Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Yapılan Format Değişikliklerinden Türkiye Nasıl Etkilenecek?

Şampiyonlar Ligi'nde Yapılan Format Değişikliklerinden Türkiye Nasıl Etkilenecek?

Batuhan
26.08.2016 - 12:31

UEFA, ülkeler sıralamasında ilk dört sırayı alan liglerden dörder takımın 2018-19 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağını açıkladı. Bu haliyle, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya, turnuvada toplam 16 takımla mücadele etmeyi garantilediler. 

Peki 2018-19 sezonunda ne farklı olacak? Türkiye bundan nasıl etkilenecek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Değişiklikler sadece bununla değil. 2018-19 sezonundan itibaren Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonunda neler değişiyor?

Ülke puanı kulüpleri etkilemiyor

Ülke puanı kulüpleri etkilemiyor

Format değişikliği sadece bununla sınırlı değil. Artık kulüplerin sıralamasındaki katsayılar belirlenirken, ülke puanı devrede olmayacak. Takımların kendi sonuçları, kendi katsayı puanlarını belirleyecek.

Avrupa Ligi şampiyonu direkt katılıyor

Avrupa Ligi şampiyonu direkt katılıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Format değişikliği Avrupa Ligi şampiyonuna da yarayacak. UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götüren takım, 2018-19 sezonundan itibaren, playoff turunu geçmek zorunda olmayacak ve gruplara direkt katılacak.

Finansal getiriler azalacak

Finansal getiriler azalacak

UEFA, kulüplerin turnuvadan elde ettikleri finansal faydaların da artacağını duyurdu. Buna göre katılım ödemesi, turnuvadaki performans, kulüp puanı ve market payı üzerinden dört aşamalı yeni bir ödeme sistemi belirleniyor.

Türk takımları nasıl etkilenecek?

Türk takımları nasıl etkilenecek?

UEFA'nın bu kararı, ülkeler sıralamasında yukarıda yer alamayan ligler için çok da hayırlı değil gibi gözüküyor. UEFA, Şampiyonlar Yolu ve Ligler Yolu olarak ikiye ayırdığı ve lig şampiyonlarına direkt katılım hakkı sunduğu formatın değişmeyeceğini açıkladı. Yani Türkiye şampiyonu turnuvaya doğrudan katılım hakkını koruyacak.

UEFA yıl sonunda yapacağı toplantıyla, yeni statüyle birlikte kalan ülkelerin kaç takımla turnuvada yer alacağının belirleneceğini açıkladı.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
43
22
18
9
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuzhan Demir

Bir düzen kurmuşlar kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar. Bu şartlar altında başka ülkelerin ilk 4e girme şansı kalmıyor ki. Sen 4 takımla gideceksin ben t... Devamını Gör

rabbitweed

duygusal dusunuyorsun . son 20 senin sampiyonlarina bak hep italyan - ingiliz - alman ve ispanyol , bunlar disinda bir tek porto 2004 te almis kupayi....yill... Devamını Gör

rabbitweed

iyi olmus , artik guclu takimlar sampiyonlar ligi playoff oynamayacak, feneve gun dogdu

hv.p.cvs.

biz yine buluruz güçlü bir takım. ne bileyim bi arap şeyhi gider ufak bir takımı alır. türlü türü topçuları getirir, kurada da bize çıkar o takım. ben güveni... Devamını Gör

Aslında play-off için çok avantajlı konuma gelebiliriz. Bence bizim lehimizie bir karar. Artık güçlü takımlarla eşleşmeme olasılığımız artıyor ve 2 takımla b... Devamını Gör

Cengo

mantıklı bir bakış açısı ama Fenerbahçe için fark etmiyor kim gelse koyup gönderiyor vallaha Fener'e :)