Görüş Bildir
Haberler
Ruhsatsız Hilton Oteli İnşaatı Devam Ediyor

Ruhsatsız Hilton Oteli İnşaatı Devam Ediyor

adem kara
25.02.2014 - 10:11 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 17:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ruhsatsız Hilton Oteli İnşaatı Devam Ediyor

İskenderun sahilinde 18 dönümlük yeşil alanda yapılan Hilton Otel inşaatı, ruhsatı mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen devam ediyor. 

Evrensel'den Halil İmrek'in haberine göre, İskenderun Belediyesi, 2 Aralık 2010’da İskenderun sahilinin kıyı kenar çizgisine 50 metre mesafede olan yeşil alanı imara açtı ve arsayı Murat Turistik Tesis Yatırımları Otelcilik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye verdi. Aynı yıl, bölgede Hilton Otel inşaatı için zemin güçlendirme ve kazı dikme çalışmaları başladı.

MAHKEME RUHSATI İPTAL ETTİ

Belediye Meclis Üyesi Mimar Ercüment Kimyon da, İskenderun Belediyesi aleyhine inşaatın ruhsatının iptal edilmesi talebiyle Hatay İdare Mahkemesinde dava açtı. Hatay İdare Mahkemesi 24 Ocak 2011’de oy birliğiyle verdiği kararda, inşaatın Kıyı Kanunu’nun “Kıyı kenar çizgisine 100 mesafedeki alan üzerine bina yapılamaz” hükmüne aykırı olduğu gerekçesiyle ruhsatın iptal edilmesine karar verdi. Şirket, yerel mahkemenin verdiği kararı temyize götürdü ve dava halen sürüyor.

BELEDİYE: YASAL İŞLEM BAŞLATILIR

Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’un yazılı soru önergesine 7 Ekim 2013’te cevap veren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şirketin ruhsatının olmadığını, inşaat faaliyetlerin devam etmesi durumunda ise yasal işlemleri başlatacağını ifade ediyor. Belediye Başkanının verdiği cevapta şu ifadeler yer alıyor: “Konuyla ilgili yargı süreci devam etmekte olup, yapı ruhsatının yürütmeyi durdurma kararı da yürürlüktedir. Yapının inşaat faaliyetlerine henüz başlanmamış olup, söz konusu parselde zeminle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Yeniden ruhsat alınmadan herhangi bir inşaat faaliyetine başlanması durumunda gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.”

Ancak mahkeme kararına ve belediyenin bu açıklamasına rağmen, Hilton Otel’in inşaatı dozer ve iş makinelerinin yoğun faaliyetiyle devam ediyor.

21 KATLI OTEL YÜKSELECEK

İskenderun Hilton otel inşaatı, Murat Anonim Şirketi tarafından yapılıyor. İskenderun sahilinde 120 milyon dolarlık yatırımla yapılan proje, 21 katlı iki kule halinde 5 ve 3 yıldızlı iki otelden oluşacak. Projenin, 14 ayda bitirilmesi planlanıyor. Otel projesi içinde; kongre, sinema salonları, eğlence merkezleri, ünlü restoranlar, Türk hamamı, sauna, havuz ve fitnes gibi birçok birimin yer alması planlanıyor.

Halil İMREK | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/79117/r...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0