Görüş Bildir
Haberler
Samsung, Türk Öğrencilerine Özel Tablet Üretecek

Samsung, Türk Öğrencilerine Özel Tablet Üretecek

Caner
06.02.2014 - 19:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung, Türk Öğrencilerine Özel Tablet Üretecek

Samsung Türkiye CEO'su Yoonie Joung , İspanya'nın Malaga kentinde gerçekleştirilen Samsung Forum 2014 'te Türk basın mensupları ile buluştu.

Türkiye'deki görevine 'te başlayan Joung, 7 ay içinde ülkemize alışmış, hatta Türkçe cümleler kurmaya bile başlamış.

Daha önce Avrupa ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinde görev yapan Joung, ailesinin de Türkiye'ye geldiğini ve eğitimlerine Türkiye'de devam eden çocuklarının çok çabuk adapte olduklarını hatta bundan sonra başka ülkeye gitmek istemediklerini ve Türkiye'de kalmak istediklerini söylüyor. Türk yemeklerinden kebap çeşitlerini çok sevdiğini yemeklerden sonra yediği Türk tatlıları sonrası ise göbeğinin 1 inç büyüdüğünü esprili bir dille anlatıyor.

Joung, Güney Kore ve Türkiye'nin geçmişe uzanan özel bir dostluk bağına sahip iki ülke olduğunu, bu yüzden Türkiye'de görev yapmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Fatih Projesi'ne ilgimiz devam ediyor

Joung, Samsung'un dünyada eşi ve benzeri olmayan büyük bir proje olarak nitelendirdiği Fatih Projesi için halen çalıştığını hatta Güney Kore'deki Ar-Ge departmanlarında Türk öğrencilerinin alışkanlıkları, Türk eğitim sistemine özel olarak tablet üretmek için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Fatih Projesi için yetkili makamlarla sık sık bir araya geldiklerini ve bu büyük projenin bir parçası olmayı istediklerini özellikle belirten Joung, Samsung'un okullar için entegre bir çözüm sunan projesini herkesin görüp deneyimlemesi için bir müzede konsept bir bölüm oluşturacaklarını da açıkladı.

Türkiye'nin en sevilen markası olacağız

Joung, Samsung'un Türkiye'de son 3-4 yıl içinde çok önemli bir büyüme gerçekleştirdiğini, Türk halkının Samsung ürünlerine gösterdiği ilgi sonrası birçok segmentte pazar liderliğini aldıklarını ve hedeflerinin tüm segmentlerde pazar liderliğine ulaşarak Samsung'u Türkiye'nin en sevilen markası yapmak olduğunu söylüyor.

Son aylardaki kur artışlarının ürün fiyatlarına zam olarak yansıyıp yansımayacağı sorusuna Joung, 'kur artışları sonrası oluşacak maliyet artışımızı tüketiciye yansıtmamak için kendi maliyetlerimizi düşüreceğiz' diyerek cevapladı.

Türkiye'ye özel buzdolabı

Samsung, Türkiye beyaz eşya pazarından daha çok pay alabilmek için Türk tüketicisine özel ürünler geliştiriyor. 3 yıl önce Türkiye'ye gelen Samsung Ar-Ge mühendisleri Türk halkının buzdolabı kullanma alışkanlıklarını inceledi ve RT6000 model ismine sahip buzdolabı çıktı. Türkiye'ye özel ürünler üretmeye devam edeceklerini belirten Joung, enerji tasarrufu sunan beyaz eşyalara ilginin arttığını ve bu alanda Samsung'un Türk tüketicilerinin beğenisine yeni ürünler sunacağını açıkladı.

Türkiye'yi 4G'ye geçirmek için hazırız

Samsung Türkiye CEO'su Joung, Türkiye'nin önümüzdeki yıl 4'üncü nesil mobil şebeke olan LTE şebekesini kullanmayı planladığını ve Samsung'un sahip olduğu bilgi birikimi ile bu geçiş sürecinde tüm operatörlere destek vererek Türkiye'yi yepyeni bir mobil internet deneyimi ile tanıştırma arzusunda olduğunu belirtiyor.

Yenilikçi ürünler Türkiye'de ilgi görüyor

Türkiye'nin genç ve teknolojiye meraklı bir nüfusa sahip olduğunu belirten Joung, 'Yenilikçi ürünlerimizin en çok ilgi gördüğü ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor, örneğin cep telefonu ve fotoğraf makinesini bir araya getiren Galaxy Camera ve akıllı kol saati Galaxy Gear 'ın en çok ilgi gördüğü ülkeler arasında Türkiye de var. Türkiye'de akıllı telefon kullanımı %40 seviyelerinde ve bu oran hızlı bir şekilde artıyor. Samsung ürünleri tüketiciye yeni özelliklerden ziyade bir yaşam tarzı sunuyor. 47 şehirdeki 145 Samsung mağazasına yenilerini ekleyerek yıl sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz' açıklamasında bulundu.

UHD ve kavisli televizyonlara ilgi artacak

Samsung Forum 2014'te yeni UHD ve kavisli televizyon modellerini tanıtan Samsung'un bu ürünleri 'dan itibaren Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunacağı açıklandı. Yepyeni bir televizyon deneyimi sunan UHD ve kavisli televizyon pazarının çok hızlı büyüyeceğini öngören Samsung, bu pazarda liderliği kimseye kaptırmamakta kararlı görünüyor.

Samsung Forum 2014'te tanıtılan klima, buzdolabı ve çamaşır makineleri de 15 Nisan'dan itibaren Türk tüketicisinin beğenisine sunulacak.

Teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0