Görüş Bildir
Haberler
Sakın Ankara'da Ölmeyin

Sakın Ankara'da Ölmeyin

adem kara
17.01.2014 - 12:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakın Ankara'da Ölmeyin

Komşu ilçede gömülmek isterseniz Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 15 bin TL ödemeniz gerekiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara’da yaşayan bir vatandaşın son vasiyetine uyularak komşu ilçede toprağa verilmek istenmesi halinde ailesinden 15 bin TL defin mezar yeri parası istenmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelttiği soru önergesiyle konuyu gündeme getirdi. Oran’ın Bakan Ala’ya yönelttiği sorular şöyle:

  • Ankara merkez ilçelerinde ikamet eden bir yurttaşımız vefat ettiğinde vasiyeti gereği yine merkezdeki bir diğer ilçedeki mezarlıkta herhangi bir bedel ödenmeksizin toprağa verilemiyor mu?

Defin için neden 15 bin TL istiyorsunuz?

  • Ankara Çankaya’da oturan bir yurttaşımız vefat ettiğinde, Ankara Gölbaşı’ndaki mezarlıkta gömülebilmesi için ailesinden 15 bin TL para istenmesinin gerekçesi nedir?

5 yıldır ikamet etmiyorsa para isteniyor

  • Ankara’da ikamet eden bir yurttaşın, en az 5 yıldır ikamet etmediği Ankara’daki bir diğer merkez ilçedeki mezarlıkta toprağa verilebilmesi için 2013 yılı tarifesine göre 15 bin TL ödenmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alındığı doğru mudur? Böyle bir karar varsa tarihi, sayısı ve alınma gerekçesi nedir?

Vatandaşın son arzusunu önlemiyor mu?

  • Bu uygulama, yaşamını yitiren bir yurttaşın son arzusunun yerine getirilmesini önlemiyor mu?

  • Söz konusu karar anayasanın sosyal devlet ilkesiyle çelişmiyor mu, hatadan geri dönmek için girişimde bulunacak mısınız?

Kaş şikayet ulaştı?

  • Bakanlığınıza, kararın alındığı tarihten bu yana bu uygulamadan yakınan kaç adet şikâyet ulaşmıştır, haklarında hangi işlemleri yaptınız?

Odatv.com

Kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=sakin-an...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0