Görüş Bildir
Haberler
Bakanlardan Kara Cumartesi Açıklaması: 86 Kişi Can Verdi ve 'Güvenlik Zafiyeti Yok'

Bakanlardan Kara Cumartesi Açıklaması: 86 Kişi Can Verdi ve 'Güvenlik Zafiyeti Yok'

FreiGeist
10.10.2015 - 15:43 Son Güncelleme: 10.10.2015 - 18:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırıya ilişkin Ankara İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanları 15:30'da kamera karşısına geçti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'daki patlamalarda 86 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.  Müezzinoğlu 28'i ağır 186 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Ölü sayısının artabileceğini ifade eden Müezzinoğlu, 'Ameliyathanemizde olan vakalarımızdan dolayı kayıplarımızın artmasında korkuyoruz' dedi.

İçişleri Bakanı Altınok ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, saldırının gerekçelerini ve nasıl yapıldığını araştırdıklarını söyledi. Altınok bilgiler netleştikçe zaman içerisinde bunları paylaşacaklarını ifade etti.

 

"İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?"

İçişleri Bakanı: Güvenlik zafiyeti yok

Altınok gazetecilerin ‘Bariyerlerde güvenlik araması yapıldı mı? İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusuna, “'Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir. Miting Sıhhiye Meydanı'ndadır ve miting alanının etrafı bariyerlenmiştir, miting alanına girişlerde arama yapılacaktır. Miting alanı dışındaki herhangi bir alanda, insanların farklı illerden gelip miting alanına yürüme anında meydana gelmiştir. Ona rağmen Ankara Valiliğimiz ve emniyetimiz mekan ve zemin aramalarını yapmıştır, orada da görevlilerimiz vardır. Mitingle alakalı bir güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünmüyorum' cevabını verdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0