Görüş Bildir
Haberler
Ps3 Oyunlarını Her Yerde, Her Cihazda Oynama Keyfi: Playstation Now

Ps3 Oyunlarını Her Yerde, Her Cihazda Oynama Keyfi: Playstation Now

Onedio Medya
08.01.2014 - 11:38

Ps3 Oyunlarını Her Yerde, Her Cihazda Oynama Keyfi: Playstation Now

Sony’nin uzun zamandır Gaikai ile ne yapacağını merak ediyorduk.

Sürekli bahsi edilen, 2014’te ABD’de çıkacağı ama Avrupa’ya ne zaman geleceği bilinmeyen bu hizmetin hem adı, hem de özellikleri bir miktar da olsa CES 2014 ’te belli oldu.

Hizmetin adı PlayStation Now . Bu sistem, bize PlayStation 1’den PlayStation 3’e kadar seçilmiş koleksiyonu farklı cihazlarda oynama imkanı sunacak. Ama gelin, detaylara birlikte bakalım.

Öncelikle PlayStation Now, tüm oyunları içermiyor. Oyunların HD olarak yüksek çözünürlüklü televizyonlarda görünebilmesi için elden geçirilmesi gerekiyor. Ama daha tam bir kütüphane açıklanmadı. Yine de klasikleşen oyunları PS 1’den itibaren görebilme ihtimalimiz yüksek.

Yalnız çıkışı, sadece PS3 oyunlarını kapsayacak. PS1 ve PS2 konusu, CES 2014 sunumunda sahnede söylenen ama yazıya geçirilmeyen bir detay.

Bundan sonra yayın yapılacak cihazlar geliyor. Oyunlarımızı PS4, PS3, PS Vita, Sony Bravia’nın 2014 çıkışlı birçok televizyonunda, uyumlu tablet ve akıllı telefonlarda oynayabiliyoruz.

Televizyon seçkisinin ileride genişleyip genişlemeyeceği merak konusu. Aynı şekilde hangi tablet ve telefonların da bu hizmeti sunabileceği, hangi işletim sistemlerinin destekleneceği ( Windows? Üzülme yavrum ) da yine açıklanmayanlar arasında.

Sıra geldi kötü sayılabilecek haberlere. Hayır, PS4 oyunlarını bu teknoloji ile oynayamıyorsunuz. Aynı şekilde PS Vita için çıkan oyunların durumu da netleşmemiş durumda. Yukarıda da belirttiğim üzere, PS1 ve PS2 kütüphanesinin sunulmasına da zaman var.

Bu hizmetten yararlanabilmek için oyunları kiralamanız, ya da satın almanız gerekiyor. Veya daimi bir kullanıcı iseniz aylık ücret ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Bu noktada akıllarda oluşacak en önemli soru şu:

Daha önce almış olduğunuz PS3 oyunlarını oynamak için tekrar para vermek zorunda mısınız?

Şu anki planlamaya göre, ne yazık ki evet. Yani dijital olarak GTA V ’i satın aldıysanız, PS4’te onu oynamak için yine para ödemelisiniz. Ama beta olarak başlayacak olan hizmette değişiklikler olabilir.

Çıkış konusunda ise biz dışarıdayız. Oldukça. Ocak sonunda kapalı betası başlayacak olan program sadece ABD kullanıcılarını alacak. Ardından da 2014 yazında, yine sadece ABD’de hizmet vererek başlayacak. Sonrasında, Sony kendisini hazır hissettiğinde bu alanı genişletmeyi umuyor.

İşte, sonunda Sony ve Gaikai’nin bebeğini görme fırsatına eriştik. Siz ne düşünüyorsunuz?

Tahminlerinizden daha mı olumlu, daha mı olumsuz çıktı?

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36185-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın