Görüş Bildir
Haberler
Paris Suikastı'nda 'Ses Kaydı' Tartışması

Paris Suikastı'nda 'Ses Kaydı' Tartışması

adem kara
13.01.2014 - 11:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris suikastında Ömer Ziya Güney ve MİT ortak mı hareket etti?

Paris’te PKK’nın Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in öldürüldüğü cinayetin zanlısı Ömer Ziya Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı.

Gerçekliği teyit edilemeyen ses kaydındaki ifadelere göre Paris suikastı Güney ve MİT tarafından ortaklaşa tasarlandı. Güney’e yakın kaynaklar, kayıttaki sesin Ömer Ziya Güney’e ait olduğunu teyit ediyor ancak ikinci sesin kime ait olduğu belli değil.

Gece 02.00 dolaylarında ortaya çıkan ses kaydı sonrası sosyal medya bir anda çalkalanırken AKP’ye yakın isimler, ses kaydının hükümete yönelik bir komplo olduğunu savundu.

17 Aralık operasyonları sonrası yaşanan Gülen cemaati – AKP çekişmesi sırasında Paris suikastının arkasında “paralel devlet” yapılanmasının olduğu iddia edilmişti.

Zete

Türkiye'de Değil Dünyada Konuşulacak O Kaydı Cemaat mi Sızdırdı?

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı olayıyla ilgili şok bir ses kaydı ortaya çıktı. Youtube'a yüklenen ses kaydının, cinayetlerin zanlısı olan Ömer Güney'in MİT elemanlarıyla yaptığı suikast planı konuşmaları olduğu iddia edildi.

ÖCALAN'IN MESAJLARINDAN HEMEN SONRA...

Fransızca ve Türkçe yayınlanan ses kaydı, Öcalan'ın AKP-Cemaat kavgasında AKP'den yana tavır almasının hemen ertesinde yayınlandı.

Öcalan son görüşmesinde, Cemaat’e isim vermeden karşı çıkmış ve “Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir. Her darbe teşebbüsü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında bizi bulacaktır.” demişti.

İşte tam da Öcalan'ın AKP'ye göz kırptığı günün ertesinde, Paris cinayetlerinin 'MİT'in işi' olduğunu iddia eden ses kaydı servis edildi.

KAYITTA NELER VAR

Suikastin tetikçisi Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında Güney'in iki MİT mensubu ile yaptığı cinayet planının anlatıldığı iddia ediliyor. Üçlünün görüşmesinde kimlerin öldürüleceği, nasıl kaçacağı, silahın nasıl temin edileceği gibi detaylar konuşuluyor.

Ses kaydında, suikaste kurban gidecekler arasında Remzi Kartal ve Sakine Cansız’ın da aralarında bulunduğu birçok Kürt siyasetçinin adı geçiyor.

Kaydı internete yükleyen kişi Ömer Güney’in yakını olduğunu ve Güney’in suikast talimatını MİT’ten aldığını, MİT'in onu kullandığını yazdı. Yine Güney'in yakını olduğunu iddia eden kişi, Ömer Güney'e cezaevinde kimsenin sahip çıkmadığını, kendisine bu bilgi ve belgeleri 'başıma bir şey gelirse yayınlarsın' diyerek verdiğini iddia etti.

(Odatv olarak her zamanki gibi gizli ses ve görüntü yayınlamama ilkesine riayet ediyoruz ve ses kaydını yayınlamıyoruz.)

HEDEFTE MİT VAR

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık bir süre önce, Paris'te cinayetlerinde Gülen cemaatinin parmağı olabileceğini iddia etmişti. Yine KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat da 'katliam paralel devletin işi' demişti.

Öcalan'ın AKP'yi destekleyen mesajlarının ardından yayınlanan bu ses kaydının hem AKP'yi ve MİT'i zor durumda bırakmayı, hem de Cemaat'i temize çıkarmayı hedeflediği anlaşılıyor.

MİT'İN ARŞİVİ CEMAAT'İN ELİNDE

Ses kaydından saatler sonra, yani bugün Yeni Şafak'ta yayınlanan Hanefi Avcı röportajında Avcı ' Cemaat tüm bilgilere hakim. MİT'in, Emniyet'in, Maliye'nin bilgileri ellerinde.' diyordu.

CEMAAT'İN FRANSIZ İSTİHBARATI BAĞLANTILARI

Öte yandan Cemaat'in Fransa'daki bir okulunun yöneticisi geçtiğimiz günlerde 'Bizim Fransız istihbarat servislerinde sağlam bağlantılarımız var ' demişti.

Ses kaydının doğru olup olmadığı henüz bilinmiyor ama her haliyle çok konuşulacak bir olay olduğu aşikar.

Tüm parçaları birleştiğinde ortaya tek bir sonuç çıkıyor: Bu kez gerçekten 'zamanlama manidar...'

Odatv.com

Kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=turkiyed...

Paris Katliamı MİT'in İşi İddiası

Öcalan’ın Cemaat’i suçlayıp AKP’ye sıcak mesajlar verdiği günün hemen ertesinde yayımlanan ses kaydına göre Paris suikastinin talimatı MİT yani AKP tarafından verildi

11 Ocak Cumartesi günü HDP-BDP heyeti ile yaptığı görüşmede AKP-Cemaat çatışmasında müzakere şartı ile AKP’nin elini rahatlatma mesajı veren Abdullah Öcalan’ın açıklamalarının hemen ardından, AKP’yi Kürt hareketi karşısında zor durumda bırakacak bir ses kaydı yayımlandı.

Söz konusu ses kaydı doğrulanırsa, Paris suikastinin arkasındaki gücün iddia edildiği gibi Cemaat değil AKP olduğu sonucuna varılacak. Bu da Cemaat’e karşı AKP-PKK uzlaşması senaryolarını zora sokacak.

“Talimat MİT’ten”

Pazar gecesi Paris’te üç Kürt kadın siyasetçiye düzenlenen suikastin tetikçisi Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı Fransızca ve Türkçe notlar eşliğinde Youtube’a yüklendi.

Ses kaydını Cemaat mi yayımladı?

Öte yandan ses kaydının yayımlanması, zamanlaması ve olası politik sonuçları açısından Cemaat’e işaret ediyor.

AKP medyasında da MİT’in arşivinin Cemaat’in elinde olduğu ve AKP aleyhine kullanılabileceği yönünde haber ve yorumlar çıkıyor. Hatta söz konusu ses kaydı ile aynı saatlerde yayımlanan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nun Hanefi Avcı ile söyleşisinin başlığı da manidardı: “MİT’in sırları bile ellerinde.”

Sendika.Org

Kaynak: http://www.sendika.org/2014/01/akp-oc...

Paris Suikastı'nda 'Ses Kaydı' Tartışması

Paris Suikastı’na ilişkin bir ses kaydı yayımlandı. Suikastın tetikçisi Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen kayıtta, cinayetin MİT’in azmettiriciliği ile işlendiği iddia ediliyor.

Nuçe TV’nin deneyimli isimlerinden Amed Dicle, kayıt üzerine Ömer Güney’i tanıyanlarla görüştüğünü ve sesin Ömer Güney’e ait olduğunu söyledi.

Dicle,

“Ses Omer Guney'in. Konustugu diger iki kisi kim? Bunlari belirlemek AKP ve Fransanin isi. Bundan kacis yok artik

ses Omer Guney'e ait evet. Ama digerleri kim, plani nerde yapiyorlar net degil. 'Amator' gorunumuyle yapilmis profesyonel bir sizdirma+

Kim hangi amacla yapmis olursa olsun bu ses kaydi ile Fransa ve Turkiye dosyayi artik kapatamayacaklar

Paris katliami meselesinde Kurtlerin iki muhatabi var. Turkiye cumhuriyeti devleti ve Fransa..cemaat ise o devletin ic meselesidir aciklasin”

Tweetlerini attı.

Sterk TV'den Cahit Mervan ise yine Twitter'dan şu yorumlarda bulundu:

'Ses kaydı bana düzmece gibi geliyor. Sanki birilerinin acelesi var. Dikkatli olmakta yarar var derim

Bilinmelidir ki ses kaydının kime ait olduğu ancak laboratuarda yapılacak inceleme sonucu anlaşıla bilinir.

İkinci ve en önemlisi kim ve neden bu ses kaydını yayımladı?

Eğer bu ses kaydı Ömer Güney’e ait değilse kime ait? Kim neden Paris cinayetine ilişkin bu kadar kafa karıştırmaya çalışıyor'

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/76238/p...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0