Görüş Bildir
Haberler
Pereira: "Güçlüler Ama Mükemmel Değiller"

Pereira: "Güçlüler Ama Mükemmel Değiller"

Enver K.
26.07.2015 - 15:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, rakip Shakhtar Donetsk hakkında değerlendirmeler yaptı.

enerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacakları Shakhtar Donetsk'i, 28  Temmuz Salı günü yapacakları ilk maç öncesi iyi analiz ettiklerini, Ukrayna  temsilcisinin kendileri adına çok fazla gizli yönü bulunmadığını söyledi. 

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından basın  mensuplarının sorularını yanıtlayan Portekizli çalıştırıcı, takımın son durumunu  anlatıp, rakiplerini değerlendirdi. 

Toplantı öncesi 47. yaş günü nedeniyle basın mensuplarının kendisi  için hazırladığı pastayı kesen Pereira, esprili bir şekilde 40 yaşında olduğunu,  her yıl daha da gençleştiğini belirtti. 

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile daha önce çok kez  karşı karşıya geldiklerini, kendisini iyi tanıdığını belirten Pereira, Ukrayna  temsilcisini çok iyi analiz ettiklerini anlattı. 

Günümüzde kulüplerin geldiği teknik seviyede takımların çok fazla  gizli yanlarının kalmadığını vurgulayan Pereira, şu ifadeleri kullandı: 

'Lucescu da beni çok iyi tanıyordur. Bu seviyedeki yarışmacı takımlar  birbirlerini iyi analiz ediyorlar. Biz de iyi bir analiz süreci geçirdik. Gizli  yanı fazla olmayan bir takım. Çok güçlü bir ekip ama mükemmel değiller. Kontrol  edilebilecek yanları var, eksikleri var. Bu yanların üzerine gideceğiz. İyi  yanları var, kötü yanları var. Tıpkı bizim eksik ve iyi yanlarımız olduğu gibi.  Rakibi gayet iyi tanıdığımızı düşünüyorum.' 

Futbolda mücadeleci ve yarışmacı bir takım olmanın kendisi için önemli  olduğunu anlatan Pereira, Shakhtar Donetsk karşısında kendi kişiliğini ve oyun  anlayışını sahada görmek istediğini belirterek, 'Profesyonel çerçevede işinizi  iyi yapmak önemlidir. Buna inanıyorum. Yarışmacı olmak kadar karakter de önemli.  Sahada benim kişiliğimi, futbol anlayışımı yansıtan yarışmacı, mücadeleci bir  takım görmek istiyorum. Yaptığı işten gurur duyan bir takım görmek istiyorum. Hem  bu maçta hem de bütün sezon boyunca' diye konuştu. 

Maç sonunda, ortaya konulan mücadeleyle ilgili futbolcularla ve  tribündeki taraftarla gurur duymak istediğini vurgulayan Portekizli teknik adam,  'Maç sonunda soyunma odasına girdiğimizde, birbirimizin gözlerine baktığımızda  'her şeyi yaptık, cesurduk, karakterimizi ortaya koyduk, tüm gayreti ortaya  koyduk' diyebilmeliyiz. Maçtan sonra takımdan bu hissi istiyorum. Bu taktikten,  teknikten daha önemlidir benim için. Maç sonu oyuncularımla gurur duymak  istiyorum, taraftarımızla gurur duymak istiyorum' değerlendirmesinde bulundu.

'Kazanmaya giden yol, kalitemizi görmelerinden geçiyor'

Rakibi düşünmek yerine kendilerine odaklanmaları gerektiğini belirten  Pereira, 'Kazanmaya giden yol, onların bizim kalitemizi görmesinden geçiyor'  ifadesini kullandı. 

Hiçbir zaman futbola bakış açısını değiştirmediğini anlatan Portekizli  çalıştırıcı, 'Kazanmaya giden yolumuz bizim kimliğimizdir. Benim için futbol hep  böyleydi, hep kendi takımıma odaklandım. Bir rakip, bir turnuva için de tarzımızı  değiştirmeyi düşünmüyorum' diye konuştu. 

Taraftarın takımdan beklentisinin yüksek olduğunu bildiğini aktaran  Pereira, kendilerinin yeni rakiplerinin ise uzun süredir bir arada olduğunu  anımsatarak, şunları kaydetti: 

'Yeni transferler için çok heyecanlı olduklarını biliyoruz. Farklı bir  oyun oynamaya çalışıyoruz ve sadece 3 haftadır bir aradayız. Rakibimiz yıllardır  aynı teknik adamla çalışan bir takım. Kaç yıl olduğunu bile hatırlamıyorum. Hep  aynı oyun sistemini oynamaya çalışan bir takım. Şampiyonlar Ligi tecrübesi yüksek  bir takıma karşı oynamaya çalışacağız. Maçın başından sonuna kadar taraftar  desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. 12. adama ihtiyacımız var. Bu desteği  göstermelerini istiyoruz.' 

'Futbolcuyken atamadığım golleri kulübede atıyorum' 

Vitor Pereira, maçlarda saha kenarında yaşadığı heyecanı espriyle  değerlendirerek, 'Futbolcuyken atamadığım golleri kulübede atıyorum' dedi. 

Portekizli teknik adamların 'sıcak insanlar' olduklarını dile getiren  Pereira, görev yaptığı maçları hissetmek istediğini anlatarak, şunları söyledi: 

'Hafta boyu maç gününü bekliyorum. Ben de oynamak zorundayım, her  dakika takımı organize etmeliyim diye düşünüyorum. Hayat tarzım bu, futbola bakış  açım bu. Kulübede her maç bir golüm var. Futbolcuyken atamadığım golleri şu anda  atıyorum. Benim goller sanal olacak belki ama kafayla da ayakla da atacağım. Her  türlü olacak. Hiçbir zaman kaçırmıyorum golleri.' 

Pereira, toplantı sırasında bir basın mensubunun kafasını televizyona  çarpmasının ardından, 'Biz de bu şekilde sert bir kafa vuruşuyla gol atacağız'  diye espri yaptı. 

Portekizli çalıştırıcı, Robin van Persie'nin Shakhtar Donetsk maçında  kadroda olup olmayacağı sorusu üzerine, 'Hala takımı belirlemedim. Önce  oyuncularıma söyleyeceğim. Tersini yaparsam oyuncularımın inancını kaybederim'  ifadelerini kullandı.

Şampiy10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın