Görüş Bildir
Haberler
Podolski: "Galatasaray, Türkiye'nin En Büyük Kulübü"

Podolski: "Galatasaray, Türkiye'nin En Büyük Kulübü"

Enver K.
12.07.2015 - 16:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisiyle çok iyi ilgilenmesi ve takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesinin transferinde etkili olduğunu söyledi.

Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yapan sarı-kırmızılılarda Alman futbolcu Podolski, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kampın çok iyi geçtiğini belirten Poldolski, 'Günler geçtikçe çok daha iyi olacağız. Takıma daha da adapte olacağım. İlk istediğim şey kendimi fit hissetmek. Bunun için çok çalışıyorum' diye konuştu.

Galatasaray'ın kendisine ilgisinin çok önceden başladığını vurgulayan Alman futbolcu, 'Galatasaray'ın sadece 4-5 ay önce değil, birkaç yıl önce de ilgisi vardı. Ben bu yaz tatildeyken bu ilgi daha da arttı. Bazı şartları konuştuk. Bana bazı şartlar sundular. Bunları tartıştık ve bir orta yol bulduk. Bunun üzerine Galatasaray kariyerime başladım' ifadelerini kullandı.

Golcü futbolcu, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisine karşı ilgisinin çok önemli olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

'Hocamız bana çok yakın davrandı ve benimle çok iyi ilgilendi. Bu da transferimde çok etkili oldu. Yönetimin ve taraftarın da çok büyük ilgisi vardı. Bunlar Galatasaray'a imzalamamda çok etkili oldu. Tabii ki İstanbul çok güzel bir şehir. Galatasaray'ın çok güzel bir stadı var. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamamız da transferimde etkiliydi. Bir de takımın içinde Almanca konuşan futbolcuların çok olması mükemmel bir şey.'

Lukas Podolski, Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu kaydetti. Almanya ve İngiltere'den sonra Türkiye'ye transfer olmasını değerlendiren Alman futbolcu, 'Galatasaray ile ilgili küçük bir şey söyleyemem. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor, Türkiye'nin en büyük kulübü. Burada olmak çok iyi. Galatasaray'dan küçük bir takımmış gibi bahsedemem' şeklinde konuştu.

Galatasaray'a transferinde Almanya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün etkili olmadığını kaydeden Podolski, 'Löw ile 10 yıldır çalışıyorum. Hem kulüplerde hem de milli takımda çalıştım. Sürekli iletişim halindeyiz. Ancak bu kararı ailemle beraber verdim' ifadelerini kullandı.

Türkiye Ligi'nin Almanya ve İngiltere liglerinden aşağı seviyede olduğunu söyleyen Alman futbolcu, 'Türkiye Ligi, dışarıdan bakıldığında Almanya veya İngiltere liglerinden aşağı seviyede görünüyor. Bu bir gerçek ama bu takım, geçen sezon hem ligi hem de kupayı kazandı. Bizim de hedefimiz bu başarıyı tekrarlamak ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de üst turlara çıkmak istiyoruz' diye konuştu. 

Lukas Podolsi, Fenerbahçe'nin yaptığı yıldız transferlerinin kendisi için önemli olmadığını söyledi. Sadece Galatasaray'a adapte olduğunu dile getiren Podolski, 'Fenerbahçe'nin kimleri aldığı, hangi transferleri yaptığı benim için hiç önemli değil. Ben sadece kendi takımıma ve takım arkadaşlarıma konsantre oluyorum. Burada neler yapabileceğime adapte oluyorum. Bizim takımla ilgili de kimlerin transfer edileceği ve kimlerin takımdan ayrılacağı kararlar ise hocamızın vereceği karardır' değerlendirmesinde bulundu.

Podolski, Türk kültürünü yakından tanıdığını belirterek, çay içmeyi sevdiğini söyledi. Türklerin yaşayışlarına alışkın olduğunu aktaran 31 yaşındaki golcü futbolcu, 'Çay içmeyi seviyorum. İngiltere'de ve Almanya'da da çok fazla çay içiyordum. Ben Köln'de büyüdüm. Orada bir çok Türk arkadaşım vardı. Türk geleneklerini çok iyi biliyorum. Bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum. Çünkü buradaki insanların yaşayışlarına alışkınım' dedi.

'Galatasaray'da forma giyen ve efsane olan Gheorghe Hagi gibi efsane olmak ister misin?' şeklindeki bir soru üzerine Podolski, şu ifadeleri kullandı:

'Kendimi, 'Burada efsane olacağım' diyerek baskı altına alamam. Bir takımda efsane olmak kendiliğinden gelişen şeyler. Dolayısıyla benim tek yapmak istediğim şey fit bir şekilde çalışmak. Geçtiğimiz yıllarda çok daha kısa sezon başı hazırlık dönemine sahiptim. Şimdi uzun bir sürece sahibim. Bunu değerlendirerek, takımıma faydalı olmak istiyorum. Bir takımda efsane olmak doğal olarak gelişen bir şey. Bunu yapmak için takımın içindeki herkesin saygısını kazanmak lazım. Ben de bunun için elimden geleni yapacağım.'

Sosyal medyadan paylaştığı Türkçe mesajlarla ilgili konuşan Podolski, 'Umarım bir sonraki röportajda Türkçe konuşabilirim. Sosyal medyadan paylaştığım Türkçe mesajları ise Almanca yazarak çok yakın bir arkadaşıma gönderiyorum. O da bunları Türkçe olarak paylaşıyor' diyerek sözlerini tamamladı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0