Görüş Bildir
Haberler
Polis Atamaları Dünya Basınında

Polis Atamaları Dünya Basınında

Caner
07.01.2014 - 19:54 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 23:17

7 Ocak Fırtınası Dünya Basınında

Türkiye'de 17 Aralık'ta başlatılan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bugün yeni gelişmeler yaşandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 350 polisin görev yeri değişti. Yabancı basın da Türkiye'deki son gelişmelere tepkisiz kalmadı.

Dünya medyasının birçok önemli kanalında son gelişmeler sıcağı sıcağına yer buldu.

New York Times , 'Yüzlerce polis memuru Türkiye'de yeni görevlere atandı' başlıklı haberinde, 350 polis memurunun yerinin değiştirilmesini, 'bir yolsuzluk soruşturması geçtiğimiz ay hükümeti krize batırdığından beri polis gücünde meydana gelen en büyük temizlik hamlesi' olarak nitelendirdi.

CNN International 'ın sitesinde 'Türkiye polis gücünü tasfiye etti' başlığıyla yer alan haberde ise polis gücündeki değişikliğin İzmir'de Liman İşletmesi'ne düzenlenen operasyonla aynı zamana denk gelmiş olmasına dikkat çekildi. Kanalın televizyon haberinde ise görevi değiştirilen polislerin çoğunluğunun 'trafik' birimine atandığı vurgulandı.

Alman Der Spiegel dergisi de internet sitesinde habere geniş yer ayırdı. Der Spiegel, yaşananları 'Kıyım Operasyonu' olarak adlandırdı ve 'Kaç polisin görevden alındığı belli değil. Haber ajansları sadece Ankara için 350 memurdan bahsediyor, gazeteler 600'den fazla diyor, televizyon kanalları ise 'muhtemelen bundan da fazla' yorumunu yapıyor' ifadelerini kullandı.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan kanalı RT 'nin internet sitesinde de haber 'Türkiye'de siyasi krizin ortasında polise uygulanan baskı 350 memuru vurdu' başlığıyla yayınlandı. RT de bu son dalganın aralık ortasından bu yana devam eden yolsuzluk skandalı esnasında polise yönelik en büyük hamle olduğunu belirtti. Haberde operasyon için 'katliam gecesi' anlamına gelen 'night of long knives' ifadesi kullanıldı.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2551...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0