Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne ‘Provokatif Hareketlerden Vazgeçin’ Mesajı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne ‘Provokatif Hareketlerden Vazgeçin’ Mesajı

ATKN
07.12.2015 - 17:15 Son Güncelleme: 07.12.2015 - 20:29

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, hafta sonu İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füzeyle görüntülenmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Rus Büyükelçi'ye Rusya'nın 'provokatif hareketlerden vazgeçmesi gerektiği' mesajı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İlişkiler Denizcilik-Havacılık-Hudutlar Genel Müdürü Burak Özügergin, Karlov ile İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füzeyle görüntülenmesi konusunu görüştü. Görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.

'Provokatif hareketlerden vazgeçin'

'Provokatif hareketlerden vazgeçin'

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göreRusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a, Rusya’nın “provokatif  hareketlerden vazgeçmesi gerektiği” mesajı verildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmede Karlov'a gerek Montrö Sözleşmesi'nin gerek uluslararası hukukun ruhuna ve lafzına uygun olmayan, geçişle doğrudan ilgisi bulunmayan hareketlerin tekrarlanmamasının önemle vurgulandığı belirtildi. Rusya tarafı da görüşmede dile getirilen hususları ilgili makamlara eksiksiz biçimde aktaracağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını provokasyon olarak nitelendirmişti.

AA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
3
2
1
1
1
0