu. 2011 yılında tanınmış Türk ressam / sanatçı Özlem Haliloğlu da ekibe katıldı. Hardan Art Team çeşitli temalarda çağdaş ve güncel sergiler düzenliyor. Hardan ekibi, kuruluş amacnı, sanatı, kültürü yaymak ve güncel konularda kamu bilincini uyandırmak olarak açıklıyor. Türk ve Yunan sanatçılardan oluşan toplam 120 kişilik bir katılımla 2010, 2011 ve 2012 yıllarında İstanbul’da üç büyük sergi düzenlediler.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0