Görüş Bildir
Haberler
Sahibinden Satılık Müze

Sahibinden Satılık Müze

Ulaş
08.05.2014 - 17:23

Sahibinden Satılık Müze

Gaziantep’te 2011 yılında açılan ‘Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi’ satılıyor. Müze sahibi, yerel gazeteye verdiği ilanla müzeyi satışa çıkardığını duyurdu.

Türkiye’nin ilk ve tek bakır eserler müzesi olma özelliğine sahip Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, satılıyor. Özel koleksiyonlardan oluşması itibariyle alanında ‘tek’ kabul edilen müzenin sahibi Ali Atalar, 30 yıldır biriktirdiği bakır eserleriyle birlikte müzeyi ‘yaşadığı bazı sıkıntılar’ sebebiyle elinden çıkarmak istiyor.

2011 yılında kendi koleksiyonunu restore ettirerek açtığı ve Osmanlı dönemine ait 800 bakır eserin yer aldığı Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, 2012 yılında Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden Gaziantep’i görmeye gelen turistlerce ziyaret edildi. İçerisinde kazan, dikiş makinesi, ibrik, tepsi, çan, bıçak, kama, kılıç, hamam takımları, tava gibi Osmanlı günlük yaşamında kullanılan bakır eserlerin yer aldığı müze, Ali Atalar’ın tercihi ile ‘teklif usulü’ satılacak. Aynı zamanda 12 odalı tipik Osmanlı mimarisinde bir ev olma özelliğine de sahip müze binası, kendi başına bir tarihi eser.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ona bağlı müdürlüklerle sıkıntı yaşadığını da belirten Ali Atalar, ‘Türkiye'nin ilk ve tek bakır eserleri müzesi, Gaziantep kültürüne ve turizmine hizmet ediyordu. Yaklaşık 3 yıldan beri kendi yağıyla kavrulması için mücadele ediyorum. Müzeciliğin ticaret kurumu olmadığını biliyorum. Hiçbir yerden maddi ve manevi destek almadan bu işi yürütmeye çalıştım ancak artık yoruldum. Bu mücadeleyi sürdürecek kurum, kuruluş, kişi varsa devretmek istiyorum’ diyor.

Anadolu Ajansı | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın