Görüş Bildir
Haberler
Pinterest'ten İlk Şeffaflık Raporu...

Pinterest'ten İlk Şeffaflık Raporu...

Onedio Medya
09.03.2014 - 11:30 Son Güncelleme: 09.03.2014 - 11:47

Pinterest'ten İlk Şeffaflık Raporu...

Son zamanlarda sosyal medyadaki popülerliğini artıran görsel platformların biri de Pinterest; Facebook, Twitter gibi büyük isimlerden sonra onlar da 2013'ün son altı ayını içeren şeffaflık raporunu yayımladı.

Pinterest, yayınladığı ilk şeffaflık raporunu resmi bloğunda duyururken yaptığı açıklamada bilgi depolayan her şirketin (bankalardan, telefon şirketlerine ve e-posta sağlayıcılarına dek), emniyet teşkilatı, mahkemeler ve bunun gibi birimlerden gelen taleplere cevap vermesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca bu taleplerin kullanıcılar tarafında bilinmesi gerektiğini söyleyen şirket bu yüzden bir şeffaflık raporu yayınlama ihtiyacı duyduklarını açıkladı. Rapora göre bu işi düzenli olarak altı ayda bir yapacaklar.

Şirket tarafından yayınlanan rapora göre, Temmuz 2013 – Aralık 2013 ayları arasında, toplamda 13 Pinterest kullanıcısının hesabı için, hükümetlerden gelen 7 veri talebi ve 5 mahkeme celbi bulunuyor.

Hukuki yaptırım isteklerinin tamamında 11′i eyalet ve yerel şirketler olmak üzere toplamda 12 taleple rekor Amerika Birleşik Devletleri’nde. Eyalet dağılımı California (4), Florida (2), Utah (2), New York (1), Oregon (1) ve Wisconsin (1) olarak belirtildi.

Pinterest kullanıcılarına, herhangi bir özel yasa ihlali olmadığı müddetçe hiçbir bilginin hiçbir hükümet ya da güvenlik birimiyle paylaşılmayacağını özellikle belirtiyor. Yasa ihlali olan 12 talebin bu anlamda 1 tanesini geri çevirdiklerini açıklıyor. 

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/16698-pi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0