Görüş Bildir
Haberler
Sahibinden Satılık Karayolu!

Sahibinden Satılık Karayolu!

Onedio Medya
29.05.2014 - 16:49 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 16:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, Bursa-İzmir Karayolu’nun arazisinden geçtiğini öne sürerek, 38 yıldan beri hukuk mücadelesi veren Sait Bademoğlu, kendisine ait olduğunu savunduğu karayolunun bir bölümünü satışa çıkardığını açıkladı.

Tamamlandığı 1976 yılından bu yana kullanılan Bursa-Balıkesir- İzmir Karayolu Karacabey Kavşağı'nda ortaya çıkan kamulaştırma sorunları bitmedi. Yolun geçtiği Çatrık Mevkii'ndeki 282 ada 17 parselin babasına ait olduğunu ve tapusunun bulunduğunu söyleyen Sait Bademlioğlu, babası vefat ettikten sonra bu parselin bir bölümünün miras yoluyla kendisine intikal ettiğini, yolun geçtiği alanın ya kamulaştırılmasını ya da kendisine iade edilmesini istedi. Hukuk mücadelesini 38 yıldan bu yana sürdürdüğünü belirten Bademlioğlu, şöyle dedi:

'Valiliğe, kaymakamlığa ve jandarmaya müracaatlarımız var. Bu taşınmazda malik ve hissedarıyım. O zamanlar bu araziden yol geçirmek için kamulaştırmasız el atma işlemi yapılmış, biz de hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca yolu kapatmayı planlıyoruz. Mal bizim, elimizde tapusu var, kısacası yolu kapatmaya da hakkımız var.'

Yolun arazi üzerinden geçen kısmını trafiğe kapatacağını birer dilekçeyle Valilik, Karacabey Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığı’na bildirdiğini açıklayan Bademlioğlu, şöyle devam etti:

'Dilekçe işleme konuldu, ancak henüz sonuç yok. Bursa-İzmir karayolunun Karacabey’deki arazimizden geçen bölümünü kapatmakta kararlıyız. Yol kapanırsa Bursa-İzmir arası ulaşım nasıl sağlanır diye soruyorlar. O soruyu bana sormayın.'

Başvurduğu kurumlardan olumlu bir yanıt alamadığını belirten Bademlioğlu, '5-6 aydır bununla uğraşıyoruz. Bize olumsuz cevaplar verip beklememizi söylediler. Baktık ki olacak gibi değil, en sonunda hukuk yoluna gittik' dedi.

Başavurulardan sonuç alamayınca karayolunun yaklaşık 10 metresini kapsayan 1040 metrekarelik araziyi satılığa çıkarmaya karar verdiklerini söyleyen Bademlioğlu, 'Mülkiyet, anayasanın en önemli maddelerinden biridir. Yasal olarak mülkiyet hakkımı kullanıp satmaya niyetim var. Taliplisi olursa gelsin, görüşelim.' diye konuştu.

Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/sahibinden-sati...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0